Diaries

DIARY week 22 | Shoppen, asperges eten en naar de pasar malam

Hoi! Een nieuwe week, een nieuwe diary! Afgelopen week was leuk. Ik ging eindelijk weer eens naar yoga, ging winkelen met mijn moeder en ging uit eten met mijn ouders. We aten een heerlijk aspergemenu en genoten er enorm van. In het weekend was ik bij de Tong Tong fair, ook wel de pasar malam genoemd. Ook dat was heel leuk (en lekker!). Kijk je weer mee naar mijn week?

Maandag had ik avonddienst en nam ik salade mee. Ik zag de dag ervoor iets over koeien die geslacht moesten worden en vond dat zΓ³ zielig. Al eerder schreef ik over het eten van minder vlees, maar de laatste tijd was ik er niet meer heel bewust mee bezig. Inmiddels eet ik weer minder vlees en dat bevalt erg goed πŸ™‚ Neem nu regelmatig als ik moet werken een salade mee en dat is erg lekker. Ik doe er o.a. komkommer, augurk, tomaat, gedroogde tomaten, pijnboompitten en croutons doorheen. Ook eet ik nu meestal kaas op brood terwijl het eerst meestal cervelaat was.

Dinsdag had ik een dagje school en toen ik thuiskwam zat opeens deze vogel in de tuin… Ik had geen idee wat ik ermee moest en heb hem maar in een struik gezet. Hij kon niet vliegen en ook niet goed lopen. Uiteindelijk hoorde ik van de buurman dat hij was gevangen door een kat… Vond het wel zielig maar wist echt niet wat ik ermee moest.

Noa’s nieuwe favoriete plekje: in de plantenbak… Soms snap ik echt niet wat katten aantrekkelijk vinden aan een bepaalde plek.

Woensdag liep ik weer stage en ’s avonds lekker lopen met Noor. Ze weet precies waar we wonen en loopt dan al voor me uit. Bij de poort stopt ze en kijkt ze me aan van “Doe je de poort open?”. Ik hou trouwens echt van haar voorpootjes, zo schattig die X pootjes.

Donderdag ging ik Γ©indelijk weer naar yoga! Het was al super lang geleden omdat er telkens iets tussen kwam. Het was weer heel fijn en ik moet er echt niet meer zoveel tijd tussen laten zitten… Ik doe weleens thuis yoga maar dit uurtje is toch wel heel erg lekker.

Omdat het de hele week al zo warm was nam ik maar een flesje water mee. Deze Dopper kreeg ik voor m’n verjaardag, lekker zonnig πŸ™‚

Vrijdag was ik vrij! Ik ging samen met mijn moeder naar de stad omdat ik nog iets uit mocht zoeken voor m’n verjaardag. M’n oma woont in het centrum van Rotterdam en we mochten de auto bij haar parkeren. Ik had haar al een paar weken niet gezien dus we dronken eerst gezellig een kopje thee. Toen we naar de tram liepen zwaaide ze ons uit vanaf haar balkon, lief.

Eenmaal in de stad moest er nog eventjes een instaproof foto gemaakt worden, haha. Kennen jullie dit tasje nog? Ik kreeg hem een tijdje geleden in de Koopgoot. De foto op Instagram is trouwens iets anders, ik twijfelde maar vond de andere toch net iets leuker.

’s Avonds gingen we heerlijk uit eten hier in het dorp. Dit doen we ieder jaar en ieder jaar is het heerlijk. Dit was de aspergesoep!

Hoofdgerecht: asperges met ei, beenham, aardappeltjes en saus. Als ik het zie krijg ik spontaan weer trek, jammer dat we asperges maar zo kort kunnen eten.. Maar ik mag niet treuren… 14 juni ga ik weer, dit keer samen met een vriendin. Nu al zin in!

Zo genoten <3 Het shirtje kocht ik in de stad bij Costes. Hij is blauw met wit en heeft hele fijne streepjes.

Zaterdag een beetje brakjes. Ik vond het ook koud dus droeg lekker en trui en en kroelde met Nora. Verder kwam er eigenlijk niks uit mijn handen. Heerlijk zo’n dagje.

Ik kocht ook dit jurkje bij Costes, ik zag hem hangen en was meteen verliefd. Ik droeg hem omdat ik op zondag met mijn vader naar de Tong Tong Fair ging. Ondanks mijn Indische roots was ik nog nooit op een pasar malam geweest dus het werd hoog tijd πŸ˜‰ Ik ging samen met mijn vader, rond 13:30 pakten we de trein richting Den Haag.

Gearriveerd! Het was op het Malieveld in Den Haag en de aankleding was super leuk. Op één of andere manier voelde het ook heel erg vertrouwd en gezellig. Er waren allemaal Indische mensen en ik hoorde veel herkenbare verhalen. Ook deden alle Indische stoffen, geuren en verhalen me heel erg denken aan mijn oma. Oma nam vroeger een keer een pakje voor me mee van de Pasar Malam en ik weet nog precies hoe het eruit zag. Ik droeg het een paar keer maar vond het eigenlijk helemaal niet zo leuk. Nu vind ik het jammer dat het niet bewaard is.

Het allerbeste aan Indisch zijn, is het heerlijke eten <3 We schepten ons bord lekker vol en genoten van de heerlijke smaken. Ik nam o.a. rendang, sajoer boontjes en kip. Ook de groente was heerlijk door de pittige kruiden. Vroeger aten we weleens Indisch met oma en vond ik het eigenlijk niet zo lekker. Oma zei dan altijd dat ik het moest blijven proberen en ik het op een moment wel lekker zou gaan vinden. En.. ze heeft gelijk! Met de jaren kon ik Indisch eten steeds meer waarderen en inmiddels vind ik het het lekkerste op de wereld.

Na 3 uurtjes rondkijken hadden we het wel gezien. Dag Tong Tong fair, tot volgend jaar! Er komt trouwens nog een apart artikeltje online over deze leuke dag πŸ™‚

Eenmaal thuis nog lekker even zonnen, heerlijk!

’s Avonds aten we nog een pizza en rustte ik uit van alle indrukken op de Pasar Malam. Ik bestelde per ongeluk ook een extra kapsalon, maar dat was helemaal niet de bedoeling. Hebben hem uiteindelijk weg moeten gooien omdat we allebei echt heel vol zaten van het eten…. Zo stom. Ik voelde me schuldig dus at er nog wel een beetje van maar ben de hele avond misselijk geweest.

Dat was mijn week! Komende week begint de stageweek weer. Ik heb eigenlijk nog geen idee wat verder de plannen zijn dus ik laat me verrassen.

Fijne week allemaal! Gaan jullie nog iets leuks doen?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Demi
  5 juni 2018

  Ik hou zooo van asperges! Ik kom uit Limburg en deze tijd van het jaar is altijd geweldig. Zoveel kraampjes lang de weg waar je asperges kunt kopen. Jammer dat ’t dadelijk weer voorbij is..

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   5 juni 2018

   Aah dat is echt leuk! Hier hebben we dat helaas niet. En inderdaad, nog eventjes en dan is het weer voorbij πŸ™

 • Beantwoorden
  Judith
  5 juni 2018

  ahhh ik denk dat je het over dat programma hebt gepresenteerd door Yvon Jaspers. Zo sneu vond ik dat! Arme Truus πŸ™
  Superleuk jurkje inderdaad van Costes!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   5 juni 2018

   Dat was het inderdaad, vond het zooo zielig πŸ™ Het zette me echt aan het denken. En dankjewel! X

 • Beantwoorden
  Lieke van Veen
  5 juni 2018

  Ahw super zielig van dat vogeltje! Grappig om te zien dat jou katten het ook zo heerlijk vinden om in de plantenbak te liggen, vinden die van ons ook heerlijk πŸ˜‰

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   5 juni 2018

   Oh wat grappig! Onze vorige katten deden het ook weleens maar deze eigenlijk nog niet. Zo zie je dat alle katten eigenlijk hetzelfde zijn, haha πŸ™‚

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.