Diaries

DIARY april en mei ’23 | Jarig, naar Samos en veel vrij

Hoi allemaal, welkom bij een nieuwe diary van mijn afgelopen maanden. Ik kan het me nu bijna niet meer voorstellen maar het duurde lang voordat het écht lente en lekker weer werd. Toch waren het super leuke maanden, vooral mei is echt mijn lievelingsmaand. Ik ging o.a. naar het afscheidsconcert van Nick & Simon, ging op vakantie naar Griekenland, uit eten en verdiepte me in mijn zelfbeeld. Wat ik op het moment dat ik begon met het schrijven van deze blog nog niet wist, is dat mijn oma kwam te overlijden. Daarom heb ik ook een tijd gewacht met het online zetten, simpelweg omdat ik andere dingen aan mijn hoofd had. Omdat ik hem toch graag wilde delen, hier alsnog een diary van april en mei. Kijk je mee?

Begin april ging ik met een vriendin naar het Stedelijk Museum Schiedam. Er was een speciaal evenement van tittymag over spirituele urgentie. Het was een regenachtige dag, maar het was een hele leuke dag! Het museum vond ik heel leuk om eens heen te gaan, en Schiedam blijkt ook best leuk. Ik kocht er een Susan Bijl Bum Bag en ben sindsdien helemaal obsessed met dit tasje en deze ontwerpster. Kennen jullie het? Ook trad zangers Naaz op, ze zong zo mooi.

Een paar dagen daarna ging ik met mijn moeder naar het afscheidsconcert van Nick & Simon. We waren er ongeveer een uurtje voor het begon en stonden super goed! Het was een hele bijzondere vibe, wetende dat het de laatste keer was dat we hen samen zagen optreden. Ik ben heeeel blij dat we erbij waren en vind het heel jammer dat ze gestopt zijn 🙁

Even een selfie van ons samen!

De dag daarna had ik een afspraak om mijn wenkbrauwen weer mooi te laten maken. Ik doe dit nog steeds in Rotterdam bij Alara Beauty, de eigenaresse is super lief én heel kundig. Mijn wenkbrauwen zijn zo on fleek als ik bij haar ben geweest. Mijn moeder ging mee en we gingen een broodje eten bij Bun. De allerlekkerste broodjes van Rotterdam!

Met Pasen was het voor het eerst een beetje lekker weer en zaten we buiten bij mijn ouders. Zoals je ziet was de tuin nog in wintermodus. Rozie zat op schoot maar houdt daar eigenlijk niet zo van, zoals je ziet… haha. Verder gaat het super goed met haar! Ze is steeds minder bang en kruipt helemaal uit haar schulp.

Coco kijkt gezellig tv naar haar favoriete programma, ze houdt er heel erg van als er dieren op tv te zien zijn en gaat er dan helemaal in op. Dit was ‘het echte leven in de dierentuin’.

Ik vond oude agenda’s terug en moest zo hard lachen! Zoals je ziet was ik toen al fan van Nick en Simon en plakte mijn hele agenda vol met plaatjes die ik verzamelde uit de Hitkrant. Deden jullie dit ook vroeger?

De lente begon een beetje en de bloesem kwam tot bloei. Rozie kan steeds langere stukken wandelen, eerst lukte dat nog niet omdat ze soms opeens erg schrok. Hier liepen we een stuk wat ze nog niet kende en dat ging heel goed! Ik moest even een foto maken met de mooie bloesemboom erbij.

Ik kwam ergens in april opeens niet zo goed in mijn vel te zitten betreffend mijn zelfbeeld. Ik voelde me heel ontevreden met mezelf en voelde me enorm falen als ik een week niet sportte of een keer iets ‘ongezonds’ at. Ik begon met mijn eten bijhouden in een app en at weinig calorieën, wat er een keer voor heeft gezorgd dat ik bijna out ging. Ik realiseerde me dat dit niet de manier is hoe ik met mezelf en mijn lichaam om wil gaan. Ik heb veel met vriendinnen hierover gepraat en mijn issues opgeschreven wat heel helend was. Een aantal jaar geleden viel ik heel veel af (bijna 20kg) wat ik toen heel goed vond, maar als ik terugkijk was ik écht dun en obsessief bezig. Ik kwam tot de conclusie dat mijn zelfbeeld ongezonde vormen begon aan te nemen en heb besloten even te stoppen met sporten, lief te zijn voor mijn lichaam en daar even goed naar te luisteren. Ik moet zeggen dat het al steeds beter gaat en ik me steeds fijner in mijn vel voel! Ik heb besloten niet meer te richten op afvallen, diëten, veel sporten etc maar intuïtief te eten en te bewegen en hier vooral plezier in te hebben. Nu ik er meer op ben gaan letten besef ik me hoe diep dit ook in veel mensen zit en hoe normaal het is om constant op dieet te zijn of als vrouw ontevreden te zijn met je lichaam. Ik ben me meer gaan verdiepen in body positivity en dat voelt heel fijn. Toen ik was blogs teruglas zag ik ook dat ik vaak schreef dat ik weer fitter moest worden, de touwtjes weer moest aantrekken, dat ik 3kg was aangekomen etc. Heel stom want het was helemaal niet nodig en waarom accepteerde ik mezelf niet gewoon zoals ik was? Ik probeer mijn lichaam nu te zien als een soort golf, het beweegt mee en soms ziet het er zo uit en soms zo. Het is niet haalbaar en niet oké om als 27 jarige nog steeds het lichaam te willen van mijn 17 jarige ik. Je verandert en je lichaam doet dat net zo, en dat is goed. En natuurlijk vind ik het fijn om te sporten en gezond te eten maar ik wil niet meer doorslaan. Ik ben eigenlijk gewoon heel erg tevreden met mezelf en voel me goed!

Ik heb een nieuwe obsessie; verse tomatensoep! Ik hou hier zo erg van en het is zo makkelijk om te maken. Zeker nu in de zomer zijn de tomaten best goedkoop en heb je voor een paar euro een hele pan soep. Makkelijk om te bewaren of zelfs in te vriezen.

Rozie ging in mei voor het eerst naar hondentraining! Ze vond het heel spannend maar het ging zo goed! Ze mocht trainen met een ander hondje uit Turkije en het zijn vooral basis oefeningen, maar zo fijn om met haar te oefenen en lekker bezig te zijn. Ze kan inmiddels al zitten, af, pootje geven, blijven en tussen mijn benen door lopen. Ze vindt het heel erg leuk en ik ook!

Nog een selfietje! Gemaakt met Pasen. Ik was toen een weekje vrij en dat was heel lekker. Gewoon even wat dingen doen waar je normaal niet aan toe komt, zoals opruimen, mijn balkon klaarmaken voor de zomer en een dagje naar Rotterdam.

Ik kocht deze ‘krabgolf’, geinfluenced door BijBonnie. Cas en Coco zijn er helemaal weg van, ze zitten er graag in maar krabben er ook goed aan!

De liefste <3 het gaat zo goed met Rozie!

Ik hing de lampjes weer op op mijn balkon. Het zijn Solar lampjes van de Lidl, ik kocht ze vorig jaar. Inmiddels zijn er twee kapot dus ik wil eigenlijk binnenkort even een nieuw snoer kopen, maar dat komt nog wel. Ik vind mijn balkon in ieder geval helemaal gezellig en ben er blij mee 🙂

Ik shopte weer op Vinted! Ben helemaal obsessed en blij met dit blauwe shirtje, ik kocht het voor 7 euro en draag het echt vaak. Hij is van Zara.

Ik voelde me echt even niet zo goed in mijn vel, en besloot daarom reminders op te hangen in huis. Zoals deze die ik op de spiegel hing. Het heeft heel erg geholpen om mijn zelfbeeld te verbeteren en weer helemaal tot mezelf te komen.

Mijn lieve oma <3 Iedere week ging ik naar haar toe, vaak samen met mijn moeder of allebei m’n ouders en Rozie. Deze foto is begin mei gemaakt, net voordat ik op vakantie ging naar Samos. We haalden patat en m’n oma ging gezellig mee in de rolstoel. Het was super mooi weer, de terrassen zaten vol en er was muziek op straat. Het was zo levendig en mijn oma genoot er zo van om weer even lekker onder de mensen te zijn en mensen te kijken, daar hielden we allebei heel erg van. Bij de frietwinkel zag ik een jonge vrouw staan met een baby in een draagzak, en ik weet nog hoe erg ik hoopte dat mijn oma dat ook bij mij mee zou maken. Op dat moment leek het gewoon een normale avond, maar nu ze er niet meer is besef ik me hoe bijzonder dit was. En vooral hoe dankbaar ik ben voor alle mooie herinneringen.

Daarna ging ik op vakantie naar Samos! Ik had twee weken vakantie van mijn werk en ging een weekje weg. Samen met Roos, een super goede vriendin. We vlogen gigantisch vroeg (volgens mij om 7uur) dus stonden midden in de nacht op Schiphol. Ik kan daar nooit zo heel goed tegen, maar het heeft ook wel weer iets leuks. Rond de lunch waren we in ons hotel en gingen we erop uit.

Uitzicht vanaf ons hotel! Zoooo mooi. We waren dus in Griekenland, Samos. En zaten in het plaatsje Kokkari. Ik ga hier nog uitgebreider over schrijven, maar het is echt een aanrader. Het hotel niet perse, maar heel Samos wel.

Overal lieve katjes <3 In tegenstelling tot op andere vakantieplekken wordt er hier goed voor de katjes gezorgd. Er is een stichting en de lokale mensen zetten eten en drinken neer. De stichting zorgt voor sterilisatie en probeert op deze manier het aantal katten terug te dringen. Er wordt niet lelijk tegen ze gedaan en de mensen zijn lief voor ze. Gelukkig maar, want ik kan er niet tegen als de lokale bewoners dieren wegjagen…

De eerste dag was het heerlijk weer, maar daarna werd het kouder! Er was soms geen zon en als het maar 18 graden is, is het dan gewoon koud. Er zijn dus dagen geweest dat we met vest aan en onder een plaid op een terras zaten. Ook het zeewater was nog wel koud maar ik heb wel een keer gezwommen.

Omdat we toch wel graag iets wilden doen, besloten we een auto te huren en het eiland over te gaan. We deden een wijnproeverij bij een wijndomein. Dit was echt heel erg leuk! Als het de hele week 25 graden was geweest hadden we dit waarschijnlijk niet gedaan. Toch leuk dat we nu andere dingen hebben gedaan en gezien.

Nog meer lieve katjes <3

En weer thuis bij mijn lieve Rozie. Dit is een van mijn favoriete foto’s van haar, lekker met de zon op haar gezichtje op de loungebank buiten.

In mei is er altijd aspergemenu in mijn favoriete restaurant! Ik ging twee keer, een keer met mijn ouders en met mijn beste vriendin. Het was zoooo lekker. Dit is zalm met groene asperges en roze peperdressing, ik krijg meteen weer trek als ik dit zie.

Rozie kwam gezellig bij mij logeren. Bij m’n ouders ligt ze in haar mandje naast het bed, maar bij mij mag ze lekker in bed slapen. Zo knus en gezellig. Ze is ook zo lief voor mijn katjes! Ze vindt bijna alle dieren leuk; als we op straat een ander hondje zien is ze ook helemaal enthousiast.

21 mei was ik jarig en werd ik 27! Op zaterdagavond kwamen er een paar vriendinnen langs om het alvast te vieren. Bij H&M kocht ik twee nieuwe jurken, deze op de foto en die op onderstaande foto. Ik maakte heel veel hapjes, we dronken prosecco en kletsten heel veel. Was zo gezellig!

De dag daarna was ik echt jarig en vierde ik het met mijn ouders, oma en peetouders. Deze foto vond ik eigenlijk heel oncharmant, maar wat ik toen niet wist was dat dit de laatste foto met oma zou zijn 🙁 Ik had een heel sterk gevoel dat ze erbij móest zijn op mijn verjaardag. Mijn moeder haalde haar in de middag op en we zaten de hele dag buiten, genoten van de taart en hapjes en vooral van elkaars gezelschap. De ketting die oma om heeft kocht ik voor haar op Samos en was ze super blij mee, helaas heeft ze hem niet vaak mogen dragen. Toen we na haar overlijden in haar huis kwamen, zag ik dat ze ketting om de trouwfoto van haar en opa had gelegd. Echt zó lief en ik koester de herinneringen aan deze verjaardag heel erg.

Mijn twee kleine schatjes! Ze zijn zo lief samen en liggen heel vaak samen in hun mandje.

Het weekend na mijn verjaardag was het paardenmarkt in mijn geboortedorp! Hét feest van het jaar. Mijn twee besties waren er ook en het was zoooo leuk, ik kwam ook nog andere vriendinnen tegen en heel veel bekenden. Vrijdagavond heb ik wel iets teveel gedronken en de dag daarna voelde ik me niet zo heel geweldig daardoor… Desondanks was het een avond/nacht om nooit te vergeten.

Op zondag gingen we er weer voor, wijn kon ik niet meer zien dus ik ging voor een baco. Gelukkig daarna nergens last van gehad. Ik drink normaal eigenlijk bijna nooit veel alcohol (heel soms een wijntje) en daardoor vond ik deze dagen, behalve heel leuk, ook heel zwaar. Ik merkte ook dat het niet meer zo bij mij past om dagen te feesten en was zowel lichamelijk als geestelijk ook helemaal uitgeblust. Ik denk dat ik het volgend jaar maar bij 1 of 2 dagen hou, in plaats van 3…

April en mei waren hele fijne maanden, vooral de vakantie naar Samos was echt heerlijk en voor herhaling vatbaar. Al zouden we dan misschien wel eind mei of begin juni gaan, dan is het seizoen net wat meer opgestart en is het hopelijk ook wat warmer. Hopelijk zie ik jullie snel weer met een nieuw dagboekje van juni en juli!

 

Ook leuk

5 reacties

 • Beantwoorden
  Blog by Linda
  19 juli 2023

  Wat een leuke maanden, zeker met een vakantie (wel jammer van het weer)! En wat goed dat je met je zelfbeeld aan de slag bent gegaan op een positieve en gezonde manier. Natuurlijk is het goed om op je voeding/beweging te letten, maar daarin doorslaan (te weinig eten, teveel bewegen) is juist ongezond en helemaal niet goed voor je lichaam. Fijn dat je beter in je vel zit!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 augustus 2023

   Lief, dankjewel! Ben inderdaad ook blij dat de balans nu weer terug is 🙂

 • Beantwoorden
  Simone
  19 juli 2023

  Leuk om toch nog een overzicht te zien van deze maanden. Kan me goed voorstellen dat je wel even wat anders aan je hoofd hebt/had. Groot gelijk. Hopelijk kun je het ook vasthouden wat betreft lekker in je vel zitten.

 • Beantwoorden
  sammie
  18 augustus 2023

  Wij zijn dit jaar naar Zakynthos geweest, maar Samos lijkt me ook prachtig. daar wil ik ook nog eens heen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.