Welkom lieve Nora!

nora

Lieve lezers, graag stel ik jullie voor aan ons nieuwste gezinslid genaamd Nora. Zoals jullie wellicht al wel kunnen zien op de foto is ze echt ZO lief. Ze komt uit Spanje waar ze in het asiel zat. Begin augustus is ze naar Nederland gehaald door een geweldige stichting en uiteindelijk is ze nu bij ons.

Onze eerste hond

Nog nooit heb ik een hond gehad, ook al was het wel een lang gekoesterde wens. Toen ik 2 jaar was vond ik het al geweldig om honden uit te laten en was ik gek van honden. Echter hadden wij altijd katten en dachten mijn ouders er nooit aan om een hondje te nemen. Ook ik dacht dat het nooit zou kunnen: een hond bij 3 katten zetten, dat kan niet goed gaan toch? Een paar weken geleden zag ik een oproepje op de Facebook van Stichting Dierenbemiddeling Europa met een foto van Nora. Nou, dat was echt liefde op het eerste gezicht! Ik reageerde onder de foto “Jammer dat ik al 3 katten heb…” en probeerde het uit mijn hoofd te zetten. Toen reageerde iemand dat ze heel goed met katten kan. Hey, dat veranderde de zaak! Eenmaal thuis vertelde ik enthousiast aan mijn ouders over haar en spraken ze de magische woorden “Bel ze maar op en vertel dat we interesse hebben”.

nora2

Toen was ze van ons

En even later was ze voor ons “gereserveerd”. Er werd een huisbezoek gedaan om te kijken of we geschikte baasjes zouden zijn, dit werd goedgekeurd. Een week later konden we bij Nora gaan kijken in haar pleeggezin, als het klikte mochten we haar meteen meenemen. Afgelopen week gingen we kijken bij haar en meteen sprong ze op mijn schoot. Het klikte enorm en ze ging met ons mee naar huis. Ze is enorm liefdevol verzorgd door haar pleegmama en kreeg zelfs een tasje met snoep mee, zo lief!

Eenmaal thuis was mijn grootste “angst”: hoe zou het met de katten gaan?  Gelukkig bleek deze angst niet nodig, Nora kijkt niet naar ze om. Ze lopen langs elkaar heen zonder blikken of blozen en soms snuffelen ze aan elkaar. Ruzie maken en elkaar achter nazitten? Dat doen ze gelukkig niet. Vix vind het nog wel eng om dichtbij haar te komen en ligt veel boven maar we hebben goede hoop dat dit nog beter gaat worden, we hebben haar immers nog niet eens een week. Ik hoop dat ze heeel lang bij ons blijft en we enorm veel plezier met elkaar gaan hebben.

We zijn zo blij met Nora! Wat vinden jullie van haar?

signature 2.0

Follow on Bloglovin

 

Volg:

8 Comments

 1. 16 oktober 2016 / 8:39 am

  Ooh, wat een mooi verhaal! Super goed dat je katten er niet slecht op reageren, Nora ziet er echt een schatje uit. Zelf ben ik nogal bang van honden omdat ik als kind eens werd nagezeten door eentje, maar Nora zou ik wel durven aaien denk ik 😉 Liefs en fijne zondag!

  • Marjoleine
   16 oktober 2016 / 3:30 pm

   Haha aaww goed om te horen! Ik was ook nooit echt een hondenfan maar kleine hondjes vind ik wel heeel leuk 🙂 Jij ook een fijne zondag X

  • Marjoleine
   16 oktober 2016 / 3:30 pm

   Leuk om te horen dat jullie hond ook uit Spanje komt! Ze is inderdaad echt een schatje <3

  • Marjoleine
   17 oktober 2016 / 7:54 pm

   Dankjewel Tamara!

 2. E.C. Dibbets
  4 februari 2017 / 11:10 am

  Leuke blog Marjoleine! Ik zag m bij toeval toen ik op zoek ging naar de website van D:B E. Hoe gaat het op de cursus met Nora? Ik denk nog met veel plezier aan de zomer dat Nora hier was. Ben ontzettend blij dat ze het zo goed heeft bij jou en de rest van de familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.