Mindstyle Persoonlijk

Een balans tussen werk en ontspanning

De afgelopen weken werkte ik 8 dagen in 10 dagen tijd. Telkens had ik een reeks van werkdagen en daartussen was ik maar één dagje vrij. Hoe ik me daarna voelde? Helemaal verrot. Resultaat van zo’n werkweek is dat mijn hoofd propvol zit, ik ontzettend moe ben en het idee heb dat ik nog 27446 dingen moet doen maar nergens aan toe kom.

Minder werken

Mede door bovenstaande dingen heb ik besloten om minder te gaan werken. Even geleden vertelde ik al dat ik er een beetje doorheen zat en deze keuze voelde dan ook heel goed. Ik had eerst een contract van 36 uur, hier zit mijn schooldag bij. Echter werk ik onregelmatig en heb ik dus geen vaste vrije dagen of werkdagen. Ook heb ik tijd nodig voor het maken van mijn opdrachten en het leren voor tentamens. Hier een balans in vinden vind ik best lastig, de combinatie van leren en werken is namelijk heel leuk maar ook zwaar.

Een balans

Als ik dan thuis was had ik het gevoel dat ik niet écht kon ontspannen. Ik ben nogal perfectionistisch en wil het liefst alles op mijn best doen. Bloggen, werken, leren, leuke dingen doen met familie/vrienden: ik wil het allemaal en ik wil het allemaal goed doen. Nog even werken aan mijn blog of school met laptop op schoot? Komt heel vaak voor. Maar soms vergeet ik dan even dat ontspanning ook heel belangrijk is en je soms even niks moét doen. Ik heb inmiddels het idee dat ik steeds beter die balans kan vinden. Sinds een paar maanden doe ik aan yoga en ook doe ik nu aan boksen. Ik merk dat sporten ZO fijn is en kijk er elke week naar uit. Ook doe ik heeel veel leuke dingen met vriendinnen en denk niet mijn 24/7 aan alle dingen die nog moeten gebeuren. Ik probeer de rust te vinden om ook af en toe series te kijken en bijvoorbeeld te lezen. Dat moet ik nog een beetje leren maar het gaat steeds beter. Zo’n balans vinden tussen werk en ontspanning is soms lastig maar ik weet zeker dat het gaat lukken 🙂

Hoe ontspannen jullie?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

7 reacties

 • Beantwoorden
  Mar
  1 mei 2017

  Mooi gezegt..en ook best herkenbaar..

 • Beantwoorden
  Christa
  1 mei 2017

  Helaas kan ik je niet helpen, want op het moment ben ik zelf volledig uit balans…
  Maar het is dus wel herkenbaar.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   1 mei 2017

   Oh wat naar 🙁 Heel veel sterkte, hoop dat je snel weer “in balans” komt!X

 • Beantwoorden
  Maaike
  1 mei 2017

  Wat tof dat je op boksen en yoga zit! Beide sporten die ik ook wel graag zou willen uitoefenen 🙂 En ik snap je keuze heel erg goed; ik heb dat gevoel ook heel erg vaak na een lange week! (of eigenlijk na een lange dag al haha)

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 mei 2017

   Haha same here! Boksen kan ik je echt aanraden, wat ik doe is cardioboxing: bokstechnieken maar ook oefeningen om je spieren en conditie beter en sterker te maken.

 • Beantwoorden
  Daisy
  2 mei 2017

  Herkenbaar! Ik vind het soms lastig om te ontspannen. Dan lees ik bijvoorbeeld een boek maar blijf ik met mijn hoofd bij de dingen die ik eigenlijk nog moet doen van mezelf, waardoor ik nog niet echt relaxed ben. Sporten werkt meestal wel goed!

 • Beantwoorden
  Joanne
  3 mei 2017

  Blijft lastig! Ik ben ook een perfectionist en begrijp precies wat je bedoelt haha! Soms moet je dingen ‘gewoon’ even loslaten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.