Favorieten Lifestyle

Cadeaus waar je echt iets aan hebt

cadeaus waar je echt iets aan hebt

Soms krijg je weleens een cadeau, of je koopt iets, waar je écht iets aan hebt. Zoiets wat je jaren later nog steeds gebruikt en dan op jouw beurt ook weer cadeau geeft aan vriendinnen. Het leek me leuk dat soort cadeaus waar je echt iets aan hebt, eens uit te lichten op mijn blog. Misschien heb jij er ook iets aan en krijg of geef je het ooit cadeau! 

Cadeaus waar je echt iets aan hebt 

Ik hou ervan als een cadeau duurzaam is en je er een tijd mee kan doen, er daardoor dus ook écht iets aan hebt en het er regelmatig bij pakt. Zo kreeg ik ooit een dopper met mijn naam erop, ik gebruikte hem elke dag tot ik hem kwijtraakte. Gelukkig heb ik nu nog steeds meerdere doppers die ik gebruik voor werk en als ik ga sporten. Als ik ooit een eigen bedrijf zou hebben met collega’s, lijkt het me ook super leuk om een relatiegeschenk met logo te laten maken. Bijvoorbeeld die Dopper 😉 Ook kun je een Tony Chocolonely personaliseren, eten is altijd goed! Wie weet ooit… Ook leuk om met collega ZZP’ers een kerstpakket voor elkaar te maken.

One line a day

Ooit kocht ik een ‘one line a day’ omdat ik meer wilde schrijven en bewust de dag overdenken. Het is een invulboek waar je 5 jaar lang dagelijks een klein stukje in schrijft. Er is wel wat toewijding voor nodig, maar als het eenmaal lukt is het super leuk. Ik doe het nu bijna 2 jaar en het is tof om terug te lezen. Daarnaast ook nog een fijne manier om even de dag te overdenken en te bedenken waar je dankbaar voor bent. Laatst gaf ik het ook cadeau aan een vriendin. Ik heb deze one line a day. 
Andere invulboeken die ook leuk zijn om te geven: 

 • Het-kleine-dingen boek – Bonnie Nottroth
 • Het 6 minuten dagboek – Dominik Spenst 

Dopper 

Weer even terugkomend op die Dopper… Ik ben er obsessed mee. Ik gebruik al heel veel jaren Dopper flessen en heb daardoor al eeuwen geen plastic flesjes gekocht. Heel goed voor het milieu. Daarnaast zien ze er zo leuk uit, zijn er veel verschillende kleuren en is het heerlijk om overal water bij je te hebben. Ik ben nogal een dorstig persoon dus heb ik dit wel nodig. Als je er eentje cadeau geeft is het leuk om er een naam en patroontje op te laten drukken. Staat ook nog steeds op mijn wensenlijstje sinds ik mijn vorige kwijtraakte… 

Herinneringen maken

Laten we eerlijk zijn… Cadeaus zijn leuk maar herinneringen maken misschien nog wel leuker! Een etentje, dagje naar een spa of een weekendje weg. Spullen zijn uiteindelijk maar vergankelijk en herinneringen voor altijd. Zeker een favoriet van mij om mijn vrienden of familie ergens mee naartoe te nemen en te trakteren op een lunch/diner. Sinds corona besef ik me hoe heerlijk dat soort dingen zijn! 

Polaroid camera 

Toen ik 21 werd kreeg ik van een aantal vriendinnen een polaroid camera. In plaats van allemaal een los cadeau te kopen legden ze geld bij elkaar en kochten dit voor mij. Ik ben nu bijna 27 en de polaroid camera is nog steeds een succes! Menig vriendenavondje is er al mee vastgelegd en alle foto’s hang ik op op de deur van mijn toilet. Ik kijk er ze nog regelmatig terug 🙂 

Ook leuk om te geven of krijgen:

Rituals producten, een e-reader (al jaren heel veel plezier van deze e-reader!), een mooie poster met lijst, een mooie plant of servies van Blond Amsterdam. 

Wat is het leukste cadeau dat jij ooit kreeg? En heb jij ook weleens cadeaus gekregen waar je echt iets aan hebt en wat je wellicht nog dagelijks gebruikt?

 

 

 

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Shirley
  21 maart 2023

  One Line a Day is echt leuk. Ik ben al in mijn tweede boekje bezig. Ik heb de versie voor moeders al een paar keer aan zwangere vriendinnen gegeven. Geen idee of iemand van hen het heeft volgehouden eigenlijk.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   3 april 2023

   Wowww wat goed! Dat betekent dus dat je het al langer dan 5 jaar doet? Super knap hoor, zo leuk ook om ooit terug te kunnen kijken in de toekomst 🙂

 • Beantwoorden
  Simone
  22 maart 2023

  Ik ben geen goeie voor het bijhouden van dagboekjes waarin je elke dag moet schrijven. Ik heb wel een boekje met bepaalde vragen, maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik hem eigenlijk nooit pak. Ik weet wel waarom, want schrijven met de hand geeft mij altijd veel pijn. Dus dat houd me gewoon tegen. Zo iets zou er ook online moeten zijn. En dan dus niet mijn blog 😛

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   4 april 2023

   Haha wel heel eerlijk van je dat je het toegeeft! Wat jammer dat schrijven pijn doet, is soms zo fijn om even lekker te schrijven…

 • Beantwoorden
  sammie
  22 maart 2023

  Ik ben fan van cadeaubonnen, om te krijgen maar ook om te geven. Omdat iemand dan echt iets kan kopen wat hij/zij zelf leuk vind. Maar een etentje vind ik ook altijd leuk. Denk er over om mijn man ook weer lekker mee uit eten te nemen dit jaar voor zijn verjaardag

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 april 2023

   Ja een cadeaubon is idd ook altijd een goed idee! En etentjes ook heerlijk 🙂

 • Beantwoorden
  Marloes
  23 maart 2023

  Uitjes zijn mijn favoriete cadeautjes om te geven en te krijgen. In de kast staan al een stuk of 6 Doppers en een polaroid camera was bij mij een flop, haha. Het leukste cadeau dat ik ooit kreeg was mijn verlovingsring in 2020. Telt dat als cadeau?

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   12 april 2023

   Zo leuk!!! Ja uitjes zijn idd echt super leuk en altijd mooi om een herinnering te maken met elkaar. Je verlovingsring telt zeker, super tof toch!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.