Persoonlijk

Doelen voor 2023 | En hoe is het gegaan met die van 2022?

doelen voor 2023

2023! Een heel nieuw jaar, met lege bladzijden volledig in te vullen door jou. Dat vind ik altijd een mooie gedachte voor een nieuw jaar en het voelt toch altijd een beetje als een “nieuw” begin. Tijd voor nieuwe intenties of gewoon lekker doorgaan zoals je deed. Voor mij een beetje van beiden. In 2022 kwam ik in een hele fijne vibe die ik voor 2023 graag wil doorzetten. Ik heb natuurlijk wel een paar kleine doelen voor 2023 en blik nog even terug op mijn doelen en dromen van vorig jaar.

Hoe ging 2022?

Voor 2022 wilde ik vooral van mijn huis een thuis maken en het bootcampen weer oppakken. Nou, dat is allebei heel goed gelukt! In maart verhuisde ik naar mijn huidige huis waar ik super blij mee ben. Toen het helemaal ingericht was begon ik me eigenlijk al heel snel thuis te voelen. Sinds ik de posters boven mijn bank heb, voelt het helemaal af en als ‘mij’. Toen al mijn kleding eenmaal uit de vuilniszakken was ben ik ook weer begonnen met bootcamp. Hier vlakbij in de wijk, met hele fijne lessen en leuke mensen. Ook heel blij mee! Het lukt me nu ook om wekelijks te gaan en in het ritme te blijven.
Qua meer bloggen lukte het niet helemaal, maar dat hoop ik nu alsnog op te pakken. Het sparen ging wel goed en het lukte me weer een buffertje op te bouwen; al kan het natuurlijk altijd beter 🙂

Dromen en doelen voor 2023

Ik doe nog steeds niet echt aan goede voornemens maar natuurlijk heb ik ook weer dromen en doelen voor 2023.

  • Tijd doorbrengen met mensen die me gelukkig maken. Als er iets is wat ik me meer gaan beseffen, is het dat ik mooie herinneringen wil maken met mensen die mij gelukkig maken. Fijne avonden in mijn huis, ergens naartoe of diepe gesprekken voeren. Ik vond dit altijd al belangrijk maar wil het ook in 2023 weer centraal laten staan.
  • Minder schermtijd. Van die dagen dat je eigenlijk de halve dag op je telefoon hebt zitten scrollen en je je leger voelt dan ooit van binnen. Dat wil ik niet meer en daarom wil ik mijn schermtijd verminderen. Sommige dagen tikte het de 4 a 5 uur aan (soms nog weleens meer) en daar ben ik nu klaar mee. Handig van mijn iPhone is dat hij automatisch je schermtijd bijhoudt. Ik check dus ook regelmatig of het niet teveel is en leg m’n telefoon dan even bewust weg en probeer hem minder ‘makkelijk’ te pakken.
  • Blijven bewegen. Lekker wekelijks blijven bootcampen en regelmatig even de buitenlucht in, wandelen en frisse lucht inademen. Ik merk dat ik het in de winter iets lastiger vindt om te blijven sporten en bewegen. Zeker omdat het ook het seizoen is van verkouden zijn en niet fit. Ik probeer goed naar mijn lichaam en behoeften luisteren en afhankelijk daarvan te doen wat mogelijk is. Ik ben trouwens gestopt met dagelijks cola zero drinken, dat leek me toch niet helemaal gezond. Drink nu alleen nog cola in het weekend en doordeweeks alleen water, thee en spa.
  • Studieschuld aflossen. Mijn studieschuld hijgt een klein beetje in mijn nek en daar wil ik iets aan doen! Ik heb al wat geld apart gezet om te gaan aflossen en wil hier lekker mee doorgaan dit jaar. Ik ben heel blij dat ik nooit maximaal geleend heb en daardoor een relatief lage schuld heb. Omdat ik als ultiem doel heb een huis te kopen moet die schuld weg. Ik heb alles goed op orde en het geeft een kick om extra af te lossen en lekker te sparen.

En verder…

Ging ik gezonder eten in 2022 en wil ik dat graag doorzetten. Het is heerlijk om zelf te bepalen wat je gaat koken en wanneer. Omdat ik in een klein dorp woon, bestel ik eigenlijk nooit meer eten en dat bevalt mij en mijn portemonnee ook heel goed. Mijn werk gaat ook goed en ik zit gewoon heel lekker in mijn vel. Dit jaar ga ik heel erg genieten van Rozie, uiteraard met Nora in mijn hart en gedachten. Rozie is al zó gegroeid in de weken dat ze bij ons is. Eerst durfde ze de tuin niet eens uit, en nu kunnen we al een rondje wandelen. In 2023 hoop ik dat we lekker naar het strand kunnen en ze vrienden wordt met het hondje van een vriendin van me. Ik blijf in de positieve vibe voor dit jaar en ga lekker zo door 🙂

Wat zijn jouw dromen en doelen voor 2023?

 

 

 

 

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.