Site pictogram iMarjoleine

REVIEW | Kobo Clara HD e-reader

Wat vraag je voor je verjaardag als je eigenlijk helemaal geen specifieke wensen hebt? Dat vroeg ik me ook af toen ik afgelopen mei 23 werd. Een e-reader was iets wat al langer in mijn hoofd zat, echter las ik niet zo heel veel boeken meer de laatste tijd. Terwijl ik wel heel erg van lezen hou! Ik twijfelde een tijdje of ik het wel of niet wilde, maar besloot toen toch dat ik graag een e-reader wilde hebben. Ik kreeg hem van mijn ouders, net voordat we op vakantie gingen naar Griekenland. Ik koos voor de Kobo Clara HD e-reader en ik heb er al zoveel plezier van gehad! Hij is mega fijn en vandaag vertel ik jullie waarom.

Kobo Clara HD e-reader

De Kobo Clara HD e-reader is een hele lichte, redelijk kleine e-reader. Hierdoor kun je hem overal mee naartoe nemen! Ik vind dit echt een enorm voordeel, hij past zelfs in mijn kleinste tas (dit formaat tasje van Fabienne Chapot). Ik koos voor deze e-reader omdat ‘ie niet zo heel prijzig was in vergelijking met andere e-readers, licht is en hele goede reviews had. Hij heeft ook een HD scherm en de lichtintensiteit past zich aan aan het moment van de dag. Hij heeft interne verlichting waardoor je ook in het donker kunt lezen. Daarnaast las ik ook terug dat de batterij lang mee gaat.

Mijn ervaring met de Kobo Clara HD e-reader

Al vanaf het moment dat ik hem binnen kreeg ben ik helemaal vergroeid met mijn e-reader! Ik lees ontzettend veel en vind het heel rustgevend. Voordat ik hem had, zat ik vaak nog op mijn telefoon en laptop. Ik merk dat ik ze nu veel vaker links laat liggen en lekker ga lezen. Ik heb meteen een Kobo plus abonnement genomen, hiermee kun je voor €10 per maand onbeperkt boeken lezen. Er staan duizenden boeken op en steeds worden er weer nieuwe boeken toegevoegd. Ik heb nog maar 1x voor een boek betaald omdat ik die heel graag wou lezen, verder staat er meer dan genoeg leesvoer op. De batterij gaat heel lang mee, wel meerdere weken. Ik heb zelf een “sleepcover” gekocht voor om de e-reader, wanneer ik deze dichtklap gaat hij automatisch in slaapstand. Het scherm is heel duidelijk en blijft goed zichtbaar, ook als je buiten in de zon zit. Ook kun je zien hoeveel je leest en hoe snel: ik heb al 31 boeken uitgelezen en 172 uur gelezen in 4 maanden tijd. Mijn moeder kocht nog niet zo lang geleden ook een e-reader, die van haar gaat in slaapstand echter wel wat sneller leeg dan die van mij. Waar dit door komt weet ik niet, maar je kunt het “probleem” verhelpen door je e-reader uit te zetten (in plaats van de slaapstand) wanneer je niet leest.

Dus…

Mocht je op zoek zijn naar een fijne e-reader: ik zou de Kobo Clara HD zeker aanraden! Hij gaat lang mee, is compact en gewoon heel erg fijn. Daarnaast zou ik wel een abonnement op Kobo plus nemen, als je regelmatig leest heb je dat er zo uit. Wat voor sommigen een nadeel kan zijn, is dat hij niet waterdicht is. Er zijn ook waterdichte e-readers, maar daar hangt wel meteen weer een ander prijskaartje aan. Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn e-reader en kan echt niet meer zonder! Mocht je ook een e-reader willen kopen: hier* kun je de Kobo Clara HD aanschaffen en hier de sleepcover* die ik heb.

Heb jij een e-reader? 

*Dit zijn affiliate linkjes. Meer hierover kun je lezen in de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten