Lifestyle

Beginnen met bootcamp | Mijn tips en tricks

bootcamp

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik mijn eerste stappen zette op het gebied van bootcamp. Ik had al een tijd niet intensief gesport maar merkte wel dat ik er behoefte aan had. Een vriendin van mij deed aan bootcamp en al snel besloot ik ook te beginnen met bootcamp. Ik wist toen nog niet wat me te wachten stond, en dat was misschien maar goed ook want mijn eerste lessen waren héftig. Ik neem je mee in mijn bootcamp journey en heb een paar tips voor jullie.

Waarom beginnen met bootcamp?

Ik vind niet zo heel veel sporten leuk, en zeker niet om langer vol te houden. Zwemmen heb ik gedaan, maar in de winter is het zo koud als je in zo’n koud bad moet springen. De sportschool is ook niet helemaal mijn ding omdat het erg ‘vrijblijvend’ is en ik toch wat meer druk nodig heb om ook echt te gaan. Na mijn eerste kennismaking met bootcamp was ik eigenlijk meteen verkocht. Het is afwisselend, lekker buiten en je sport met een groep maar toch doe je je eigen ding. Bij de bootcamps die ik heb gedaan is het vaak een ‘circuit’ met verschillende oefeningen die je achter elkaar uitvoert, meestal een minuut of iets langer/korter per oefening. Vaak een combinatie van cardio, kracht en conditie wat ervoor zorgt dat je meteen een full body work-out hebt. Als je, net als ik, niet zoveel sporten leuk vindt zou ik bootcamp echt heel erg aanraden! Juist door de afwisseling en het buitenzijn is het echt anders dan bijvoorbeeld de sportschool of een standaard sportles. Ook is er een trainer bij die kijkt of je het goed doet qua techniek en je zo nodig even motiveert.

Tips en tricks

Als je ook overweegt te beginnen met bootcamp, lees dan zeker onderstaande tips door. Hopelijk heb je er iets aan en ga je de drempel over om gewoon te beginnen, met wat voor sport dan ook.

Genoeg water

Mijn eerste en ook meteen een van de belangrijkste tip; neem genoeg water mee! Ik drink sowieso veel water maar tijdens bootcamp drink ik makkelijk 800ml. Ik heb er zelfs een grotere dopper voor gekocht. Niets is zo erg als halverwege de training geen water meer hebben.. Beter teveel dan te weinig water dus 😉

Goede bootcamp kleding

Ook heel erg belangrijk is je sportkleding. Bij LASCANA hebben ze super veel keuze. Ik draag meestal een sportlegging met een top en daaroverheen een vest of trui. Als schoenen draag ik Adidas Falcon, die had ik toevallig nog staan en bevallen heel erg goed. Voor de winter heb ik extra warme hardloopshirts, dan kan het zó koud zijn. Ook de sport bh’s moet je niet onderschatten, heel belangrijk voor wat extra stevigheid en heel fijn om te dragen tijdens bootcamp. Omdat bootcamp altijd buiten is en het ook weleens slecht weer is, zou ik niet te dure sportkleding kopen. Soms lig je half op de straat je oefeningen te doen en dan zou het zonde zijn als je dure kleding kapotgaat.

Gewoon beginnen en grenzen aangeven

Het is doodeng, maar ga gewoon en begin! Ook al heb je lang niet gesport, is je conditie niet zo goed etc. Geen smoesjes 🙂  Mijn eerste keer was eng en heel zwaar, ik had zo lang niet gesport en wilde graag met de groep meekomen. Hierdoor ging ik over mijn eigen grenzen heen en werd ik gigantisch misselijk van de inspanning. Ik voelde me echt een loser maar besloot de week daarna gewoon weer te gaan en door te zetten. Het ging steeds beter en op een moment kreeg ik zelfs een steeds betere conditie. Echter, hou wel je eigen grenzen in de gaten! Doet iets pijn of voel je dat het teveel is, geef dat dan aan en dan kan je gewoon even iets anders doen. Dat is niet falen maar goed voor je lichaam zorgen.

Voor mij heeft het bootcampen even stil gelegen door mijn verhuizing maar inmiddels ben ik weer begonnen. Het was weer even zwaar en ik had gigantische spierpijn, ik vond het wel heel leuk! Volgende week ga ik weer!

Wat voor sport doe jij? 

 

 

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.