Overig

Dit zou ik graag willen doen als ik weer naar Zuid-Afrika ga

Zuid-Afrika, het land dat mijn hart gestolen heeft. In 2014 was ik er bijna vier weken en ik weet heel zeker dat ik nog een keer terugga. Wanneer dat gaat gebeuren weet ik nog niet, maar dát het gaat gebeuren staat vast. Als je me nog niet zo lang volgt, weet je misschien niet dat ik in ZA geweest ben. Mijn oom en tante wonen er en toen ik een tussenjaar had heb ik ze opgezocht. Ik heb bij hen gelogeerd en met elkaar hebben we allemaal dingen gedaan: Kaapstad, de garden route, nationale parken en kamperen.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is gewoon een prachtig land. De afwisseling tussen moderne steden, townships, wilde dieren: Zuid-Afrika heeft het allemaal. Daarnaast heeft het natuurlijk een hele interessante geschiedenis. Omdat ik van jongs af aan al opgroeide wetend dat ik er een tante heb wonen, heb ik er altijd een “band” mee gehad. Toen ik in 2014 gestopt was met mijn opleiding en even niet meer wist wat te doen bedacht ik het opeens: reizen! Alleen. Ik belde mijn tante, vroeg haar of ik mocht komen en binnen een paar weken was het geregeld. Het heeft me enorm goed gedaan om zonder mijn ouders of andere vertrouwde mensen een reis te maken, het liet me geloven in mezelf en zelfstandiger worden. Kan er niemand? Dan doe ik het gewoon alleen. Dat is iets wat ik tot op de dag van vandaag nog met me meeneem.

Als ik weer ga, zou ik willen….:

  • Roadtrippen

Als ik terugga, wil ik zeker een roadtrip maken. Het lijkt me heerlijk om per auto de kust te ontdekken. Het liefst zou ik dit met een vriendin doen (bij voorkeur wel eentje met een rijbewijs want zo’n stuk alleen rijden lijkt me niet zo tof), dat lijkt me zo gezellig! Het lijkt me ook heerlijk om van tevoren niet echt iets te boeken maar gewoon per dag wel te kijken waar we heen gaan.

  • Bungeejumpen

Niet dat ik ooit zou durven, maar je kunt in Zuid-Afrika enorm goed bungeejumpen. Aan de ene kant is het iets wat ik ooit wil meemaken, aan de andere kant ook totáál niet. Het moment dat je van de brug wordt gegooid en naar beneden valt lijkt me doodeng. Ik vraag me af of mijn hart die adrenaline stoot zou overleven? Desalniettemin: als je het doet, doe het in ZA want daar zijn de tofste locaties.

  • Naar het Krugerpark gaan

Ik ben vooral in de buurt van Kaapstad geweest, niet het deel van Zuid-Afrika waar de wildparken zijn. De volgende keer dat ik ga wil ik heeeel graag naar het Krügerpark: een immens wildpark waar alleen al meer dan 11.000 olifanten leven. Voor mij is dat een must als ik weer ga. Het Krugerpark zou je perfect kunnen bezoeken als je bijvoorbeeld begint in Kaapstad en naar Johannesburg rijdt of andersom.

  • Een groepsreis doen

Het is leuk om alles zelf uit te stippelen, maar ook chill als dat al voor je gedaan is. Je ziet alle highlights van het land en hoeft zelf bijna niets meer te regelen. Dat lijkt me echt fijn! Niet voor niets kozen wij ook voor een groepsreis naar Indonesië. Mocht ik ooit weer naar ZA gaan, zou deze groepsreis Zuid-Afrika zeker een goede kans maken. Het lijkt me ook heel gezellig om met een groep gelijkgestemde mensen te reizen én ik denk dat je met een reisbureau wat gespecialiseerd is in Afrika net wat meer bijzondere dingen ziet. Ik ben heel benieuwd hoe het groepsreizen me bevalt en of ik het nog een keertje zou doen.

  • Foto’s maken bij de gekleurde muurtjes in Kaapstad

Wist je dat Kaapstad super fotogeniek is? Naast alle bekende hotspots heb je de wijk “Bo Kaap” waar je de mooiste gekleurde huizen kunt vinden. Roze, geel en groen: het is er allemaal. Ik zou hier best even een aantal mooie plaatjes willen schieten 🙂

Natuurlijk zou ik nog veeeel meer dingen willen doen. Ik zou naar de Afrikaanse stammen willen gaan, kamperen tussen de wilde dieren (wat ik overigens al een keertje deed), weer mijn familie bezoeken. Eigenlijk wil ik gewoon heel Zuid-Afrika nog ontdekken. Mocht je trouwens de ultieme luxe Afrika experience willen, dan zijn deze luxe reizen naar Afrika misschien wel iets voor jou. Ik spaar voorlopig nog even verder….

Zijn jullie weleens in Zuid-Afrika geweest? En zo niet, zou je er heen willen?

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.