Fashion&Beauty

Catrice vs Essence eyeliner

 

catrice vs essence2

Als er iets is wat ik elke dag gebruik dan is het eyeliner. Ik vind eyeliner altijd heel mooi staan en zonder voel ik me heel kaal. Ik heb al meerdere eyeliners geprobeerd maar het liefst gebruik ik een budget variant. Vandaar dat ik laatst de Kruidvat in liep en deze twee van Catrice en Essence meenam. Als het om budget gaat zijn dit wel echt mijn favoriete merken en dus leek het me leuk een “Catrice vs Essence” artikeltje te maken. Welke zou nou het beste zijn?

Catrice Liquid Liner Waterproof (€3,89)

catrice vs essence eyeliner

Het eerste wat me opvalt aan de liquid liner van Catrice is het dunne kwastje. Hier kun je ontzettend precies mee werken en deze eyeliner is dan ook heel geschikt om dunne, subtiele lijntjes te maken met een mooie wing. Pluspunt! Wat me tegenvalt aan deze eyeliner is dat hij niet 100% mat opdroogt, hij ‘spiegelt’ een beetje waardoor het soms lijkt of er iets grijzigs boven mijn oog zit. Een minpuntje vind ik dat de eyeliner bij mij vrij snel vervaagd. Ik heb al meerdere keren gehad dat na een paar uurtjes stukjes eyeliner weggesleten waren. Jammer.

Essence Dip Eyeliner Waterproof  (€2,59)catrice vs essence eyeliner

Wat me dan meteen opviel aan de Essence dip eyeliner is dat dit kwastje een stukje dikker is. Dit maakt in het gebruik niet zoveel uit, je kunt er alsnog hele mooie lijntjes mee maken. Deze eyeliner droogt helemaal mat op en blijft super goed zitten. Ook een mooie wing maken gaat makkelijk met deze eyeliner. Hij blijft goed zitten en ik vind hem super fijn. Hij slijt ook een stuk minder dan de Catrice eyeliner en na een hele dag zit zelfs mijn wing nog goed. Nice!

essence vs catrice

Catrice vs Essence

Welke is nu mijn favoriet? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze eerst afwisselend gebruikte maar nu eigenlijk nooit meer de Catrice eyeliner omdat hij niet zo mat en zwart is als ik het zou willen. Ik grijp dus vaker naar de Essence eyeliner. Ik vind het fijn dat ik een iets dikker lijntje kan aanbrengen zonder al te veel moeite. Met het dunne kwastje van Catrice moet ik er echt meerdere keren overheen gaan. Zoals je hierboven op de swatches ziet is de Essence eyeliner veel zwarter en droogt hij veel matter op. Ik vind deze dus echt veel fijner. Ik gebruik toch echt liever die van Essence vanwege het iets dikkere kwastje en het mat opdrogen. Ook blijft deze bij mij net beter zitten. Essence heeft voor mij dus gewonnen 🙂

Wat is jullie favoriete eyeliner?

signature 2.0

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Joyce - LemonyLife
  19 augustus 2016

  Hm balen dat de Catrice eyeliner zo snel vervaagd! Ik had graag swatches van de producten willen zien! Dat mist voor mij nu een beetje..

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 augustus 2016

   Ah thanks voor je feedback! Ik snap het, had foto’s gemaakt van de eyeliner bij mij maar vond die toch niet zo heel mooi om erbij te doen. Ik neem het iig mee voor de volgende keer 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.