Overig

De Trap Rotterdam beklimmen

de trap rotterdam

Wellicht hebben jullie er al van gehoord: De Trap in Rotterdam. Deze enorm hoge trap is gebouwd in het kader van “Rotterdam viert de stad” en telt maar liefst 143 treden. De trap bevindt zich op het stationsplein, meteen als je uit het Centraal Station komt. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over Rotterdam.

Rotterdam is toch echt wel mijn stad en dus leek het me erg leuk om deze trap te beklimmen, samen met mijn moeder waagde ik de klim. En.. het was leuk!

Jong en oud

In de krant had ik gelezen dat er wachtrijen stonden voor de trap, vantevoren hadden we ons ingesteld op even wachten. Toen we er eenmaal waren konden we zo doorlopen. Fijn! Het was er druk, maar niet overdreven en het was dus erg goed te doen. Maar oh my god, wat een treden! Ik moet bekennen dat ik een beetje stond te trillen op mijn benen toen we bovenkwamen. De trap heeft iedere keer een plat stukje waar je even kunt uitrusten voor je aan de volgende treden gaat beginnen, dit is wel erg fijn. Er waren jonge mensen, maar ook oudere mensen met bijvoorbeeld hun kleinkinderen. Heel leuk!

Bovenop de trap

Eenmaal boven waren we best een beetje uitgeteld, het is echt een hele klim! Boven kom je op het terras van het Groothandelsgebouw, dit is enorm groot en zo kun je het uitzicht van alle kanten bekijken.

de trap in rotterdam

de trap in rotterdam

de trap rotterdam

Als je eenmaal boven bent kun je hier iets drinken en geloof me, hier smacht je naar na zo’n klim! De prijzen zijn wel aan de hoge kant (€3 voor een flesje cola) maarja, dat nemen we maar voor lief. Ook zijn er steigers opgebouwd waar je lekker op kunt zitten en zo kan je dus best een tijdje boven vertoeven voor je weer naar beneden gaat via de trap. Dit is overigens véél beter te doen dan omhoog.

Ik zou de Trap zeker aanraden om naartoe te gaan. Combineer het meteen met een middagje shoppen of een hapje eten en je hebt een super leuke dag! De Trap staat er nog tot 12 juni en is gratis toegankelijk.

Zouden jullie naar de Trap in Rotterdam gaan?

signature 2.0

Volg op Bloglovin

Ook leuk

7 reacties

 • Beantwoorden
  Rowan
  29 mei 2016

  Lijkt mij heel leuk! Heb je meteen je workout gehad! Zal vast een heel mooi uitzicht zijn!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 mei 2016

   Haha een work-out was het zeker! Daarna een lekker groot bord pasta gegeten, als beloning 🙂

 • Beantwoorden
  Saskia
  29 mei 2016

  Oh dit is een hele workout zo te zien! Lijkt me wel tof een keer te doen. Dus dank voor de inspiratie

 • Beantwoorden
  Monique | WritingMonique
  30 mei 2016

  Wow! Ik had hier nog nooit van gehoord eigenlijk! Lijkt me wel heel erg cool om te doen!

 • Beantwoorden
  Evelien
  31 mei 2016

  Grappig! Had er nog niet van gehoord

 • Beantwoorden
  Sanne
  31 mei 2016

  Wow die trap is echt wel hoog. Ik kan echt geloven dat je dan buiten adem bent. Gelukkig zie je een mooi uitzicht en kan je even rusten. Mooie foto’s heb je er van gemaakt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.