Overig

Travel wishlist – Verre reizen

Ik hou van reizen. Zoals jullie hier al konden lezen ging ik in 2014 naar Zuid-Afrika. Het was mijn eerste ‘grote’ reis buiten Europa. Het was de eerste maar zéker niet de laatste. Vandaag deel ik met jullie 5 plekken waar ik ontzettend graag naartoe zou willen gaan om een verre reis te maken.

collage indonesie

 1. Indonesie

  Indonesie staat absoluut op nummer 1! Zoals jullie misschien in mijn sidebar hebben gelezen, heb ik Indische roots. Mijn oma werd geboren in Jakarta (toen nog Batavia), op het eiland Java. Toen ze midden 20 was kwam ze naar Nederland, het was niet meer veilig om in Indie te blijven wonen onder het gezag van Soekarno. Inmiddels is mijn oma er helaas niet meer, wat zou ik graag haar roots willen opzoeken. Buiten dat mijn roots in Indonesie liggen is het natuurlijk een prachtig land! Je kan er heerlijk eten, je hebt er de mooiste stranden en mooie tempels. En vast nog meer prachtigs. Zeker is dat ik er ooit heenga. Ik zou sowieso Java bezoeken, maar ook Bali, de Gili eilanden, Borneo & Sumatra staan hoog op mijn lijstje.collage arubacuracao

 2. Aruba/Curacao

  Ik zou zo graag een keer naar een Caribisch eiland gaan! Ik heb al vaak de mooie stranden, blauwe zee en palmbomen gezien via Facebook/Pinterest enz. Ik zou het heeel graag een keer in het echt zien. Lijkt me echt heerlijk! Als ik het moet geloven zijn zijn de Caribische eilanden ook heel relaxt, en handig is natuurlijk dat je er Nederlands kan praten! Ik wil!
  collage vs

 3. Roadtrip Verenigde Staten

  De Verenigde Staten staat ook definitely op mijn wishlist. Ik zou heel graag een keer naar New York gaan, maar ook een roadtrip lijkt me geweldig. Ik zie mezelf wel rijden over de zesbaans snelwegen daar in een toffe auto. Ik zou dan het liefst slapen in hostels en ook naar wat kleinere steden gaan, vaak hangt daar nog die echte Amerikaanse sfeer. Een roadtrip langs de westkust van Amerika (California) lijkt me wel wat, bijvoorbeeld van San Francisco naar Los Angeles. Ooit ga ik dit doen.
  collage cuba

 4. Cuba

  Een aantal jaar geleden zag ik Cuba voor het eerst op tv bij ‘So you think you can dance’, ik vond het zo’n gaaf land. Als ik aan Cuba denk, denk ik aan mooie oude auto’s, sigaren, prachtige gebouwen en mooi weer. Cuba is echt een authentiek land en ik zou er heel graag een keer naartoe willen.
  collage zuid afrika

 5. Afrika

  Hier kon je al mijn travelstory lezen van Zuid-Afrika. Het was een ontzettend gave ervaring maar ik zou heel graag nog een keertje teruggaan. Nu ben ik alleen in het West gedeelte van Zuid-Afrika geweest, bij Kaapstad in de buurt. Maar Zuid-Afrika is véél groter dan dat. Ik zou graag naar Johannesburg willen, daar vlakbij ligt ook het Krugerpark, het bekendste wildpark van Afrika. Dat staat hoog op mijn wishlist! Verder heeft Zuid-Afrika nog veel meer te bieden en is het een prachtig land, ik zou overal wel heen willen gaan.

 

Zo dat waren 5 plekken die hoog op mijn travel wishlist staan, maar zeker nog niet alles. Als ik erover ga nadenken zijn er nog zoveel meer plekken waar ik graag hen zou willen. Ik zeg… Deel 2? : )

Welke plek staat hoog op jullie ’travel wishlist’?

signature

 

Ook leuk

1 reactie

 • Beantwoorden
  Naomi
  29 januari 2016

  Bij mij staat scandinavië hoog op mijn lijstje en als het goed is ga ik in juni naar zweden met een camper!

  x

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.