Dit zijn echt de allerlekkerste aardappeltjes, en ze zijn zó makkelijk te maken. Nog een mooie bijkomstigheid: het is een heeeel budget gerecht. Ik zal jullie vertellen wat je ervoor nodig hebt zodat jullie ook van deze heerlijke aardappeltjes kunnen genieten!
Ingrediënten:
- Aardappels
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- Rozemarijn
- Tijm
- Grof zeezout
- Aardappelborsteltje
- Ovenschaal (niet te groot, ik gebruik ongeveer 15×20)
1. Je neemt aardappels (in mijn geval oude), zoveel als je nodig denkt te hebben. Snij wel even die uitgroeisels eraf, mochten die eraan zitten. Vervolgens borstel je de aardappels met een aardappelborstel. Ik kocht die van mij bij Albert Heijn als een ‘champignonborstel’, en was de aardappels onder de kraan. Als je dit gedaan hebt snij je ze in blokjes.
2. Vervolgens pers je de knoflook en doe dit in een bakje. Voeg hierbij (veel) rozemarijn & tijm naar smaak toe. Doe hier flink veel olijfolie bij. Nu heb je een soort sausje van knoflook, rozemarijn, tijm & olijfolie zoals je hieronder zit.
3. Vervolgens giet je dit over de aardappels in de ovenschaal en hussel je het door elkaar zodat alle aardappelblokjes gekruid zijn.
4. Nu neem je een handje grof zeezout en strooi je dit over de aardappels, het is een beetje gokken hoeveel je nodig hebt. De eerste keer dat ik dit maakte waren ze een beetje té zout. Hussel dit ook weer door elkaar en tada, klaar!
5. Doe de aardappeltjes 20/30 minuten in de oven op 200 graden. Prik even in de aardappels of ze gaar zijn.