Diaries

DIARY week 27 | Blaasontsteking en barbecuen

Ennnn dat was week 27! Welkom bij weer een nieuwe wekelijkse diary, ik neem jullie weer mee in mijn avonturen van deze week 🙂 Ik voelde me niet zo lekker, ging een aantal keer lekker lunchen en kocht een nieuwe bril. Het was een leuke week waarin ik 2 dagen moest werken en heeeel erg aan het uitkijken was naar mijn laatste werkdagen (alleen vandaag en morgen nog!). Kijken jullie mee?

Op maandag ging ik met een vriendin lunchen bij Blushing in Rotterdam. Het is van Gordon en nog maar net geopend op de Coolsingel, dat moesten we dus eventjes gaan testen 😉 Ik had ontzettende trek in tomatensoep en besloot dit dus ook te bestellen. Omdat er bij de soep alleen maar 2 kleine sneetjes droog brood zaten besloot ik ook nog een broodje carpaccio te nemen. Dit was best veel maar wél lekker. Een uitgebreide review kun je hier lezen.

Mag ik de vloer aub meenemen?! Als ik ooit een eigen huis heb wil ik zo’n soort vloer in bijvoorbeeld het toilet of de badkamer *droomt weg*

In mijn diary van vorige week vertelde ik al dat Nora onder narcose ging voor het afnemen van een stukje weefsel. Haar lymfeklier was iets opgezet en voor de zekerheid wouden we het toch laten onderzoeken. We moesten een week wachten op de uitslag en op maandag kwam het verlossende telefoontje: alles was goed! Er is geen aanwijzing voor bijvoorbeeld een tumor en omdat ze verder ook helemaal geen klachten heeft laten we het hierbij. Wanneer ze nog verdere (huid)klachten zou hebben zou het kunnen zijn dat ze Leishmania heeft, dit is een ziekte die vooral in Spanje voorkomt. Voor nu gaan we daar nog helemaal niet vanuit en wachten we het af.

Ik moest even naar het winkelcentrum om nieuwe lenzen op te halen. Mijn oude lenzen zaten niet fijn meer en ook lenzen van Etos bevielen niet echt goed. Mijn vader zei “Zullen we dan ook lunchen?!” en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. We eindigden op het terras aan het water en het was er zo fijn. Zoals je ziet gingen we allebei voor een hele gezonde maaltijd….. Haha.

Natuurlijk was Nora er ook bij en ze is altijd zo braaf als we ergens zijn. Ze zit gewoon onder/naast de tafel een beetje om zich heen te kijken en verveelt zich geen moment. Ze is zo lief. Daarna liepen we nog even een rondje en moest natuurlijk even deze “toeristenfoto” gemaakt worden, ook al is het maar 8 km van ons huis.

Ik had al een tijdje last van mijn blaas, maar dacht dat het wel over zou gaan door veel te drinken en af en toe een vitamine C tablet in te nemen. Helaas was dat niet zo en toen ik zoveel pijn had dat het doortrok naar m’n rug en benen besloot ik tóch maar even urine in te leveren. En jup: een blaasontsteking… Ik kreeg een kuurtje voor 5 dagen in de hoop dat dit zou helpen.

Verder was het ook best wel mooi weer deze week (lees: stikbenauwd) en zat ik veel buiten met de m’n laptop op schoot. Lekker blogjes lezen en schrijven. Heerlijk <3

Omdat het zo benauwd was donderdag kon een flinke onweersbui natuurlijk niet uitblijven. Zoals je aan dit verschrikte hoofdje ziet was er iemand niet zo blij met het onweer. Nora is er echt enorm bang voor en trilde heel erg. Iedere keer wanneer er een flits of donderslag kwam keek ze heel verschrikt en rende ze weg. Gelukkig kalmeerde ze wel een beetje als ze bij me zat en geaaid werd.

Ik heb dus nieuwe lenzen nu, maar ook m’n bril was niet helemaal meer de goede sterkte. In de brillenwinkel waar ik voor de lenzen was keek ik even rond en vond ik het wel heel duur. Een montuur van 200/300 euro en dan nog glazen… Pfoe. Vrijdag was ik een dagje met mijn beste vriendin en vroeg ik of ze zin had om mee te gaan naar Ace&Tate. Bij Ace&Tate heb je een complete bril voor €98, dat klinkt goed he?! Het is echt een hele toffe winkel met tof personeel en hele leuke, moderne brillen. De eerste bril die ik opzette was deze en die is het ook geworden! Vrijdag ga ik terug voor een oogmeting en ga ik hem bestellen. Bedankt ook mijn liefste vriendin voor het advies <3 (Ik weet dat je dit leest!)

Daarna onder het genot van een koffie en een bitter lemon bij café Pol even kletsen over alles wat er in onze hoofden omgaat. Vervolgens gingen we nog even naar de H&M waar ik goed slaagde en uiteindelijk weer naar huis. Dat was een heel fijn dagje!

Omdat ik de afgelopen weken niet zo heel gezond gegeten heb, besloot ik een lekker rondje met Nora te gaan lopen. Ze liep gezellig mee maar nog niet eens op de helft had ze tóch niet meer zoveel zin. Mevrouw bleef stilstaan en was niet meer verder te krijgen. Helaas zit er dan maar één ding op, en dat is omkeren….

Op zaterdag ging ik barbecuen met vriendinnen. Eerst wouden we in het Euromastpark gaan zitten maar het was niet zulk mooi weer dus besloten we het bij mij thuis te doen. We gingen boodschappen doen en haalden allemaal lekkere dingen. Even nadat deze foto is gemaakt lieten we trouwens per ongeluk 2 flesjes Hoegaarden uit een treetje vallen (wat zijn die dingen instabiel zeg), oeps! Gelukkig stond er nog meer en konden we het toch nog kopen. Het was echt een hele gezellige avond, hoop dat er nog velen zullen volgen!

Als toetje hadden we watermeloen en marshmallows van de barbecue, zoooo lekker. Ik zat hierna trouwens zo bomvol, niet normaal. Na het eten deden we Halli Galli, het is echt zo leuk en gezellig om spelletjes te doen met elkaar. Bij mij thuis wou mijn vader nooit meedoen dus deden mijn moeder en ik altijd samen spelletjes maar met meer personen is zoveel leuker. Ik ben trouwens nog op zoek naar leuke spellen om te doen met 2 of meer personen en makkelijk om mee te nemen bijvoorbeeld op vakantie, tips zijn heel erg welkom!

Ennnn de avond eindigde met drankjes! Ik ging uit met een vriendin en uiteindelijk belandden we in een beetje een “foute” tent in onze hometown maar het was wél heel leuk. Eerst was het plan om naar Rotterdam te gaan maar eenmaal daar waren er zoveel vage mensen en het leek nergens leuk te zijn, dus gingen we maar terug.

Op het moment dat ik dit schrijf is het zondagavond, vandaag heb ik eigenlijk niks boeiends gedaan. Lekker lang uitgeslapen en de hele dag een beetje gechillt. De kuur voor mijn blaasontsteking is afgelopen maar ik heb niet het idee dat het 100% over is, ik denk dus dat ik over een paar dagen nog maar een keer urine ga inleveren. Verder hoef ik nog maar 2 dagen te werken en dan heb ik V A K A N T I E! Mocht je het gemist hebben; ik ga weer studeren en heb dus ontslag genomen. Daardoor heb ik nu alsnog 6 weken vakantie en ik ben er zoooo aan toe.

Een hele fijne week gewenst! Wat zijn jullie plannen?

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

5 reacties

 • Beantwoorden
  Vaya
  10 juli 2017

  Datennn met youuu en leuke dingen doen samen

 • Beantwoorden
  Daisy
  10 juli 2017

  Fijn dat het zulk mooi weer was he?! Mijn favoriete bezigheid is dan ook echt barbecuen, haha! Hopelijk gaat je blaasontsteking snel over. Heb er helaas ook regelmatig last van, daar kun je je zo rot door voelen.

 • Beantwoorden
  Anna
  11 juli 2017

  Ohhh, heerlijk al die lekkere lunches! Yum! En die vloer ziet er inderdaad super tof uit. Gezellige week zeg! En wat fijnnn van de vakantie, lekker van genieten! Haha, toevallig: die jumpsuit met zonnebloemen die je aan hebt op de foto met het winkelmandje, heb ik ook! Zo’n leuk zomers ding :).

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 juli 2017

   Ah super leuk! Hij is fijn he? En inderdaad heel lekker zomers 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.