Overig

Travelstory: Zuid-Afrika

zuidafrika

Zuid-Afrika, I love you! Alweer 2 jaar geleden vloog ik naar Kaapstad. Naar aanleiding van de vlog van Serena besloot ik nog één keer mijn reisverhaal op te schrijven. Ik was gestopt met mijn studie, zat niet zo lekker in mijn vel en wou tot mezelf komen. Om mezelf ”terug te vinden’ leek het me het beste om alleen op reis te gaan, dan zou ik helemaal op mezelf teruggeworpen zijn. Ik was niet helemaal alleen, ik ging namelijk naar mijn oom & tante die in Zuid-Afrika wonen! Het was ontzettend spannend, ik had hen namelijk pas 1x eerder gezien.

De vlucht naar Kaapstad duurde 11,5 uur. Ik vloog overdag en er is maar 1 uurtje tijdverschil, je vliegt namelijk recht naar beneden en blijft daarbij in dezelfde tijdzone. Last van een jetlag heb je dus niet als je naar Zuid-Afrika gaat. De vlucht ging super goed: ik keek films, las wat en kreeg om de paar uur lekker eten. Eenmaal in Zuid-Afrika aangekomen kwamen mijn oom en tante me ophalen en reden we naar hun huis. Ze wonen ongeveer 60 km van Kaapstad af, midden in de natuur aan een prachtige baai.

Ik bleef bijna 4 weken in Zuid-Afrika, van 13 maart tot 7 april. In die tijd maakte ik ontzettend veel mee: we gingen kamperen (ik had nog nóóit gekampeerd!), ik leerde mijn familie kennen, we deden tripjes naar verschillende steden en ik ging op safari. Kijk je mee?

travelstory zuid afrika

Acclimatiseren

De eerste paar dagen kon ik een beetje acclimatiseren bij mijn tante thuis. Ze woont in een heel rustig maar ontzettend mooi dorpje. De foto’s hierboven zijn allemaal bij haar gemaakt, wat een prachtige natuur he? Je zal het maar zo dichtbij je huis hebben. Ik zag voor het eerst apen in het wild, bavianen om precies te zijn. Soms plunderen ze zelfs haar huis als ze de deur niet op slot doet! Het was wennen om ‘opeens’ in Zuid-Afrika te zijn maar wel heel leuk. En het was er lekker warm, zo’n 25 graden. Hoe grappig is trouwens het bord hierboven? Ik als Nederlands meisje moest hier natuurlijk echt even een foto van maken.

zuidafrika4

Kaapstad

We gingen natuurlijk ook een dagje naar Kaapstad. Ik wou graag de Tafelberg op, vanaf de Tafelberg heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad en zee. Je ziet Robbeneiland liggen, het eiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Je kan de Tafelberg zelf beklimmen (duurt heel lang, en je krijgt het snikheet) of met een kabelbaan naar boven. Wij kozen voor het laatste. De eerste foto die je hierboven ziet is op de Tafelberg genomen. Het uitzicht was helemaal geweldig. De laatste foto is strand Camps Bay, een heel bekend strand in Zuid-Afrika. Er wordt hier veel gesurfd. Je zou er zo een duik in willen nemen he? Feit is dat het water meestal maar 15 graden is. Brrr.

zuidafrika5

Kamperen

Ik ging met mijn familie kamperen. We deden de “Garden route”, een hele bekende route in Zuid-Afrika. Tijdens deze route kom je langs de mooiste natuur en wildparken. Ik had zelfs nog nooit gekampeerd in Nederland, dus dit was echt even wennen. Ik sliep in een super klein tentje en het was best primitief maar wát een belevenis. Als eerste deden we het Bontebok park aan in Swellendam, een natuurpark met “bokken”. Wat was het spannend als ik ’s nachts in mijn tentje lag en ik geluiden rondom de tent hoorde. Vervolgens reden we richting Knysna waar we dolfijnen zagen. Als laatste gingen we naar Oudtshoorn, hier zijn veel struisvogelfarms.

zuidafrika6

Struisvogels knuffelen & safari

Ook ging ik naar een struisvogelfarm. Eerst kreeg ik een rondleiding en daarna mocht je de struisvogels aanraken, je kon ze eten geven en ze gaven je zogenaamd een “knuffel” als ze met hun nek om je heen gingen. Het was zo apart om struisvogels van dichtbij te zien. En zoals je ziet op de foto hierboven kwam ze echt héél dichtbij haha! Ook ging ik op safari, dat hoort er toch wel een beetje bij als je in Afrika bent. De échte safari’s zijn vooral in de buurt van Johannesburg, daar heb je bijvoorbeeld het Krugerpark. Dat is echt hét wildpark van Zuid-Afrika, helaas was het voor mij te ver om te bezoeken. Dus ging ik in de Kaap op safari. Het was super leuk en ik had het echte Afrika gevoel, we gingen met een jeep door de natuur om dieren te spotten. Wat ik wel jammer vond is dat het een beetje dierentuin-achtig was, de dieren werden gewoon bijgevoederd en de leeuwen zaten apart achter een beveiligd hek.

Ik ben zo dankbaar dat ik naar Zuid-Afrika kon gaan, ik wil zeker nog een keertje terug! Ik heb mijn verhaal een beetje ingekort, anders werd het veel te lang. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Zouden jullie naar Zuid-Afrika willen gaan?

signature

 

 

 

Volg op Bloglovin

Ook leuk

7 reacties

 • Beantwoorden
  Valentinafaye
  11 januari 2016

  Wauw, wat een bijzondere ervaring! Heel inspirerend om te lezen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   11 januari 2016

   Super tof dat het je inspireert! Het was inderdaad echt een geweldige ervaring 🙂

 • Beantwoorden
  Joyce - Lemonylifenl
  11 januari 2016

  Wat gaaf! Daar zou ik ook nog graag eens naartoe gaan!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   11 januari 2016

   Het is zeker de moeite waard! Echt een geweldig land.

 • Beantwoorden
  Naomi
  11 januari 2016

  Wat een gave ervaring! Ik zou zeker wel een keer naar Afrika willen gaan.

  x

 • Beantwoorden
  Myrthe
  24 januari 2016

  Zo vet om te lezen! Ik wil al heel lang naar Zuid-Afrika en nu ik dit lees wil ik alleen nog maar sneller!!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   24 januari 2016

   Super leuk dat je graag naar Zuid-Afrika wil! Het is echt een geweldig land. Ik hoop dat je snel kan gaan!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.