Mindstyle

Over lief zijn voor je lijf, gezonder leven en sporten

lief zijn voor je lijf

Ik vond het wel weer eens tijd om een “mindstyle” blogje online te zetten. In deze categorie schrijf ik eigenlijk over van alles wat met je “mind” te maken heeft, zoals lief zijn voor jezelf maar ook plannen en  kwetsbaarheid. In deze blog heb ik het over body-positivity, lief zijn voor je lijf en hoe ik dat probeer te doen. Ik heb een hele erge haat-liefdeverhouding met sporten maar toch merk ik dat het goed voor me is en het ervoor zorgt dat ik me beter in mijn vel voel. Als je me al langer volgt, weet je misschien dat ik een tijdje geleden heel veel ben afgevallen. Daarna ben ik iets minder gaan bewegen en weer wat aangekomen, wat ervoor zorgt dat ik soms wel weer verlang naar dat fitte lichaam. Tijd dus om er iets aan te doen!

Lief zijn voor je lijf

Wat ik soms weleens vergeet, is dat sporten ook een vorm is van goed voor je lichaam zorgen. Ik had een tijdje een sportschoolabonnement maar ik zag er iedere keer zó tegenop om te gaan. Ook heb ik een tijdje gebokst, dat vond ik super leuk maar kwam er op een moment ook niet meer van. Sinds een jaar of 3 doe ik yoga, en dat vind ik wel heel erg leuk en fijn om te doen. Ook al ga ik niet iedere week naar yogales, ik doe het de laatste tijd zeker 3x per week thuis. Ik heb al een tijdje een yogamat, een riem en een blok en die gebruik ik steeds vaker. Daarnaast probeer ik wat meer op mijn eten te letten. Na een relatie, vervolgens een break-up inclusief liefdesverdriet en een nieuwe baan waar de cliënten me graag koekjes geven was dat er weer een beetje bij in geschoten :’). Lief zijn voor mijn lijf dus, door het op een goede manier te voeden en voldoende te bewegen. Maar ook voor mijn geest, door te luisteren naar wat ik voel. De laatste jaren ben ik daar gelukkig een stuk beter in geworden.

Yoga

Zoals ik dus al zei, I love yoga. Het is intensief voor je lichaam, maar op een manier die ik fijn vind. Ik vind het echt heel stom om bijvoorbeeld hard te lopen en helemaal bezweet en buiten adem terug te komen. Ook bij yoga gaat het om uithoudingsvermogen, niet in de zin van een keiharde work-out maar het verdiepen of langer volhouden van een bepaalde houding. Ook voor yoga heb je sportkleding nodig, ondanks dat het misschien iets minder zweterig is dan bijvoorbeeld hardlopen. Comfortabele kleding is heel belangrijk, zoals een sportbroek of legging die niet naar beneden zakt en een shirt wat juist weer niet omhoogkruipt. Tipje: deze sportlegging van LASCANA vind ik heel leuk! Ik kocht ooit een trui met een open rug, zag er leuk uit maar zó onpraktisch. Ook een vest is belangrijk, tijdens de ontspanningsmomenten kan het nog weleens koud zijn. Naast goed voor je lichaam is yoga ook nog eens heel goed voor je geest. Mocht je het nog nooit gedaan hebben: give it a try!

Wat doe jij om goed voor je lichaam te zorgen? En heb je weleens yoga gedaan?

 

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  Joyce - SomedayTodayNL
  28 februari 2020

  Mooi artikel! Ik ben sinds een maandje begonnen met fitnessen en ik doe het nu vooral omdat ik het leuk en fijn vind om te doen. Ook ben ik wel met gezond eten bezig, maar niet zo obsessief omdat ik per se een ander getal op de weegschaal wil zien. Maar juist omdat ik merk dat mijn lichaam zich (in beide gevallen) zoveel beter voelt.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 maart 2020

   Ja dat is precies ook de reden dat ik gezonder probeer te leven! Merk ook echt dat m’n lichaam steeds fitter voelt en ik meer conditie krijg. Goed bezig ben je met fitnessen 🙂

 • Beantwoorden
  Ilona Wielinga
  28 februari 2020

  Leuk om te lezen. Yoga werkt voor mij dan weer totaal niet. En boksen werkt juist wel weer heel goed, haha. Vind het ook heerlijk om even echt bezig te zijn en actief aan mijn lichaam te kunnen werken, aangezien ik merk dat ik me er beter onder voel.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 maart 2020

   Wat grappig om te lezen dat yoga voor jou juist totaal niet werkt! Boksen vond ik ook echt super leuk, inderdaad heerlijk zo actief bezig te zijn.

 • Beantwoorden
  Marloes
  2 maart 2020

  Leuk artikel! Ik heb best wat yogalessen gevolgd, maar ik erger me alleen tijdens de lessen, haha. Vrouwen die hard in- en uitademen, omdat ze dat hebben geleerd bij zwangerschapsyoga. Tien keer de zonnegroet doen (zo vaak hoeft die zon toch niet gegroet te worden?). Voor mij is hardlopen een vorm van mindfulness. Helaas mag ik dat momenteel niet doen. Dus ik wandel elke dag braaf minstens een halfuurtje en op vrijdag heb ik een uur speciaal ‘oncofit’: onder toezicht van een fysiotherapeut sporten.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 maart 2020

   Ohhh ja ik snap je irritatiepuntje, ik probeer me er voor af te sluiten maar dat in- en uitademen is soms wel vervelend haha. Ik heb super veel bewondering hoe je met alles omgaat meis! En super goed dat je ook nog blijft sporten 🙂 Hopelijk kun je snel weer hardlopen.

 • Beantwoorden
  Yaika
  3 maart 2020

  Leuk artikel! Ik ben momenteel nog op zoek naar een passende sport (of überhaupt iets van lichaamsbeweging). Ik houd ook niet van hardlopen, krachttrainingen en boksen. Ik wil niet gaan sporten om af te vallen, maar wel om mezelf weer fitter te voelen. Ik heb yoga nog nooit geprobeerd, wellicht is het iets voor mij!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 maart 2020

   Als ik de dingen lees waar je niet van houdt denk ik dat yoga heel geschikt kan zijn! Ik vind het echt super leuk en het is heel chill om te doen. Ben benieuwd wat het uiteindelijk voor jou gaat worden 🙂

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  3 maart 2020

  Het is ook mega fijn, ik neem er alleen niet de tijd voor.. terwijl het zo lekker is! Maar ik wil er ook weer een aantal kilo af (eindeloze strijd..) en dan hoop ik het weer op te kunnen pakken!

 • Beantwoorden
  Giovanna Jansen
  8 maart 2020

  Mooie tips! Ik vergeet ook nog wel eens dat sporten ook een vorm is van goed voor jezelf zorgen. Dan denk ik alleen aan het ‘moeten’. Bedankt voor de reminder dat het een mooi onderdeel van selfcare is!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   14 maart 2020

   Graag gedaan! Voor mij was het lastig om dat te gaan zien, maar nu ik ermee beter ben voel ik het echt. 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.