Hotspots&Reizen

Terug van een heerlijke vakantie op Curacao

vakantie op curaçao

Daar ben ik weer! Terug van een heerlijke vakantie op Curaçao. Wow, wat was het een bijzondere vakantie en wat heb ik enorm genoten. Ik was nog nooit op Curacao geweest, maar het stond wel heeel hoog op mijn lijstje (zie deze blog van een aantal jaar geleden, inmiddels ben ik al in Indonesië geweest en nu dus hier!). Het is een heerlijk eiland met een hele relaxte vibe en bovendien heeft de zon me echt heel erg goed gedaan. Ik besef me net dat het ook mijn eerste blog is in 2020: ik wens jullie allemaal nog een gelukkig nieuw jaar!

Onderweg naar Curacao

Op 2 januari was het zover, ik vloog om 10:40 uur met de KLM. Mijn ouders brachten me weg en ik was ruim op tijd op Schiphol. Ik moest mijn koffer zelf inchecken in zo’n machine en zat tot mijn verbazing maar op 15 kg terwijl ik 23 mocht! Niet zo gek eigenlijk want ik had alleen maar zomerkleding bij me. Op Curacao is het 5 uur vroeger dan hier en dus landde ik rond 16:00 op dit heerlijke eiland. Ik had op de heenvlucht niemand naast me en dat was zoooo fijn, ik kon lekker wat breder zitten en hoefde geen rekening te houden met iemand naast me. Op het vliegveld zag ik Renate weer na 5 maanden en dat was zoooo leuk! Het was net alsof we elkaar gisteren nog zagen. Ze bracht me naar mijn B&B en daarna gingen we meteen Willemstad in om wat te eten. Ik zag de pondjesbrug en ervoer een heerlijke zomeravond in januari.

vakantie op curaçao

Waarom Curacao heel leuk is

Oke, ten eerste Curacao is ZO chill! Het is er altijd warm, je kunt er Nederlands spreken en de sfeer is heerlijk. Het is niet zo groot dus met de auto rij je zo het hele eiland over. Gelukkig had Renate een auto en heeft ze mij het eiland laten zien. Je moet niet bang zijn om auto te rijden want ze rijden wel iets anders dan in Nederland, haha. Daarnaast zijn echt overal leuke restaurants en is er altijd iets te doen, bijna elke dag zijn er “happy hours” bij beachclubs waar je bijvoorbeeld twee drankjes voor de prijs van één kunt krijgen. Daarnaast zijn er heerlijke stranden waar je voor een paar gulden een bedje kunt huren. Ook snorkelen en duiken kun je er heel mooi, er is veel koraal, er zijn schildpadden en mooie vissen. Ik heb zelf gedoken en dat was een super bijzondere ervaring! Ik zat trouwens in de wijk Saliña, vlakbij Mambo beach. De meeste mensen gaan naar een resort bij bijvoorbeeld Jan Thiel maar ik heb op deze manier zoveel meer van het eiland gezien!

Er komt nog een aparte blogpost over alle leuke plekken en aanraders, handig voor als je misschien (ooit) op vakantie naar Curacao gaat. Ik wou jullie in ieder geval even laten weten dat ik weer terug ben en er vanaf nu weer nieuwe blogs zullen verschijnen! Hopelijk gaat alles goed met jullie, maak er wat van in 2020! 

Ook leuk

10 reacties

 • Beantwoorden
  Martine Van Roon
  16 januari 2020

  Het enthousiasme spat er vanaf! Heel bij dat het zo geslaagd was❤️

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  16 januari 2020

  Het ziet er ook echt prachtig uit, wat heerlijk dat je zo hebt genoten van dit eiland.

 • Beantwoorden
  Simone
  23 januari 2020

  Wat heeeerlijk! Ik kijk al uit naar de blogpost met alle tips, omdat Curacao ook hoog op mijn lijstje staat. Dit jaar ga ik naar Bonaire, waar ik ook enorm veel zin in heb.

 • Beantwoorden
  Suzanne
  23 januari 2020

  Wat lijkt me dit een leuke vakantie! Heerlijk!

 • Beantwoorden
  Simone
  30 januari 2020

  Ik kan ook wel wat zon, zee en strand gebruiken! Ik houd echt niet van de winter haha. Leuk Curaçao, ik ben op Sint Maarten geweest, ook zo’n mooie stranden daar!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.