Diaries

DIARY | Alles veranderde door corona

Hoi lieve allemaal! Ik heb weer een nieuwe diary klaarstaan met foto’s van de afgelopen weken. We beginnen op 7 maart, toen alles nog “normaal” was en het coronavirus relatief ver weg. Toen we nog gewoon in een restaurantje een kop thee met taart konden drinken of ergens lekker konden lunchen. Kort geleden, ook al voelt het als een eeuwigheid. Hoe hebben jullie afgelopen weken ervaren? Ik neem je mee door mijn afgelopen weken aan de hand van heel veel foto’s. Kijk je mee?

Amper een maand geleden maar nu ondenkbaar.. Thee drinken en een taartje eten bij de Brielsche aap. Gelukkig is het vastgelegd op foto 😉 Hele leuke zaak op een prachtig eilandje net buiten de stadsmuren van Brielle. Helaas nu ook gesloten dus voorlopig kunnen we er niet heen. Ik ging trouwens voor worteltaart en die was heerlijk!

De dag daarna, op zondag, ging ik naar vriendinnetje Renate haar nieuwe stulpje kijken in Rotterdam. Ze woont echt op een hele leuke plek en we besloten lekker eten te bestellen. Ik ging voor deze pizza en die was zó lekker. We bestelden bij Papa Johns, ik kende het niet maar zeker een aanrader. Wel freaky, ik krijg nu iedere keer reclame hiervan op mijn Instagram terwijl we niet via mijn telefoon besteld hadden en ik er ook niets over gepost heb.

Niet zo’n hele smakelijke foto maar dit was zó lekker. Ik maakte gnocchi naar het recept van Rosanne van LifebyRosie, zie hier. Het is vegetarisch en met pesto, mozzarella en tomaat. Het is gigantisch lekker en voor komende week staat het weer op het menu.

Noa kwam lekker bij me kroelen toen ik in bed lag. Ze doet dit al van jongs af aan en ik vind het zo schattig.

Op vrijdag de 14e moest ik eigenlijk naar school, maar kwam het Coronavirus al steeds dichterbij en werd er aangeraden om binnen te blijven. Omdat ik niet wist wat ik moest doen vroeg ik mijn werk om advies, en zij gaven aan dat ik tot in ieder geval 31 maart niet naar school mocht. Kort daarna kwam het bericht dat landelijk alle hogescholen gingen sluiten en nu is het al verlengd tot 1 juni. Ik denk dus dat ik voor de zomervakantie niet meer naar school zal gaan. Ik zat dus onverwacht thuis en maakte er maar een chille dag van samen met Noor.

Daarna werden ook steeds meer vluchten gecanceld naar o.a. Curacao. Zo bizar dat ik daar 3 maanden geleden nog was en dat we inmiddels helemaal niet meer kunnen reizen. Ik hoorde van medestudenten dat alle studenten die op dit moment in het buitenland stage liepen, afstudeerden of een minor deden terug moeten komen naar Nederland. Het lijkt me zo erg, ben je net gesetteld op je plek in het buitenland en moet je verplicht naar huis.

Nora’s quarantaine look. Lekker in de deken gerold en kroelen met mij. Ik weet niet meer precies wanneer de persconferentie was met de mededeling dat alle maatregelen verlengd werden tot 1 juni, maar dat was het enige moment dat ik echt even heel erg baalde. Mei is mijn favoriete maand, ik hou van asperges eten in mijn favoriete restaurant, ijsjes eten op een terras, mijn verjaardag vieren op 21 mei en het jaarlijkse dorpsfeest. Al die dingen zullen nu niet kunnen doorgaan en dat was wel even een heel stom moment toen dat definitief werd. Echter realiseer ik me ook maar al te goed dat het het allerbelangrijkste is dat iedereen gezond blijft en het nu eenmaal nodig is om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Toen ik weer op werk kwam stond er en doos met allemaal Mars repen als dank voor onze inzet. Heel lief!

Ik heb een abonnement op de Flow, ik vind het zo’n fijn blad omdat het niet gaat over mode, trends of social media maar over het leven, jezelf en mooie inzichten. Deze ademhalingsoefeningen stuurde ik door naar een vriendinnetje omdat we allebei in de zorg werken en ontspannen is dan soms even lastig.

Wat doe je dan in de weekenden als je niet de deur uit kunt? Cake bakken!

En heel veel wandelen met Nora!

Maar af en toe zou ik willen dat ik een kat was en gewoon de hele dag kon chillen. Toch geeft werken me ook gigantisch veel voldoening, al met ik zeggen dat het vermoeiender is door alle “spanning” die heerst in de wereld rondom het Corona. Wel is het enorm zoeken hoe het moet qua school, er zijn gewoon beoordelingen en dingen die ingeleverd moeten worden maar de ondersteuning is ontzettend minimaal. Lastig!

Quarantaine look: knot op m’n hoofd en liefst make-up loos, ook al was ik dat hier niet. Ik was gelukkig net naar de kapper geweest voordat dit alles begon en had zelfs nog een ontspanningsmassage geboekt. Ik ben blij dat ik dat nog heb kunnen doen!

Volgens mij zijn ze heel erg vroeg dit jaar: asperges!!! Ik vind dit zo ontzettend lekker en vooral op de klassieke manier met ham, ei en gesmolten boter. Normaal is er in mei altijd aspergemenu bij het restaurant hier in mijn dorp, ik hoop zo gigantisch dat ik dit jaar toch nog een keer asperges kan eten bij hen.

Just chillin’.

In het weekend van 28 maart had ik een date met Renate op 1,5 meter afstand. We dronken gin tonic, kletsten over van alles en nog wat en het was gewoon zo gezellig. Omdat we allebei in de zorg werken is het heel fijn om ook daar over te kunnen praten. Even voor de duidelijkheid: we zien allebei niemand behalve onze ouders/collega’s/cliënten en zijn zoveel mogelijk binnen. Ik weet dat er mensen zijn die helemaal niemand zien en in totale quarantaine zitten, maar in principe mag je nog gewoon mensen zien op afstand en als je geen klachten hebt.

De middag daarna moest ik weer werken! Ik begon om 11.30 en merkte die ochtend wel dat ik iets teveel gin had gedronken. Desalniettemin ging het allemaal goed en overleefde ik het met mondkapje. Het is benauwd maar ik ben wel blij dat we ze in ieder geval hebben om verspreiding tegen te gaan. Het mondkapje zorgt er trouwens voor dat ik niemand kan besmetten, helaas ben ik er niet mee beschermd. Wanneer iemand dus echt corona heeft, moet ik een ander soort hebben.

Om de tijd te doden kocht ik een uitbreiding van de Sims 4. Er zijn heel veel kortingen en het basisspel kost maar €9,99. Heel leuk tegen de verveling! Ik gebruikt Origin om het te spelen, dit is een programma op je computer waardoor je geen losse CD’s meer nodig hebt.

En toen werd het opeens super lekker weer! Wat een cadeautje in deze tijd om in de tuin te kunnen zitten en te kunnen wandelen. Ik ging na het avondeten wandelen met Nora en dat was zo lekker, we liepen bijna  3km. Was echt even genieten.

Toen ik in de dagen daarna weer ging wandelen, zag ik dit shirt hangen met “hart voor de zorg” erop. Het was de eerste keer dat ik deze actie zag en ik vond het heel hartverwarmend. Zo ook de stoepkrijttekeningen die worden gemaakt voor de appartementen waar ouderen wonen en waar ik werk.

Nu we niet kunnen winkelen deed ik een online bestelling bij Costes. Ik wilde al een tijdje een leuke flared broek en zag deze online. Ik bestelde hem meteen met het zwarte shirtje van de foto erbij. Ben er heel blij mee en hij zit heerlijk! Ik zag pas dat de webshop van Costes nu gesloten is tot 1 mei vanwege de vele bestellingen en het aanvullen van de nieuwe collectie. Ik kan dus geen linkje plaatsen naar de broek. Shoppen jullie nu meer online of valt het wel mee? Ik eigenlijk niet, ik probeer geen “onnodig” geld uit te geven tenzij ik iets zie wat ik al langere tijd graag wilde hebben.

Zo, dat was hem weer. Dit zijn foto’s tot en met eind maart, hoe de eerste weken van april was zien jullie binnenkort. Ik heb een leuk idee voor nieuwe blogs, dus die zullen jullie zeer binnenkort gaan zien. Alvast een spoiler: ik heb mijn auto verkocht en inmiddels een nieuwe! Later meer hierover. Hoe gaat het met jullie? Moeten jullie werken of juist thuis werken? Of heb je misschien geen werk meer? En komen jullie de dagen door? Ik ben heel benieuwd.

Bedankt voor het lezen en tot heel gauw! 

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Tineke
  15 april 2020

  Ik zat ook te twijfelen om een abonnement op Flow te nemen. Ik zal eerst eens kijken in de bieb, ik ben erg benieuwd naar dit tijdschrift.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 april 2020

   Ik vind het een heel leuk tijdschrift met een fijne vibe 🙂 Ben benieuwd of je uiteindelijk een abonnement gaat nemen!

 • Beantwoorden
  Marloes
  15 april 2020

  Ik kocht toevallig gisteren de Flow en vind het een leuk tijdschrift! Eerst twijfelde ik ook om een abonnement op de Flow te nemen, maar elke keer dat ik een abonnement op een tijdschrift neem, gaat het lezen ervan als een verplichting voelen. Resultaat: ongelezen tijdschriften in mijn kast, haha. Mooie broek heb je gekocht! Ik heb een spijkerbroek bij de WE besteld, maar dat is meer omdat er net twee broeken kapot zijn gegaan en ik nog maar twee broeken heb om aan te trekken, haha.

  Ik heb echt zoveel respect voor jou (en alle andere mensen in de zorg). Het lijkt me ook wel wat benauwder werken met zo’n mondkapje voor, maar safety first! Helaas zag ik afgelopen weekend nog foto’s voorbijkomen van drukte bij bouwmarkten. Ik hoop dat mensen zich snel realiseren dat ze niet meer onnodig naar buiten moeten, zodat het virus voorbijgaat. Succes de komende tijd!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 april 2020

   Haha ik herken helaas die verplichting ja, soms ligt hij een tijd in het plastic in de kast.. En dankjewel voor je lieve woorden over mensen in de zorg, heel lief!

 • Beantwoorden
  Anne
  20 april 2020

  Ik koop Flow ook wel eens, maar ik merk altijd dat ik er vooral doorheen blader en niet écht alles lees. Dat vind ik eigenlijk wel zonde, dus ik ga proberen ‘m niet meer zo vaak mee te nemen uit de supermarkt. 😉 En wat een mooie broek heb je gekocht! 🙂 Ik ben wel veel meer aan het online shoppen, vooral uit verveling. Ik moet er eigenlijk echt mee ophouden, maar dat vind ik zo moeilijk..

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 april 2020

   Ahh ja ik snap wat je bedoelt over de Flow, ik moet er ook echt voor gaan zitten om hem te lezen en heb er niet altijd zin in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.