Mindstyle

Wees lief voor jezelf

wees lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf. Het is misschien wel een van de belangrijkste dingen in het leven. Lief zijn voor jezelf door goed naar je lichaam te luisteren en hier ook naar te handelen. Iets wat ik de afgelopen tijd te weinig heb gedaan. Ik heb enorm hoge verwachtingen van mezelf en ben “een harde” voor mezelf. Al van kleins af aan. Ik moet echt leren om naar mijn intuïtie en lichaam te luisteren en mezelf tijd gunnen voor ontspanning.

“Ik had geen puf meer om dingen te doen die ik normaal graag deed”

De laatste tijd

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat ik de laatste tijd niet veel geschreven heb op mijn blog. Dit komt niet omdat ik geen zin had (zeker niet!) maar de balans in mijn leven is een beetje weg. De balans tussen inspanning en ontspanning is ontwricht. Ik kan dingen moeilijk loslaten, zoals gebeurtenissen op mijn werk (beoordelingen, het werken aan mijn opdrachten, de wil om succesvol te zijn) waardoor ik in mijn hoofd niet tot rust kon komen. Dingen blijven in mijn hoofd zitten en ik had het idee nooit “klaar” te zijn. Mijn to-do lists kwamen niet af en ik kon niet zoveel doen als ik eigenlijk zou willen. Dit zorgde ervoor dat ik in de weekenden nachten maakte van 12 uur en daarna nog steeds heel moe was. Ik had geen puf meer om dingen te doen die ik normaal graag deed, zoals koken, de natuur in of vriendinnen bezoeken.

Wees lief voor jezelf

Om maar even terug te komen op de titel van deze blog: wees lief voor jezelf, luister naar je lichaam. Ik dacht een tijd lang dat ik toe was aan vakantie, gewoon een beetje moe was of gewoon een zwakkeling was. Totdat mijn lichaam aan de bel trok: ik kreeg last van vage klachten als nekpijn, hoofdpijn en rugpijn. Mijn concentratie verminderde en zelfs tijdens het autorijden kon ik me niet goed concentreren. Ook het gevoel nooit uitgerust te zijn is natuurlijk niet goed. Vorige week kreeg ik een soort “mental breakdown” en kwam alles eruit. Ik kon alleen maar huilen en voelde me echt heel erg naar. Ik besloot naar mijn lichaam te luisteren en gaf ook aan op mijn werk dat het even niet zo top ging. Ik ben verschrikkelijk perfectionistisch en toegeven dat het even niet ging voelde in eerste instantie dan ook als falen. Gelukkig werd mij door iedereen op het hart gedrukt dat het juist heel sterk is om naar jezelf te luisteren.

Tot slot

De komende weken ga ik even heel erg naar mijn lichaam luisteren en niks forceren. Ik krijg hulp van iemand die mij gaat leren hoe ik kon omgaan met de hoge verwachtingen die ik van mezelf heb en hoe ik dat eeuwige gevoel van “falen” uit mijn hoofd kan gaan zetten. Alles bekijk ik nu per dag en soms zelfs per uur. Ik doe dingen waar ik een goed gevoel bij heb en dwing mezelf tot niks. Ook ga ik proberen meer ontspanning te vinden (dinsdag ga ik voor het eerst naar yoga!) waardoor uiteindelijk de balans ontspanning/inspanning herstelt zal gaan worden. Het is heel moeilijk maar het moet nu even, anders ga ik eraan onderdoor en dat is het laatste wat ik wil. Ik voelde de drang om erover te schrijven omdat ik altijd veel steun put uit mijn blog. Ook weet ik zeker dat dit voor anderen die zich hierin herkennen een steun kan zijn.

Bedankt voor het lezen <3 En… Wees lief voor jezelf!

Volg op Bloglovin

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash.

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  HuisjeBoompjeHaaknaald
  22 maart 2017

  Hoppa!! Ik ben het helemaal met je eens. Wees je bewust van hoe je je voelt, meerdere malen per dag. Mindfulness heeft mij heel veel geleerd en geholpen na mijn burn out. Het is aan te raden. En wees vooral blij met jezelf, je bent goed zoals je bent! Sterkte!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 maart 2017

   Bedankt voor je lieve reactie! Zo is het inderdaad helemaal 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.