Budget Lifestyle

Ik ga het huis uit! + over online geld verdienen en besparen

online geld verdienen en besparen

Ik heb het hier nog niet eens uitgebreid gedeeld, maar ik ga het huis uit! Op 1 oktober krijg ik, samen met een vriendin, de sleutel van onze loft in Rotterdam. Ik was niet heel actief op zoek, maar de wens was er zeker. Toen ik onderweg was naar Maastricht kreeg ik een super tof project doorgestuurd en schreven we ons in, 2 dagen daarna kregen we een appartement aangeboden! Het is zo snel gegaan en ik moet ook nog best wennen aan het idee. Ik heb er bizar veel zin in, maar het betekent wel dat ik een beetje zal moeten besparen. Ik deel vandaag een aantal tips over online geld verdienen en besparen.

Het huis uit

Het huis uit gaan is echt wel heel erg spannend. Het ene moment kan ik niet wachten, het andere moment is het toch wel weer een beetje eng. Ik verwacht dat het het moeilijkste is om mijn ouders en mijn huisdieren te missen, maar een troost is dat mijn bed gewoon hier blijft staan en ik dan dus 2 huizen heb. Zo probeer ik het maar te zien! Ik ben altijd gigantisch gehecht geweest aan mijn huis en ouders, zelfs logeren hield ik als kind nooit langer vol dan een paar dagen. Inmiddels ben ik gelukkig ouder en wijzer en ben ik zelfs naar Indonesie geweest. maar ergens blijft dat kindje toch een beetje in me zitten. Een paar weken geleden hebben we een bank uitgezocht, een heerlijke grote hoekbank. Daarnaast hebben we een TV meubel + TV, salontafels en een eettafel en stoelen. Zelf moet ik nog alles kopen om mijn slaapkamer in te richten, het meeste blijft lekker bij mijn ouders staan.

Abonnementen

Zoals je al leest, nog genoeg aan te schaffen. Besparen is dus zeker welkom en daar ben ik me alvast in aan het verdiepen. Ten eerste: kijk je abonnementen na en maak een overzicht! Ik gebruik zelf op mijn MacBook ‘Numbers’ om dit allemaal op een rijtje te zetten. Zo krijg je een mooi overzicht van al je kosten. Op abonnementen is echt super veel te besparen en ik kijk ook regelmatig na of er misschien betere deals zijn en ik kan overstappen. Zo heb ik wat dingen opgezegd die ik niet meer gebruikte en stort ik dit geld op mijn spaarrekening. Ook qua iPhone abonnementen is er iets te besparen. Zo koop ik eigenlijk altijd mijn iPhone los en neem ik een Sim only abonnement, dit scheelt heel erg veel in de maandkosten. Ik ben echt fan van iPhone dus een andere telefoon wil ik absoluut niet, al zou dat natuurlijk wel wat goedkoper zijn. Ik vind het design, iOS en eigenlijk alles zo mooi en fijn. Ik heb zelf een tijdje geleden een iPhone Xr gekocht en ben hier heeeel blij mee. Hij is zijn geld absoluut waard. Wel heb ik laatst een reparatie moeten laten doen: hij viel plat op de straat en was gebarsten.. Er zat een screenprotector op maar die kon de klap ook niet opvangen. Een goed hoesje en een screenprotector is dus zeker iets waar je niét op moet bezuinigen.

Online geld verdienen

Naast besparen is extra inkomsten vergaren natuurlijk ook nooit verkeerd. Naast mijn werk als verpleegkundige (laatste loodjes met het afstuderen nu!) verdien ik soms online wat geld. Voornamelijk komt dit door mijn blog, bijvoorbeeld met advertenties en gesponsorde blogposts. Echter is het natuurlijk best lastig om dit op te bouwen van het ene op het andere moment. Het duurde bij mij echt wel een tijd voor ik samenwerkingen kreeg. Wat wel heel erg handig is, zijn Cashback websites zoals bijvoorbeeld Qassa. Hier verdien je geld door op mailtjes te klikken, enquetes te doen en door via deze site naar een webshop te gaan. Als je bijvoorbeeld eten besteld via Thuisbezorgd, krijg je daar 1,2% cashback over. Vaak gaat het om bedragen van een paar cent, maar dat allemaal bij elkaar opgeteld heb ik denk ik al meer dan €150 verdiend. Tipje!

Hou jij je weleens bezig met online geld verdienen en besparen?

 

 

 

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Kelly
  22 september 2020

  Wat gezellig zeg, en inderdaad heel spannend! Ik heb altijd heel erg heimwee gehad, dus voor mij was uit huis gaan ook erg moeilijk. Maanden lang wisselende gevoelens gehad; zin, angst en uiteindelijk was het de eerste paar dagen ook heel moeilijk om te wennen. Maar na die paar dagen ging het steeds beter en vond ik al heel snel mijn plekje. Inmiddels ben ik heel gelukkig met ons huisje! 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2020

   Ahh goed om te horen dat je uiteindelijk helemaal gewend bent! Ik had vroeger ook vrij snel last van heimwee, niet zo erg dat ik naar huis wilde maar was heel erg gehecht aan huis. Zal voor mij dus ook echt wel even wennen zijn, maar jouw verhaal klinkt heel goed 🙂

 • Beantwoorden
  Rosanne
  23 september 2020

  Ohhh wat leuk, gefeliciteerd! Wij krijgen 23 oktober de sleutel van ons huis en ik kan echt niet wachten!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 september 2020

   Ah wat leuk! Snap dat je er heel erg naar uitkijkt, ik heb hetzelfde 😀

 • Beantwoorden
  Anna
  23 september 2020

  Wat leuk dat je uit huis gaat, komt vast helemaal goed :D. Ik ging op mijn 18e uit huis, nu ben ik 25 en pas sinds 3 jaar heb ik echt het gevoel dat ik echt ’thuis’ ben. Ik kom nog steeds graag bij mijn ouders maar ik logeer er niet meer zo vaak.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 september 2020

   Wow je was al op jonge leeftijd het huis uit! Fijn dat je je nu helemaal thuis voelt, ik hoop dat ook snel te hebben.

 • Beantwoorden
  Rachel
  1 oktober 2020

  Ah gefeliciteerd en succes meis, komt allemaal goed! Ik ben nu een jaar het huis uit en ik mis mijn thuis regelmatig.. ik stap altijd graag binnen bij mijn ouders. Gelukkig is dat op drie straten afstand! Ik ging pas op mijn 26e het huis uit, niks aan de hand hoor.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.