Fashion&Beauty

New in: Real Techniques Core Collection

real techniques core collection

Al een hele lange tijd stond de Real Techniques Core Collection op mijn verlanglijstje. Deze kwasten schijnen geweldig te zijn van kwaliteit en onmisbaar voor een mooie make-up look. Sinds ik de make-up ontdekte en steeds meer plezier heb in mezelf opmaken gebruikte ik kwasten van Hema. Heel budgetvriendelijk maar niet zo goed. Ik ergerde me enorm aan de strepen die de kwasten achterlieten en het effect was ook niet zo mooi. Zou Real Techniques beter zijn?

Real Techniques bij Etos

Ik moest even 3x kijken toen ik zag dat ze bij de Etos in mijn mini dorp gewoon Real Techniques verkochten. Ik vergeleek nog even de prijs met de online prijzen en tot mijn grote verbazing was dit gewoon hetzelfde (€29,99). Dezelfde middag ging ik nog terug naar de Etos om de Real Techniques Core Collection toe te voegen aan mijn collectie. Op een of andere manier hield het me tegen om een set make-up kwasten via internet te kopen. Ik vind het toch altijd fijn om ze even te zien, te vergelijken en te kijken op de verpakking. Ik ben dus heel blij dat Etos ze ook gewoon verkoopt.

real techniques core collection

Real Techniques Core Collection

Ik koos dus voor de “core collection” omdat ik deze het meest zal gebruiken. Deze kwasten zijn gemaakt voor het aanbrengen voor de basis van je make-up: foundation, concealer, bronzer, highlighter & blush. Ik gebruik eigenlijk iedere dag een beetje foundation en een poeder van Guerlain dus ik zal ze vaak gaan gebruiken.

 • Buffing brush: Ik had al gelezen dat deze kwast geweldig is om foundation aan te brengen en YES, it is. Hij blend foundation heel makkelijk in zonder strepen of oneffenheden. Waar ik met mijn Hema kwast 20x over mijn gezicht moest gaan om het mooi te maken is dat nu niet meer nodig. In 1x zit het perfect!
 • Contour brush: De contour brush is bedoeld om bronzer, highlighter of blush aan te brengen. Ook deze werkt heel fijn, snel en met een mooi resultaat.
 • Pointed foundation brush: Een iets puntige foundation kwast. Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden en vind hem eigenlijk een beetje onhandig. Hij is wel makkelijk om concealer onder je ogen aan te brengen maar verder weet ik niet zo goed waar ik hem voor moet gebruiken.
 • Detailer brush: Dit kleine kwastje is bedoelt voor de details. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook deze nog niet gebruikt heb en waarschijnlijk ook niet heel veel ga gebruiken. Hij lijkt me wel handig om kleine oneffenheden te camoufleren maar verder..? Wel handig om ook zo’n kwastje in je stash te hebben.

real techniques core collection

Oh wat ben ik blij met deze set. Ik kijk er iedere dag zelfs naar uit om mijn make-up weer te doen. De kwasten zijn heel zacht en voelen enorm fijn op je huid. Ze brengen de make-up prachtig en met een natuurlijk effect aan. Strepen en een ongelijke verdeling? Niet met Real Techniques! Ook zien ze er natuurlijk heel mooi en luxe uit met de twee verschillende materialen.

Ze zijn niet goedkoop maar ik vind ze het geld helemaal waard. Als je nagaat dat je bij Hema ook 4 à 5 euro per kwast betaalt valt de prijs eigenlijk heel erg mee. Ondanks dat ik niet echt een beauty meisje ben ben ik toch heel blij met deze aankoop!

De Real Techniques Core Collection is te koop bij o.a. Etos voor €29,95.

Hebben jullie weleens make-up kwasten van Real Techniques geprobeerd?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Naomi
  15 januari 2017

  Ik heb ook deze kwastenset en ze zijn zo fijn! Ik gebruik ook de blush brush van real reachniques voor poeder en ik heb ook de real techniques sponsjes en die zijn ook super fijn!

  xx

 • Beantwoorden
  Eva
  18 januari 2017

  Zelf heb ik gewoon simpele kwasten van de Primark, omdat ik ze toch niet zo vaak gebruik, haha. En ze waren niet duur dus dat scheelt. Maar deze kwasten zijn in ieder geval ook heel mooi en – het belangrijkste – ze lijken me fijn in ieder geval 🙂

  Liefs!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.