Fashion&Beauty

Nieuw haar: Balayage donkerbruin/blond

YES, iets meer dan een week geleden was het dan zover: ik ging naar de kapper om iets anders te doen met mijn haar. Ik heb van mezelf donkerbruin haar en was dit een beetje zat, ik wou iets anders. Ik heb weleens highlights gehad maar ook dat had ik wel gezien. Na een beetje rondstruinen op o.a. Pinterest kwam ik op de balayage trend en was meteen heel enthousiast: dat was wat ik wou!

balayage donkerbruin/blond

Inspiratie

Op Pinterest kwam ik o.a. bovenstaande plaatjes tegen die ik enorm tof vond. Beiden hebben donkerbruin haar, net als ik, en dus zou het er bij mij ook ongeveer zo uit kunnen gaan zien. Wat ik heeeel belangrijk vond is dat er geen “streep” te zien zou zijn maar de kleur natuurlijk zou overlopen. Ook wou ik dat je wel goed kon zien dat het lichter zou zijn aan de onderkant maar niet platinablond. Met die eisen stapte ik op vrijdagmiddag bij de kapper binnen en kon het balayage avontuur gaan beginnen 🙂

Balayage donkerbruin/blond

Wat dus vaststond is dat het moest overlopen van donkerbruin naar (donker)blond. De kapster heeft mijn haar ‘geblondeerd’ aan de onderkant met een lichte blondeer en dit zorgde voor een enorm mooi effect. Ze heeft het met de hand ingezet waardoor er gelukkig totaal geen streep zichtbaar is en het mooi natuurlijk overloopt. Ik heb bij elkaar een uur of 3 gezeten en kreeg ook nog prachtige krullen in mijn haar. En wauw, wat ben ik blij met het eindresultaat!

balayage-haar1

TADA! Dit was nog bij de kapper en wauw, ik ben er zo blij mee! De overloop vind ik echt prachtig, niet te blond en ook niet zo dat je het nauwelijks ziet. I love it!

balayage-voor-na

Hier nog even een voor en na foto. Links was op Corfu afgelopen zomer, hier zie je nog wel wat highlights in m’n haar van een jaar geleden. Rechts is na het bezoek aan de kapper. De onderkant lijkt hier wel iets lichter dan het in werkelijkheid is maar de overloop van donkerbruin naar blond is in ieder geval heeel goed gelukt 🙂

Wat vinden jullie van mijn nieuwe haar?

signature 2.0

Volg op Bloglovin

PS: Nog een verschilletje tussen de foto’s: ik ben flink afgevallen in de afgelopen tijd. Links was ik nog zo’n 6 á 7 kilo zwaarder. Still counting! Benieuwd hoe ik dit heb gedaan en waarom? Zie hier!

Ook leuk

11 reacties

 • Beantwoorden
  thebeautyblognl
  27 oktober 2016

  WAUW! Wat een prachtige kleuren en mooi haar heb! xo

 • Beantwoorden
  Maaike
  27 oktober 2016

  Wauw, dit zijn #hairgoals haha! Echt onwijs mooi 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 oktober 2016

   Haha dankjewel! Ben er ook onwijs blij mee 🙂

 • Beantwoorden
  Naomi
  27 oktober 2016

  Ik vind het echt zo mooi! Als mijn haar helemaal weer lang is ga ik misschien ook balayage nemen, maar weet nog niet of ik het durf. Ik heb een stuk lichter haar dan jou dus ben wel benieuwd hoe het dan bij mij staat.

  xx

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 oktober 2016

   Ik denk dat het jou ook heel tof zou staan 🙂 X

 • Beantwoorden
  sammie
  27 oktober 2016

  Ziet er mooi uit, erg mooi resultaat. Vind de krullen je ook prachtig staan!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 oktober 2016

   Dankjewel! Ik vind ze ook enorm tof, helaas lukken de krullen zelf nooit zo mooi als de kapper het heeft gedaan.. 🙂

 • Beantwoorden
  Claire
  28 oktober 2016

  Wauw wat staat dit je mooi! Echt net als op de Pinterestfoto haha.

 • Beantwoorden
  Rebecca
  1 november 2016

  OHmyyy wat heb jij prachtig haar!
  Het effect is onwijs mooi <3

 • Beantwoorden
  Sara
  4 november 2016

  Heel erg mooi! Ik heb lichtbruin haar maar wil al zo graag volledig donkerblond gaan. I know.. i’m asking for troubles here vanwege de kwaliteit van mijn haar & uitgroei. Achja, ooit doe ik het & zal ik er heel tevreden mee zijn, hihi HOOP IK !

  -xo Sara

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.