Site pictogram iMarjoleine

Op zoek naar alternatieven voor de pil

Een tijdje terug schreef ik dat ik gestopt was met de pil. Na 5 jaar de pil geslikt te hebben vond ik het welletjes geweest en belandde hij in de prullenbak. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb gehad. Na een paar maanden ging ik op zoek naar alternatieven en uiteindelijk heb ik een anticonceptie gevonden die goed bij mij past. Welke dat is lees je aan het eind van deze blogpost : )

Alternatieven voor de pil

Natuurlijk begon de hele “zoektocht” met het zoeken naar alternatieven voor de pil. Er waren al een aantal dingen die voor mij afvielen zoals de anticonceptiepleister en prikpil omdat deze net zoveel hormonen hebben als de gewone pil. Zo kwam ik op de Nuvaring, Mirena spiraal en koperspiraal. Dit zijn de enige methodes die ik serieus overwogen heb.

De uiteindelijke keuze

Mijn keuze viel op…. *tromgeroffel* de koperspiraal! Deze had gelijk mijn voorkeur omdat hier geen hormonen in zitten. Dit vind ik erg fijn omdat de bijwerkingen nogal heftig kunnen zijn. Dit is natuurlijk per persoon verschillend maar voor mij een erg belangrijke factor. Zo kan een bijwerking zijn dat je je depressiever voelt, je libido minder wordt en je last krijgt van hoofdpijn. Gezien ik al deze bijwerkingen in mindere mate heb ervaart toen ik de pil slikte zat ik daar écht niet op te wachten. Ik ging naar de huisarts voor een gesprek over anticonceptie en gaf mijn voorkeur aan. De koperspiraal werd besteld en wanneer ik menstrueerde moest ik bellen. Spannend! Inmiddels is hij geplaatst en zeer binnenkort deel ik met jullie mijn ervaringen.

Hebben jullie weleens alternatieven voor de pil overwogen? En zo ja, welke?

Mobiele versie afsluiten