Persoonlijk

Wat wij allemaal kunnen leren van Peter R de Vries

peter r de vries

Wie had gedacht dat ik ooit nog een blog zou wijden aan Peter R de Vries..? Ik een paar weken geleden zeker niet, maar het voelt nu als het enige juiste om te doen. De gebeurtenissen en het uiteindelijke overlijden hebben zo ontzettend veel indruk op me gemaakt, ik wilde graag mijn hersenspinsels met jullie delen.

Elke dag op tv

Laat ik beginnen met het feit dat ik hem ongeveer elke dag op tv zag. Ondanks dat ik hem soms irritant vond, met zijn kritische vragen en nasale stem, had hij eigenlijk áltijd gelijk. Wat zouden we er nu veel voor over hebben om hem nog één keer achter de desk te zien staan bij RTL Boulevard en hem daarna alwéer te zien bij Humberto, Jinek of Beau. Hoe hield die man het vol om ongeveer iedere dag aan te schuiven bij een talkshow? Nu ik steeds meer over hem en zijn leven te weten kom, kom ik erachter dat hij een ontzettend bijzondere man was. En dat we met zijn allen heel erg veel van hem kunnen leren. De manier waarop hij in het leven stond, hoe hij opkwam voor minderheden en onrecht en hoe hij hiervoor streed met gevaar voor eigen leven. 

Dit kunnen wij leren van Peter R de Vries

Sta op tegen onrecht, hoe klein ook. Zie je om je heen discriminatie, vernedering, agressie of onrecht; loop niet weg maar zeg er iets van. Draai niet je hoofd en doe alsof je het niet gezien hebt maar sta op. Net zoals hij dat deed. Ik geloof dat als we dit allemaal meenemen, wij in zijn gedachtengoed de wereld een stukje beter kunnen maken. Verbitter niet maar blijf strijdkrachtig. Blijf oog houden voor je medemens en laat agressie en discriminatie nóoit de wereld overnemen. Wees lief voor je naasten en ga nooit boos weg van huis, want je weet nooit wat er kan gebeuren.

“On bended knee is no way to be free”

 

 

Ook leuk

2 reacties

  • Beantwoorden
    Simone
    24 juli 2021

    Mooi dat je hier een blog aan wijdt. Het is ook precies wat ik in deze korte tijd van die man heb geleerd. Jammer dat dit zijn laatste les voor ons was…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.