Fashion&Beauty

Industrial piercing: Ontsteking en eruit halen!?

1,5 jaar geleden liet ik een industrial piercing zetten. Een industrial is een piercing die door 2 “gaten” in het kraakbeen van je oor zit. Toen ik net begon met bloggen schreef ik er al een keer een blogje over en deze wordt gek genoeg nog steeds heel goed gelezen. Het leek me dus wel leuk om nu, 1,5 jaar later, een update te geven over hoe het nu gaat.

Industrial piercing

Ten eerste is de genezing van deze piercing echt een drama. Zoals je op de foto ziet bleven er bij het bovenste gaatje in mijn oor maar bultjes komen en deze trokken nauwelijks weg. De eerste maanden dat ik hem had heb ik regelmatig met mijn oor in zout water gezeten maar na een tijdje was ik hier echt klaar mee. De bultjes gingen totaal niet weg en dus liep ik na 1,5 jaar nog steeds met vochtbultjes bij mijn oor. Dit zorgde ervoor dat de piercing nog steeds pijn deed, bijvoorbeeld als ik erop sliep. Ik vond het nog wel tof staan maar was hem ook een beetje zat. Aan de de ene kant vond ik het stoer, maar ik vond het ook niet meer zo vrouwelijk. Na het een tijdje aangekeken te hebben heb ik besloten dat ik hem eruit wou laten halen. Dus zo geschiedde..

Eruit halen

Ik was er opeens ZO klaar mee. Constant die vochtbulten en regelmatig pijn, eruit dat ding. Nog de volgende dag ging ik naar de piercingshop en liet ik hem eruit halen. Ik had er al vaker over nagedacht en besloten dat ik het bovenste gaatje, wat niet goed genas, wou laten dichtgroeien. In het onderste gaatje wou ik graag een piercing houden en dus heb ik daar nu een knopje in. Ook wou ik graag een 2e gaatje voor oorbellen in mijn oren en ook dat besloot ik maar meteen te doen. Op bovenstaande foto zie je hoe mijn oor er nu uitziet. Ik ben er super blij mee!

De industrial piercing vond ik heel tof toen ik hem liet zetten en ook de periode daarna. Ik heb regelmatig meegemaakt dat mensen naar mijn oor staarden en zeiden “Jeetje, wat een eng ding!”, juist dat vond ik leuk. Toch was ik hem nu zat en had ik behoefte aan iets anders in mijn oor. Ik ben dus toch wel heel blij dat hij er nu uit is. En die bultjes zal ik ook zeker niet missen 😉

Wat vinden jullie van mijn “nieuwe” piercing?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Chelsey
  13 februari 2017

  Lijkt mij zo’n pijnlijke plek om een ontsteking te krijgen! Vind het er nu wel heel tof uit zien 🙂

 • Beantwoorden
  Jenny - IkReis
  18 februari 2017

  Ik snap heel goed dat je de pijn en bultjes zat bent!

  Ik heb sinds mijn 14de een piercing in mijn kraakbeen er dat deed ook lang pijn. Nog steeds vind ik het een ramp als het ringetje er tijdelijk uit moet (gelukkig bijna nooit).

 • Beantwoorden
  HuisjeBoompjeHaaknaald
  19 februari 2017

  Ik vind ‘m heel erg gaaf. MAAR, inderdaad lastig als het niet goed geneest. Dat had ik met mijn wenkbrauwpiercing, die is er uit gegroeid en de piercing onder mijn lip genas ook niet goed. Ik heb nu twee piercings bovenin mijn oor, een neuspiercing (ringetje) en twee ‘gewone’ oorbellen. Zoals je het nu hebt, vind ik het ook tof!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.