Fashion&Beauty Persoonlijk

Industrial piercing, mijn ervaring

Ik ben nooit iemand geweest die erg van piercings en tatoeages hield. Ik had niet echt de drang om een piercing te laten zetten, totdat ik een plaatje zag van een industrial piercing. Dat vond ik zó tof dat ik hierna een industrial piercing moest en zou laten zetten. Ik voegde de daad bij het woord en nam er eentje.

Industrial piercing laten zetten

Na wat research besloot ik dat ik het echt wou. Ik heb expres niks gelezen over of het pijnlijk was en de complicaties, dan zou ik misschien toch nog afhaken. Samen met een vriendinnetje (zij een traguspiercing) heb ik hem uiteindelijk laten zetten bij ‘Classic Ink&Mods‘ in Amsterdam, deze tattoo & piercingshop zit in een zijstraat van de Kalverstraat. Het laten zetten was een impulsieve actie, we waren aan het winkelen en dachten ‘we doen het gewoon!’. Een halfuur later zat de piercing erin.

Over het laten zetten kan ik kort zijn: het is geen pretje maar het is het waard! Bij de shop waar wij waren zijn we super geholpen, ze hebben mijn oor helemaal gemeten om te kijken of ik geen last zou krijgen van drukpunten door de piercing. Ook waren ze lief en meelevend, degene die mij gepierced heeft vertelde precies wat ze ging doen en nam alle tijd. Zeker een aanrader dus! Het zetten deed pijn, er moeten natuurlijk 2 gaatjes gemaakt worden in je oor en dit was niet fijn. Omdat de piercing door kraakbeen gaat (en dat bij mij blijkbaar nogal hard was) moest ze hard duwen om de naald erdoor te krijgen. Uiteindelijk zat hij er eigenlijk zo in, en was ik er ontzettend blij mee!

industrial piercing

En daarna..

Het is nu zo’n 8 weken geleden dat ik mijn industrial piercing heb laten zetten en ik heb er eigenlijk weinig last van gehad. Na een dag of 4 kon ik er alweer op slapen. In het begin deed het pijn als ik het aanraakte maar ook dit is weggegaan. De eerste weken heb ik regelmatig met mijn oor in zeezout water gezeten, dit kreeg ik mee vanuit de piercingshop. Dit ontsmet de piercing en heeft er o.a. voor gezorgd dat het niet is gaan ontsteken. Toen ik later wat bobbeltjes kreeg bij de piercing, heb ik dit ook consequent gedaan en de bobbeltjes trokken gelukkig weg.

Ik ben heel blij met mijn piercing en kijk stiekem alweer naar een nieuwe.

Houden jullie van piercings?

Aanvulling 2020

Wat grappig dat je waarschijnlijk via Google of een ander medium terecht komt bij deze blogpost! Ik heb een tijdje een industrial piercing gehad, echter heb ik hem er na ongeveer 1,5 jaar uit laten halen. Het bovenste gaatje genas maar niet waardoor er steeds een vochtbult bleef zitten en het pijnlijk bleef (ook hier schreef ik een blogpost over). Op een moment was ik het zó zat en ging hij eruit. In het onderste gaatje liet ik een andere piercing zitten, deze heb ik nog steeds. Het bovenste gaatje is weer dichtgegroeid. Ik zou je willen meegeven goed na te denken of je deze piercing wil, de genezing gaat ontzettend moeizaam en is pijnlijk.

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Tamara
  6 maart 2017

  Hoi, nu zijn we ongeveer 2 jaar later.. Nog steeds tevreden van deze piercing? Ik overweeg dezelfde!
  Groetjes
  Tams

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 maart 2017

   Hoi! Ik heb hem inmiddels eruit laten halen ongeveer een maandje geleden. Mijn ervaring is dat het helen heel erg lastig is.. Ik bleef vochtbultjes houden aan de bovenkant van mijn oor wat pijnlijk was en ook niet mooi om te zien. Ik vond hem wel heel tof maar het helen is me erg tegengevallen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.