Lifestyle

Is een hoelahoep het geld waard?

hoelahoep

Laatst schreef ik over de hoepel die ik kocht. Ik was razend enthousiast maar een aantal reacties luidden: “De prijs houdt me tegen”. Iets wat ik heel goed begrijp, €35 voor een hoepel is natuurlijk ook best duur. Ik heb ook lang gewacht voor ik hem ging aanschaffen en vroeg me af of het het geld wel waard zou zijn. Inmiddels heb ik hem al een tijdje en ben ik er super blij mee. Daarom leek het me leuk om dit artikeltje te schrijven: is een hoelahoep het geld waard of niet?

Makkelijk bewegen

Ik had het zo vaak: ik zat ’s avonds op de bank en wou graag nog even bewegen. Maar wat moest ik doen? Ik had geen idee. Wandelen had ik geen zin in in mijn eentje, en binnenshuis wist ik ook niks. Ik zocht dus eigenlijk iets waar je niet voor de deur uit zou hoeven en wat toch voldoening zou geven. Ik besloot een hoelahoep te kopen en het is écht zo: ik pak heel makkelijk nog even mijn hoelahoep om een work-out te doen. Het liefst hoelahoep ik buiten en doe ik bijvoorbeeld squats, lunges of ren ik op mijn plaats. Ook in het najaar ben ik van plan dit te blijven doen.

Work-out

Het is niet alleen puur hoelahoepen: je kunt er nog veel meer mee! Zo kun je er zelfs een complete work-out van maken. Ik jog graag op mijn plaats, draai rondjes en hoelahoep op één been. Ik kan je vertellen dat dit allemaal super intensief is en dat ik de eerste keren ook best een beetje spierpijn heb gehad.

Opvouwen

Wil je ergens anders gaan hoelahoepen? Je vouwt je hoepel op en neemt hem mee. Zo handig! Ik heb dit nog niet gedaan maar mocht ik mijn vriendinnen ook aan het hoelahoepen krijgen, dan kan ik hem gewoon meenemen naar hen toe. Ook is het op een mooie dag natuurlijk ook super lekker om in het park of bij het strand te hoelahoepen. (Wel in de schaduw wat mij betreft!)

hoopityourself

Is een hoelahoep het geld waard?

En dan nu natuurlijk dé vraag: is een hoelahoep het geld waard? Wat mij betreft JA! Het is voor mij veel makkelijk geworden om te bewegen en dit merk ik ook aan mijn lichaam. Eerst was ik na 5 minuten al buiten adem en nu hoelahoep ik makkelijk 20 minuten achter elkaar wat ik zelfs afwissel met oefeningen. Ik hou er totaal niet van om naar een sportschool te gaan en ook hardlopen lijkt me niet leuk. Dit is dus een hele goed oplossing! Ook in het kader van mijn gezondere levensstijl is het een goede ontwikkeling. Omdat je met je hoelahoep ook heel veel work-outs kan doen (zoek maar eens op YouTube) is het echt een soort sport attribuut. En het belangrijkste: het is gewoon heel erg leuk.

Hebben jullie weleens gehoelahoept of zouden jullie het willen proberen?

signature 2.0

Bron eerste 3 foto’s: Hoop it yourself

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Tamara TS
  25 september 2016

  Ik heb mijn hoelehoep van de Action, volgens mij heb ik er nog een tientje voor betaald. Ik heb hem alleen nog niet heel vaak gebruikt. Leuk is het wel.

 • Beantwoorden
  Tessa | Daily Inception
  25 september 2016

  Ik heb een fitness hoelahoop! Met van de bobbels aan de binnen kant.. de eerste week was ik echt blauw.. Helaas was ik het na 3 weken al zat en lig de holahoop elke ochtend naar mij te staren.. Misschien een nieuwe poging wagen 🙂

 • Beantwoorden
  Sammie
  26 september 2016

  Ik heb er ook zo één, geloof helemaal dat tie z’n geld waard is. Mits je ‘m gebruikt 😉 die van mij staat nog steeds stof te vangen na een jaar Moet echt eens van mijn luie kont afkomen

 • Beantwoorden
  Anouk
  26 september 2016

  Wat ontzettend leuk! Nu vind ik het wel erg jammer dat ik net jarig ben geweest, anders had ik dit kunnen vragen, want het is idd best wel duur.

 • Beantwoorden
  Saar
  26 september 2016

  Ik heb de motoriek daar niet voor. Ik kon het vroeger al niet.
  Ik zou wel weer willen touwtje springen maar wanneer je in een flat woont is dat niet zo handig.

 • Beantwoorden
  Saskia
  29 september 2016

  Wat een mooie! Ik zou het zeker nog eens willen proberen.. Lijkt me super leuk om te doen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.