Koken&voeding Lifestyle

Waarom en hoe ik begon met afvallen

Het was niet dat ik mezelf nou echt te dik vond of dat ik totaal niet tevreden met mezelf was. Nee, het was meer zo dat ik foto’s van mezelf zag en dacht “Ben ik dat?” “Heb ik echt zulke dikke armen?” Toen ik dit steeds vaker dacht, besloot ik dat ik actie moest ondernemen. Ik was niet blij met mezelf en als je er iets aan kan doen, dan moet je dat doen! Dus besloot ik te beginnen met afvallen en toe te werken naar een mooi en slank lichaam. Uiteraard wel mét curves want die horen bij mij, zonder mijn billen en heupen zou ik mezelf niet meer zijn.

Beginnen met afvallen

Het begon in augustus. Vlak voor de vakantie naar Corfu kocht ik een weegschaal en meldde ik me aan bij WeightWatchers. Na de vakantie zou ik gaan beginnen. Toen ik eenmaal terug was begon ik dan ook echt. Alles wat ik at hield ik bij in de app, ik maakte netjes mijn dagpunten op en hield me aan de beweging. Al snel begon ik resultaat te zien. Na een aantal weken was ik 5 kilo kwijt. Mijn eerste doel was onder de 80kg komen, ik zat hier flink boven. Het heeft eventjes geduurd maar inmiddels weeg ik 73 kg en ben ik in totaal 16kg afgevallen. Ik spreek het niet snel hardop uit maar ik ben er erg trots op. Ik heb geen streng dieet gedaan, niet op shakes en blaadjes sla geleefd. Nee, ik heb echt mijn leefstijl veranderd. Minder eten en meer bewegen is eigenlijk gewoon the key!

WeightWatchers

Ik heb het al eens eerder genoemd maar WeightWatchers heeft mij echt heel erg geholpen. Ik heb de online versie gedaan, ik heb dus alleen een app waarin ik mijn beweging en voeding bij hou. Het iedere week op de weegschaal staan, vergezeld door een coach en andere mensen, leek me niet echt iets om vrolijk van te worden. In de app kun je precies zien hoeveel “punten” je voeding heeft. Je legt je streefgewicht vast en de app berekent voor jou hoeveel punten je mag eten en hoeveel je moet bewegen om je doel te bereiken. Voor mij is dit een hele goede manier geweest om inzicht te krijgen in mijn eetpatroon en waar de “valkuilen” lagen. Zo kwam ik erachter dat bepaalde voedingsmiddelen heel veel punten hadden en ik hier beter minder van kon eten.

Links: Augustus 2016 op Corfu voor ik begon. Rechts: April 2017, 16 kg lichter.

Je leefstijl veranderen

Je leefstijl veranderen is echt het allerbelangrijkst. Het klinkt makkelijk maar hoe doe je dat eigenlijk?

 • Keuzes maken
  Het belangrijkste is keuzes maken. Geen én én maar óf óf. Uit eten gaan doe ik nog steeds heel graag, maar ook dan maak ik keuzes. Als ik bijvoorbeeld ga lunchen en ik kan kiezen tussen kroketten met brood of een broodje carpaccio ga ik voor het broodje carpaccio. Dit is veel magerder en vind ik eigenlijk net zo lekker. Hetzelfde geldt voor avondeten, eet bijvoorbeeld meer groente en probeer niet je hele bord vol te scheppen met aardappeltjes. Ook eet ik bijvoorbeeld yoghurt mayo in plaats van echte mayonaise.
 • Met mate
  Nog zo’n dooddoener, eet met mate. Maar het is wel waar! Ik hou heel erg van eten en twee keer opscheppen deed ik dan ook wel regelmatig. Eigenlijk niet nodig want ik merk dat ik nu, na één portie, ook gewoon vol zit. Daarnaast wen je ook aan de hoeveelheden die je eet en went minder eten ook heel snel.
 • Drinken
  Frisdrank is echt killing. Een glas cola is 6 punten, dit is hetzelfde aantal als twee boterhammen en mager broodbeleg. Het enige wat ik dus drink is water en thee. Heel af en toe drink ik cola light of Ice tea. Echter is dit is echt een uitzondering. Als ik ga werken neem ik een dopper mee met water en vul deze regelmatig bij.
 • Beweeg!
  Dit heeft bij mij echt voor een grote omslag gezorgd. Waar ik eerst al moe was als ik naar de winkels moest lopen, beweeg ik nu heel veel. De meeste beweging haal ik uit het wandelen met Nora, het lopen op mijn werk en iedere dinsdag ga ik naar yoga. Hiernaast wil ik nog een sport erbij gaan doen, alleen weet ik nog niet precies wat. Ik heb ook een tijdje gezwommen en ook dat was heel leuk. Hardlopen heb ik geprobeerd maar ik krijg snel pijn in m’n knieën 🙁 Ik zit nu te denken een boksen, lekker m’n agressie eruit knallen, haha!

Zo, dat was dan het artikel over beginnen met afvallen. Ik ben van plan om er nog veel meer over te schrijven. Heb je dingen die je graag wil weten of vraag je je af hoe ik bepaalde dingen heb gedaan? Laat het me vooral weten in de comments of stuur een mailtje naar info@imarjoleine.nl. Mocht je vragen hebben waar je liever privé antwoord op krijgt? Ook dan kun je me mailen en zal ik je antwoorden.

Ik ben ZO blij dat ik de stap heb genomen om gezonder te gaan leven. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen en ik heb veel meer energie. Zouden jullie meer willen lezen over gezonder eten en leven?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Daisy de Vries
  20 april 2017

  Wat knap van je! Echt ontzettend goed 🙂 Ik kan boksen echt aanraden! Ik doe het ook, en na een boksles ben je helemaal gesloopt, maar wel voldaan haha!

 • Beantwoorden
  Chelsey
  20 april 2017

  Wow, wat goed dat je 16KG bent afgevallen! Respect.

 • Beantwoorden
  Irma
  21 april 2017

  He Marjolein, wat knap dat je zoveel bent afgevallen! Ik ben zelf ook 25 kilo afgevallen en weet wat een lange weg het kan zijn, maar ook hoe fijn het voelt als je weer lekkerder in je vel zit 🙂 Kei leuke blog, ik ga je volgen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 april 2017

   Wow wat goed zeg! Leuk dat je me volgt 🙂 X

 • Beantwoorden
  Celine
  30 april 2017

  Super knap dat je zoveel bent afgevallen! Mooi resultaat ook!
  Ik ben zelf nu 18 kilo kwijt, maar wil de laatste restjes ook graag kwijt, dus ga weer gezonder eten en leven.
  Ik vind het dan ook zeker leuk om hier meer over te lezen.

  P.s. Leuke blog, ik ga je volgen!

  Liefs,

 • Beantwoorden
  Rowan
  1 mei 2017

  Wauw, wat ontzettend knap van je! 16 kilo is niet zomaar wat. En ik vind dat je er op beide foto’s goed uit ziet 😀 Maar ik snap wel dat je lekkerder in je fel zit als je 16kg lichter bent.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.