Fashion&Beauty Favorieten

Short tip: Hema cosmetic brush cleaner

hema cosmetic brush cleaner

Je make-up kwasten schoonmaken, tot een paar jaar geleden had ik geen idee hoe. Ik had tot 3 jaar terug überhaupt nog nooit foundation gebruikt, laat staan dat ik verstand had van make-up kwasten. Bij de Hema kwam ik een tijdje geleden de “Cosmetic brush cleaner” tegen, die bedoeld is om je make-up kwasten schoon te maken. Het leek me erg handig en ik nam het mee.

Een badje met shampoo

Toen ik een tijdje terug de kwasten van Real Techniques aanschafte, moest ik natuurlijk ook weten hoe je ze beste schoon kunt maken. Ik googlede wat af en wat ik las was: in een badje met shampoo. Dit probeerde ik één keer maar dat was geen succes. Mijn kwasten waren drijfnat en de foundation was er niet eens echt uit. Dat badje was dus eenmalig. Op dat moment had ik nog nooit een product gezien om kwasten te reinigen, tot ik er opeens bij de Hema tegenaan liep.

Hema cosmetic brush cleaner

De cosmetic brush cleaner is een vloeistof waar je je kwasten mee kunt reinigen. Deze kwastenreiniger is bedoeld voor alle make-up kwasten met synthetische of natuurlijke haren. Advies van Hema is om de reiniger over de kwasten te gieten en ze vervolgens schoon te vegen aan een doek. Zelf doe ik het erop en maak ik ze daarna schoon onder de kraan. Daarna leg ik ze op een keukenpapiertje te drogen en zijn ze de volgende dag weer als nieuw. De kwasten zijn nog steeds even mooi en ik merk niet dat ze uitdrogen of de haren eruit vallen door de reiniger. Wat mij betreft dus zeker een aanrader. Geen badjes met shampoo meer voor mijn kwasten 😉

Hoe maken jullie je make-up kwasten schoon? En heb je weleens van de Hema cosmetic brush cleaner gehoord?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Jaimy
  21 januari 2018

  Super handig! Toevallig heb ik mijn kwasten vanochtend schoon gemaakt met babyshampoo maar dit is veel handiger.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 januari 2018

   Ja het is echt een handig product, ik gebruik nooit meer iets anders! X

 • Beantwoorden
  Marielle
  22 januari 2018

  Wat handig! Ik heb ‘m eigenlijk altijd laten liggen maar het lijkt me toch wel heel erg makkelijk. Volgende keer eens proberen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 januari 2018

   Ja hij is echt makkelijk! Zeker een aanrader 🙂

 • Beantwoorden
  Rachel
  22 januari 2018

  Dit zijn inderdaad echt hele fijne kwasten!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 januari 2018

   Jaaa echt heel fijn! En ze blijven ook mooi 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.