Hotspots&Reizen

Wat te doen in Drenthe?

wat te doen in drenthe

Zoals jullie misschien al in mijn diary konden lezen bracht ik pas twee dagen door in Drenthe. Zelf woon ik in de buurt van Rotterdam en was ik zelfs nog nooit in Drenthe geweest. Ik hou erg van natuur en rust, vroeger kwam ik met mijn ouders vaak in Overijssel. Jullie snappen vast wel dat ik héél erg benieuwd was naar Drenthe, wat is er leuk om te doen en wat deden wij? Kortom: wat te doen in Drenthe?

wat te doen in drenthe

Assen

Op de eerste dag in Drenthe wouden mijn vriendin en ik graag een leuk stadje bezoeken. In Drenthe zijn meerdere leuke en gezellige stadjes, zo overwogen we o.a. Meppel, Assen en Hoogeveen. Na wat research besloten we naar Assen te gaan, er zouden leuke winkeltjes moeten zitten en ook is er een iets ouder gedeelte wat afgewisseld wordt met nieuwe winkels. We reden vanaf het dorpje waar wij verbleven (Spier) naar Assen en dat was ongeveer 20 minuutjes. Assen zelf beviel ons erg goed: leuke winkels, er was markt en ook genoeg terrasjes. Er zaten zowel winkelketens zoals H&M, Only, Rituals en Douglas als wat apartere boetiekjes. Toen we klaar waren met winkelen gingen we op een terrasje zitten waar ik een heerlijke Monchoutaart at maar waar ik ook veel mensen lekker zag lunchen of een kopje verse muntthee zag drinken. Al met al vond ik de sfeer in Assen erg leuk en relaxt en hebben we een hele gezellige middag gehad.

Aanrader? Als je op zoek bent naar een stad met een gezellig centrum, genoeg cafétjes en leuke winkels is Assen zeker een aanrader! Loop ook zeker even binnen bij “Van mooi tot maf”, een hele toffe interieurwinkel. Adres: Singelpassage 29.

wat te doen in drenthe

Kamp Westerbork

In Drenthe ligt ook kamp Westerbork, tijdens de tweede wereldoorlog was dit een doorgangskamp naar andere concentratiekampen zoals Auschwitz, Sobibor en Bergen-Belsen. Mijn interesse in geschiedenis is altijd al groot geweest en dus wou ik hier graag naartoe. Wanneer je aankomt bij Westerbork kom je bij het herinneringscentrum, dit is niet het echte kampterrein maar meer een soort museum. Je kunt er foto’s, filmpjes en verhalen bekijken van de mensen die er gezeten hebben. Erg indrukwekkend vond ik dat. Vanaf het herinneringscentrum rijden bussen naar het daadwerkelijke kampterrein. Gek genoeg is er niet veel bewaard gebleven van het voormalige kamp en is er dus ook niet zoveel te zien, het is een grote vlakte met wat bomen. Wel staat er een monument, treinwagon, barak enz. Tip: iedere dag worden er rondleidingen gegeven door gidsen, doe dit want pas dan gaat het echt leven! Ze weten ontzettend veel en kunnen je precies vertellen wat er allemaal gebeurde in kamp Westerbork. Voor mij ging het door de verhalen van de gids echt leven.

Aanrader? JA! Ontzettend interessant en indrukwekkend. Ga zeker met de bus naar het voormalige kampterrein voor een rondleiding, pas dan kun je je echt een compleet beeld vormen. Prijs: €8,50 voor volwassenen vanaf 18 jaar, busrit en toegang tot kampterrein is inbegrepen.

wat te doen in drenthe

Verder in Drenthe

Is er verder nog wat te doen in Drenthe? Zeker wel! De natuur is er prachtig: bossen met hoge bomen, de heide en verschillende wilde dieren. Er zijn verschillende nationale parken waar je kunt genieten van de natuur. Ook staat Drenthe natuurlijk bekende om de hunebedden, die heb ik zelf (nog) niet gezien maar ook die moet je ooit in je leven gezien hebben. Hebben jullie weleens gehoord van het meisje van Yde? Haar lijk werd gevonden door veenarbeiders in veengrond. Omdat het zo goed geconserveerd was in het veen bleef het bewaard. Dit stond vroeger in mijn geschiedenisboek en is me zó bijgebleven. Je kunt het meisje van Yde bekijken in het Drents museum in Assen. Lijkt me ook erg interessant! Verder zijn er veel leuke dorpjes en stadjes om te bekijken. Dus wat te doen in Drenthe? Genoeg!

Zijn jullie weleens in Drenthe geweest?

PS: Ik zit zelf op dit moment in Egypte en het zal daarom wat rustiger zijn op mijn blog. Op Instagram & Twitter zal ik af en toe updates delen.

Volg op Bloglovin

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  15 augustus 2017

  Super leuk! Geniet nu lekker van je vakantie! Liefs! Ik ga je volgen op insta! Liefs Rosita elise

 • Beantwoorden
  Joyce - LemonyLifeNL
  15 augustus 2017

  Fijne tips! Ik ga eind volgende maand naar Drenthe dus komt goed van pas. Ik wil graag de hunebedden gaan zien, dat wilde ik al als klein kind haha!

 • Beantwoorden
  Vaya
  7 september 2017

  Beetje laat, maar hier dan eindelijk mijn reactie. Wat heb je t leuk beschreven. Hélémaal zoals ik het ook heb ervaren. Was gezellig, saampjes met m’n BFF dit allemaal ondernomen te hebben. Maar alles wat wij samen doen is leuk en gezellig☺️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.