Site pictogram iMarjoleine

De januari dip

Ieder jaar weer hoop ik dat hij me niet overvalt en dit jaar afzijdig blijft, maar toch komt hij me altijd weer opzoeken. In die donkere maand, die maand waarin er niks te beleven is: januari. Hoi januari dip, waarom ben je er nou toch weer?

Januari dip

In december vind ik alles nog leuk: het is donker, gezellig, de feestdagen komen eraan en er is altijd wel iets om naar uit te kijken. Is Sinterklaas voorbij? Dan is kerst nog maar een paar weekjes. Is kerst voorbij? Oud&Nieuw komt er nog aan! Maar dan is oud&nieuw voorbij en is daar BAM: de januari dip.

In januari lijkt alles wat eerst zo leuk was opeens helemaal niet meer zo leuk. De korte dagen ben ik zat, het liefst zie ik elke dag weer de zon en uit mijn bed kan ik al helemaal niet meer komen. Ik heb toch al aanleg voor depressie en in januari bereikt dit altijd een hoogtepunt (of eigenlijk beter gezegd een dieptepunt).. Ik weet niet wat het is maar januari lijkt altijd zo uitzichtloos, de zomer en lente zijn nog maanden van ons weg en de decembermaand ligt al achter ons. Echt bah, ik heb er zo’n hekel aan.

Laat ik maar zeggen dat het van mij nu meteen april mag zijn. In april begint de zon weer te schijnen, de dagen zijn steeds langer en er komen weer leuke momenten aan. Denk aan koningsdag, festivals en feestjes. Ik verlang gewoon zo naar de warmte en zon op mijn gezicht.

Hoe overleef je de januari dip?

Nouja klaar met het gezeur over de januari dip, hoe gaan we hem verslaan?

Hebben jullie ook last van een januari dip?

Mobiele versie afsluiten