Hotspots&Reizen

Dit moet je weten voor je naar Egypte gaat

dit moet je weten voor je naar egypte gaat

Een paar weken geleden hakten mijn moeder en ik definitief de knoop door: we gingen dit jaar weer samen op vakantie. Corfu was ons vorig jaar erg goed bevallen en gezien we beiden graag weg wilden besloten we gezellig samen te gaan. Eerst viel onze keuze op wederom Griekenland, bijvoorbeeld Kos. (Na de aardbeving van afgelopen week ben ik maar blij dat we dat niet gedaan hebben!) Toen ik me ging oriënteren kwam ik terecht bij Egypte: mooie resorts met all inclusive, niet zo duur en hele goede reviews. Bovendien zag het er ook echt prachtig uit! Meteen waren we super enthousiast en boekten we. Na een beetje oriënteren kwam ik op het idee voor deze blogpost: dit moet je weten voor je naar Egypte gaat!

Is het wel veilig in Egypte?

Een aantal mensen vroegen of het wel veilig is in Egypte. Een paar jaar geleden kon je er beter niet zijn omdat er veel onrust was. Natuurlijk heb ik hiernaar gekeken en ik kon niet anders dan concluderen dat er op dit moment geen reden is om niét naar Egypte te gaan. Ik heb de app van Buitenlandse zaken gedownload op mijn iPhone, hierin staat de nieuwste informatie over de veiligheid in Egypte. Er is een verhoogd risico op aanslagen (maar dit is ook zo in bijvoorbeeld Turkije en Indonesië) en ook is er in Egypte politieke onrust en spanningen. Echter de gebieden waar écht iets is gebeurd zijn meer de grensgebieden met Libië en niet bij vakantieresorts. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en natuurlijk zou er iets kunnen gebeuren, maar come on. Tegenwoordig kun je ook in Londen van een brug worden gereden of in Frankrijk betrokken zijn bij een aanslag. Ik zie het dus niet als een risico. Ik ga ervan uit dat wanneer er écht risico’s zijn de reisorganisatie er geen toeristen naartoe zou sturen.

Paspoort + visum

Voor het reizen naar Egypte heb je een paspoort nodig, je kunt dus niet met een identiteitskaart reizen. Heb je (nog) geen paspoort? Zorg dat je ruim op tijd bent met het aanvragen ervan, het duurt meestal een weekje voordat je hem hebt. Ga je een nieuw paspoort aanvragen? Neem dan altijd je oude paspoort mee, ook al is deze al verlopen. Mijn moeder ging naar het gemeentehuis met haar geldige ID-kaart, echter moest ze haar paspoort wat al 3 jaar verlopen was meenemen. Anders zou ze een proces verbaal krijgen… Ook een visum heb je nodig voor Egypte. Wij boekten deze gelijk bij Neckermann en je krijgt hem dan  op het vliegveld van Egypte van de reisleiding. Voordeel is dat hij nu al betaald is en je het niet meer ter plekke hoeft te doen. Dit kan wel maar dan kan het zijn dat je in de rij moet staan. Een visum kost €28,-.

dit moet je weten voor je naar egypte gaat

Egyptische ponden

In Egypte betaal je niet met euro’s maar met Egyptische ponden. Ik denk dat wij, voordat we weggaan, een bedragje in Egyptische ponden meenemen. Echter is het ook steeds gebruikelijker om met CreditCard te betalen of gewoon te pinnen, ook worden soms euro’s geaccepteerd. Wat ik in Turkije heb gezien is dat euro’s wel vaak duurder zijn om te gebruiken dan het lokale geld.

Marsa Alam

Wij gaan naar Marsa Alam, een badplaats onder het wat bekendere Hurghada en Sharm el Sheikh. We gaan heerlijk all inclusive en het was, in verhouding, echt véél goedkoper dan een appartement in bijvoorbeeld Griekenland. Omdat we nu all-in hebben, hoeven we ook geen boodschappen te doen en kunnen we volop relaxen. Ik heb er zoooooveel zin in: 10 dagen relaxen to the fullest. Misschien willen we nog een excursie doen naar Luxor, dit ligt aan waar we zin in hebben en of het wordt aangeraden. In het resort staat de hele dag eten en drinken voor ons klaar en ook zijn er allerlei activiteiten, zelfs een wellness bevindt zich in ons resort. Het is zo’n 6 uur vliegen vanaf Schiphol, 10 augustus is het zover!

Zijn jullie weleens in Egypte geweest en hebben jullie nog tips voor mij?

PS: Ik heb besloten om de wekelijkse diary naar de dinsdag te verplaatsen, anders zou ik iedere zondag de diary moeten maken. Voor mij is de dinsdag toch beter, hoop dat jullie het geen probleem vinden!

Foto’s: Les Anderson via Unsplash & Neckermann reizen

Volg op Bloglovin

Ook leuk

7 reacties

 • Beantwoorden
  Amanda
  24 juli 2017

  Introductieles duiken of als je dat niet durft snorkelen. Bij Rash Mohammed, een beschermd natuurgebied voor de kust bij Sharm el Sheik. Het staat op plek 2 in de top 10 beste duiklocaties ter wereld en het is echt zoooo mooi. Echt alle kleuren van de regenboog zie je onder water. Wij hebben later op andere vakantie bestemmingen ook introductieduiken gedaan maar zijn in Egypte gelijk verpest haha.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   24 juli 2017

   Thanks voor de tips 🙂 Klinkt echt super mooi, snorkelen staat zeker op ons verlanglijstje! Duiken lijkt me best een beetje eng.

 • Beantwoorden
  Vaya
  24 juli 2017

  Wat een heerlijk vooruitzicht lieverd! En zo verdiend Jullie allebei❤️Het aftellen kan beginnen na deze blog

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   24 juli 2017

   Inderdaad meis! Zoveel zin in!

 • Beantwoorden
  Rebecca
  24 juli 2017

  Ohhh het lijkt me zo ontzettend gaaf om daar heen te gaan! Natuurlijk wel spannend op het gebied van aanslagen, maar dat gebeurd niet alleen daar wat je al zegt.

 • Beantwoorden
  TypischKim
  24 juli 2017

  Wat een interessant artikel. 10 Augustus is inderdaad niet lang meer, geniet ervan!

 • Beantwoorden
  Elana
  25 juli 2017

  Ik zag m hierboven al staan, maar die duikspot is echt fantastisch! Ik heb mijn brevet en kan je zeggen dat het inderdaad een van de mooiste plekken is geweest waar ik heb gedoken. Ook met een snorkel kom je een heel eind, het onderwaterleven is in ieder geval prachtig! Verder hebben wij vier jaar geleden geprobeerd om zoveel mogelijk ’s ochtends vroeg te ondernemen, omdat ik het in de middag overal zó vol en warm was. Geniet er in ieder geval van, wordt vast een heerlijke vakantie!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.