Diaries

DIARY | Naar de vegan junk food bar en winkelen in Breda

Hoi lieve allemaal! Ik heb weer een diary voor jullie klaarstaan van mijn afgelopen weken. We beginnen in Boedapest, waar ik eind juli op citytrip was. Ik laat jullie wat foto’s zien die de blogpost over Boedapest niet gehaald hebben omdat ze simpelweg gewoon niet blogwaardig waren, haha. Verder ging ik naar de Vegan junk food bar in Rotterdam, die is pas geopend, en naar Breda. Kijk je mee?

Hallo Boedapest! We reisden heel veel met de metro en dat is super cheap. Wel zijn de roltrappen echt mega hoog en lang! Het leek de underground van Londen wel. Stiekem werd ik soms een beetje duizelig, ze gingen ook heel snel namelijk. Een metrokaartje kost ongeveer 3 euro voor 24 uur reizen.

Op de eerste avond in ons hotel ging ik even douchen. Vervolgens stond de hele douche vol met water en overstroomde de halve badkamer :’) Ik ging snel naar de receptie en maakte maar een foto om het te laten zien, zou niet weten hoe ik het precies zou moeten uitleggen in het Engels. Uiteindelijk kwam er iemand om het te fixen en was het weer goed. Hadden ze heel netjes geregeld!

Blij hoofd want op reis én pizza eten die echt ZO lekker was. De Boedapest city guide kun je al online vinden, hierin schreef ik over alle leuke dingen die je kunt doen in Boedapest. Er komt nog een apart artikel over leuke restaurants online! Dit is in ieder geval een hele grote aanrader.

Daarna gingen we nog even een gin-tonic drinken om te vieren dat we in Boedapest waren, dit was bij een super leuke plek waar we in een binnentuin zaten.

De laatste avond bezochten we het prachtige Vissersbastion, super mooi was dat. De dag daarna was het tijd om weer naar huis te gaan, toen we in Nederland aankwamen was het 42 graden (!!!). Het was zo bizar warm, net alsof je in een oven stapt. De dag daarna moest ik gelijk weer werken om 7 uur en slapen lukte natuurlijk ook niet.. Ik heb uiteindelijk mijn laken en kussen meegenomen naar beneden en ben op de bank in slaap gevallen. Het voelde een beetje als kamperen in eigen huis. Hebben jullie nog last gehad van de warmte?

Het weekend was ik gelukkig vrij en kon ik even bijkomen. Op zaterdag sprak ik af met mijn beste vriendinnetje om wat te gaan lunchen. Ik stond op haar te wachten en zag opeens deze “paardentram” voorbij komen. Heb altijd gemengde gevoelens over zulke dingen.. Ik heb snel medelijden met dieren.

Drie keer raden wat ik at… Deze briochebroodjes met carpaccio! Echt mijn all-time favourite, deze zijn ZO lekker.

Het weekend had ik eigenlijk tot rust willen komen, maar op zondag ging ik even naar mijn oma in Rotterdam. Nora ging gezellig mee en mocht op de voorstoel zitten in haar riempje. Kijk nou hoe lief <3

Gearriveerd! De Maastunnel was precies die middag dicht gegaan dus ik heb er iets langer over gedaan dan normaal. Ik zie nu dat ik na Boedapest eigenlijk niet eens de tijd heb genomen om een beetje uit te rusten, dat was niet zo’n goed idee want ik ben de afgelopen weken echt heel moe geweest en verloor ook een beetje mijn focus.

Het was de hele week mooi weer en daar genoot ik écht van. Helaas is het nu weer iets minder.. Deze kandelaar van himalayazout kreeg ik van mijn lieve vriendinnetje en ik vind hem zo mooi! Hij schijnt, zoals je ziet, heel mooi door als er een kaarsje in zit.

Op donderdag ging ik met twee vriendinnen naar de Vegan Junk Food bar. Hij is sinds kort geopend in Rotterdam en daar wilden we wel even een kijkje nemen. We waren er al vroeg en dat was maar goed ook, het was druk! Eerst zaten we binnen en later verplaatsten we naar buiten, er kwamen heel veel mensen aan die graag nog wilden eten maar de meesten waren zelfs te laat. Het is niet mogelijk om te reserveren, dat is wel jammer. Mijn advies is dus om er vroeg te zijn! Verder was het eten heel erg lekker en voor vegans (denk ik) echt heaven, het smaakt namelijk heel erg “echt”. Ook de rainbow fries waren heeel lekker. Zeker een aanrader! Wat trouwens wel jammer was: het duurde heel lang voor het eten kwam en vervolgens was er iets misgegaan waardoor mijn vriendinnen al eten hadden en ik nog niks :’) Ze deden wel heel erg hun best en het werd snel opgelost, dus laten we zeggen dat het een beginnersfout was. Ze waren nog maar een week open namelijk. Bovenstaande foto’s zijn trouwens gemaakt met een iPhone Xr, ZO mooi.

Mijn liefje <3

Mijn vader had een tijdje geleden allemaal verse aardbeien en maakte daar deze compote van, super lekker voor in de vla.

Wanneer je te moe bent na een dag werken en alleen maar wil slapen.

Op zaterdag ging ik met mijn moeder naar Breda! Ik zou eigenlijk naar Maastricht gaan maar dat kon helaas niet doorgaan. Ik wilde toch graag iets leuks doen en dus vroeg ik of mijn moeder zin had om mee te gaan en dat had ze! We waren dus op zaterdagmiddag maar het was super rustig in vergelijking met Rotterdam. We konden rustig kijken in de winkels, makkelijk parkeren voor een redelijke prijs en er waren ook heeel veel leuke winkels. Geslaagd dagje dus 🙂

Nog even bonbons kopen bij “La Boheme”, dit is een hele oude chocolaterie waar je hele lekkere bonbons kunt kopen. Van de buitenkant zag het er uit alsof het gesloten was maar binnen waren er heerlijke bonbons en kochten we een grote doos voor €9,90. Vond ik niet zo duur!

Eenmaal thuis trof ik mijn arme Pilea plant zo aan.. Hij had blijkbaar de afgelopen dagen te weinig water gehad en was er heel zielig uit gaan zien. Hij heeft mega veel water gedronken en nu is ‘ie weer helemaal bijgekomen. Ik laat hem vaak op een schoteltje staan en dan “drinkt” de plant vanaf de onderkant.

Op zondag deed ik niet zo heel veel, ik merk echt dat ik goed voor mezelf moet zorgen door veel rust te nemen en weer een beetje op te laden voor de volgende dag. Ik wil ook echt waar wat fitter worden door weer te gaan sporten, zou je niet zeggen he als je deze foto ziet.. In ieder geval had ik op zondagavond heeel veel trek in Ben&Jerry’s en reed ik naar de winkel om dat even te halen.

Goed, dat was het weer! Zoals je ziet vierde ik, tussen het werken door, wel een beetje vakantie. Boedapest was echt geweldig en inmiddels is de vakantie naar de Eifel (Duitsland) met mijn ouders en Noor geboekt. Ik maakte weer niet zo heeeel veel foto’s maar hopelijk vonden jullie het wel leuk om te lezen!

Heb jij nog iets leuks gedaan afgelopen weken?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.