Persoonlijk

Afgestudeerd als HBO Verpleegkundige!

afgestudeerd als hbo verpleegkundige

Er was even een hele lang blogstilte, met een hele goede reden: ik was aan het afstuderen. Inmiddels mag ik het van de daken schreeuwen: ik ben afgestudeerd als HBO Verpleegkundige! Ik ben zo blij! Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt en gestudeerd en nu mag ik mezelf eindelijk officieel verpleegkundige noemen.

“Gefeliciteerd”

Dinsdag 26 januari had ik mijn eindassessment, deze haalde ik met een 10. Echt bizar! Vervolgens moest ik de uitslag van mijn scriptie nog afwachten, deze kon in een tijd van drie dagen bekend worden. Een paar uur na het eindassessment stond de beoordeling van het afstudeeronderzoek online en toen zag ik dat ik ook deze gehaald had. Ik was toevallig die dag bij mijn ouders, maar voelde me eigenlijk niet zo lekker. Na dit nieuws voelde ik me meteen weer wat beter natuurlijk! Bij de bakker heb ik meteen gebak gehaald en mijn moeder haalde een fles champagne. De dagen daarna zat ik op een enorme roze wolk en besefte ik het me nog niet helemaal. Iedere ochtend als ik wakker werd dacht ik “Ohja ik ben afgestudeerd!”.

Afstuderen in coronatijd

Helaas heb ik het niet zo kunnen vieren als ik zou willen. In een “normale” wereld zou ik een mega groot feest geven, liefst een borrel met familie en vrienden. De diplomauitreiking zou ik vieren met mijn oma, ouders en vriendinnen en ik zou toegesproken worden in een zaal vol met mensen. Dit zit er helaas allemaal niet in, hoe ik het in mijn hoofd had gaat niet gebeuren. Ik mag 10 minuten in de school zijn voor mijn diplomauitreiking en twee mensen meenemen. Online zal een docent een woordje doen en na het ondertekenen moet je via een aparte route de school verlaten. Daarnaast moeten we allemaal mondkapjes op en is het op rooster ingepland. Stiekem baal ik ervan dat het zo gaat en dat ik het niet kan vieren met mensen waar ik om geef en medestudenten met wie ik hard gewerkt hebt de afgelopen tijd. Het is jammer, maar het is niet anders.

En nu?

Nu ik gediplomeerd ben, blijf ik bij mijn huidige werk als wijkverpleegkundige. Ik werk hier vanaf juli en heb het heel erg naar mijn zin! Ik heb hele leuke collega’s, fijne cliënten en veel vrijheid. Ontwikkelen kan ik me hier voor mijn gevoel nog heel lang en bovendien ligt mijn hart echt in de wijk. Ja, ik ben op mijn plek en enorm blij dat ik afgestudeerd ben!

Ook leuk

8 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.