Mindstyle Persoonlijk

HAPPY LIST | Dit maakt mij altijd blij

Eerst wilde ik deze blogpost de titel “dingen die me deze week blij maakten” geven. Toen bedacht ik me dat ik eigenlijk veel beter kan vertellen wat mij áltijd blij maakt. De reden dat ik deze blog vandaag online zet, is omdat het morgen “blue monday” is. De meest depressieve dag van het jaar… Zelf heb ik ook altijd een beetje last van een januaridip. Het is zo grijs en koud, een echte positieve invloed op mijn stemming heeft dat niet. Een beetje extra positiviteit en blijheid leek me dus niet verkeerd 🙂

Dit maakt mij altijd blij:

♥ Een koude, zonnige winterdag. Heerlijk om dan buiten te lopen en met koude wangen weer thuis te komen.

♥ Nora die tegen me aan komt liggen

♥ Als ik mijn vriend ophaal bij de trein en we elkaar weer zien <3

♥ Afgelopen week uit eten met mijn ouders en vriend waar we genoten van een 5-gangendiner (!)

♥ Heel veel kaarsjes aan

♥ Verse thee

♥ Wakker worden en denken dat je al moet opstaan, maar je kan nog een uur blijven liggen

♥ Nieuwe Netflix series ontdekken: ik ben nu bijna klaar met “Sex Education”, heel erg leuk en niet wat je van de iets aparte titel zou verwachten.

♥ Als ik op tijd wakker word en me niet moe voel

♥ Na een verkoudheid weer opknappen en weer gewoon kunnen ademen door mijn neus

♥ Lekker eten (word ik héél blij van!)

♥ Vriendinnen weer zien na een lange tijd

♥ Een puzzel maken en zo mijn hoofd leegmaken

♥ Dekentjes om onder te zitten op de bank

♥ De zon die doorbreekt

♥ Katten. Die van mezelf maar ook als ik random ergens een kat op straat zie

♥ Mooie luchten

♥ Yoga

♥ Herinneringen aan de vakantie naar Indonesië

Zo, dat is een heel lijstje! En (gelukkig) is dit maar een greep uit de dingen die mij blij maken en kan ik er vast nog veel meer verzinnen. Vroeger vond ik het veel moeilijker om positief te denken en het goede in dingen te zien. Gelukkig blijf ik tegenwoordig minder “hangen” in piekeren en kan ik het sneller omzetten naar iets positiefs. Wat niet wegneemt dat ik me, vooral in de winter, nog steeds behoorlijk vervelend kan voelen. Ik hoop dat jullie blue monday allemaal overleven en mocht je je echt depri voelen: het is oké. Mij helpt het zo enorm om gewoon toe te geven wat er is en er geen oordeel over te hebben. Voel wat je voelt en geef (als dat kan) toe aan je behoeftes.

Wat maakt jou blij?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Anna
  20 januari 2019

  Wat een leuk artikel, ik word er zelf ook helemaal blij van! De laatste paar dagen is het heerlijk zonnig, als dat morgen ook zo is heb ik denk ik geen last van Blue Monday, haha :p. Ik ben ook heel erg gevoelig voor stemmingswisselingen in de winter, vooral als het maandenlang grijs en regenachtig is…

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 januari 2019

   Ik herken het inderdaad, ik kan ook echt niet tegen dat grijze weer 🙁 Hopelijk blijft het lekker zonnig en valt blue monday mee!

 • Beantwoorden
  Tineke
  20 januari 2019

  Dat zijn mooie blijmakers! Ik kan ook altijd zo genieten van mooie zonnige koude winterdagen. EN SNEEUW! Van mij mag er snel sneeuw komen.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 januari 2019

   Dankjewel! Jaaaa sneeuw, dat zou de winter wel compleet maken 🙂 Hopelijk komt het op een dag dat ik nergens heen hoef.

 • Beantwoorden
  Yvonne
  21 januari 2019

  Leuk lijstje! Weg met Blue Monday! 😀 Van zo’n lekker zonnetje als vandaag word ik ook altijd heel blij 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   21 januari 2019

   Dankjewel! Ja he, het zonnetje was echt fijn en daardoor viel bij mij de blue monday gelukkig wel mee. Hopelijk bij jou ook 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.