(Huis)dieren Persoonlijk

Welkom lieve Cas en Coco!

Als je bent opgegroeid met huisdieren en je opeens in een appartement woont zonder honden of katten, is dat toch wel heel erg stil. Al snel begon het dus toch wel te kriebelen bij mijn huisgenoot/hele goede vriendin en mij om toch een kat in huis te nemen. Hoe of wat wisten we nog niet precies, maar we besloten in ieder geval om ons heen te kijken. We hebben ruimte, liefde en tijd genoeg dus dat hield ons niet tegen. In oktober op Curacao besloten we twee katjes te adopteren en inmiddels wonen ze bij ons.

Curacao

Toen we op vakantie waren op Curacao in oktober hoorden we toevallig een reclame op de radio van een “Kitten Rescue” op het eiland. We waren allebei meteen gefascineerd en zochten hen op op social media, een paar dagen later zaten we in het kattencafé wat zich bevind op het terrein van de opvang. We waren meteen gefascineerd door het ontzettend goede werk wat zij doen en de fijne plek die ze gecreëerd hebben. Als je weleens op Curacao bent geweest, weet je misschien dat ze er niet zo goed met dieren omgaan. Er zijn veel zwerfdieren maar gelukkig ook goede doelen die zich inzetten voor hen. Nadat we iets hadden gedronken in het kattencafe informeerden we voorzichtig naar de mogelijkheden tot adoptie en mochten we bij alle katjes kijken, ook de nog wat kleinere die binnen zaten. Al snel zagen we twee hele lieve zwart witte katjes en waren we verliefd. Hun moeder was met ze gevonden op straat, 6 kittens in totaal.

Adopteren

We waren er eigenlijk meteen uit dat we deze twee katjes wilden adopteren. We hadden er al over nagedacht dat we er graag twee wilden. Ten eerste omdat ze de hele reis moesten maken naar Nederland en ook omdat ze dan eenmaal thuis lekker kunnen spelen met elkaar. Al snel bedachten we de namen: Cas en Coco! Op Curacao is een strand dat Cas Abao heet en een strandtent genaamd Kokomo. Daar is het een beetje van afgeleid. We wisselden nummers uit met Miriam van de Kitten Rescue en er werd gezocht naar een vluchtbegeleider. Het was best nog even spannend met alle coronamaatregelen maar gelukkig is het gelukt! Op 4 december kwamen ze aan op Schiphol, onze lieve Cas en Coco. Na een reis van 15 uur met het vliegtuig (ze hadden heel veel vertraging..) waren ze er eindelijk. Eenmaal in Rotterdam was het even wennen maar inmiddels zijn ze helemaal gewend. Ze zijn ontzettend lief en speels, wat zijn we blij met ze!

Hier vind je de Instagram van de Kitten Rescue en hier de website, ze doen geweldig werk dus neem zeker een kijkje! Wij zijn heel blij met Cas en Coco ♥

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Stella
  27 december 2020

  Wat een schatjes! Ik zou dit dus ook ZO graag willen; één of twee lieve poezels uit een asiel of uit een ander land adopteren. Maar, mijn appartementje is erg klein, ik heb geen eigen tuin of balkon en woon aan een drukke weg. Als ik een binnenkat zou willen, dan moet ik een kitten nemen die nog nooit buiten is geweest (en dus ook niks ‘mist’ nog), maar ééntje vind ik zielig. Dan zou ik er inderdaad graag twee willen, zodat ze lekker met elkaar kunnen spelen. Ooit ga ik het doen. Kan niet wachten. Wat fijn dat ze zo snel al gewend waren – ze zien er super lief uit! Veel plezier met elkaar <3

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   6 februari 2021

   Ahhh wat een lieve reactie! Dankjewel! Wij hebben ongeveer dezelfde gedachte gehad: eentje is zielig, dus twee en ze kunnen niet naar buiten… Ze hebben wel een heel groot appartement tot hun beschikking dus wat dat betreft komen ze niets tekort.

 • Beantwoorden
  Heidi
  19 april 2021

  • Wat fijn is het altijd, als je een huisdier in huis hebt.
  Super dat jullie er twee geadopteerde hebben, zo zitten ze ook niet rap alleen.
  Leuke namen zijn het.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.