Diaries

DIARY week 10 | Uit eten, nieuwe hotspot ontdekken & pizzadate

Welkom bij weer een nieuwe diary! Ik ontdekte een leuke hotspot met mijn beste vriendinnetje, werkte (maar daar heb ik geen foto’s van) ging uit eten met mijn oma en ouders én had ik een pizzadate met vriendinnen. Mijn vriendinnen zijn zo geweldig, zou echt niet weten wat ik zonder hen zou moeten. Hetzelfde geldt trouwens voor mijn ouders en oma <3 Goed, kijk je mee naar mijn afgelopen week? Let op: er staan heel veel foto’s van lekker eten in deze diary dus het kan je hongerig maken.

Maandagmiddag ging ik een kopje thee drinken met mijn beste vriendin. We wilden eigenlijk naar een café waar we al eerder waren geweest maar zij vertelde over een super toffe nieuwe plek, dus besloten we daarheen te gaan. Het ligt op een eilandje net voor de stadsmuren van Brielle en is mega mooi ingericht.

Kijk nou! Hier wil je toch werken met je laptop terwijl je een theetje drinkt. Of kletsen met een groep vrienden natuurlijk. Vind het een mega inspirerende omgeving!

Hoe leuk is dit belang! Het restaurant heet dus “De Brielsche Aap” en ligt op een eilandje in het water, waar je over een bruggetje zo naartoe kunt lopen. Het heeft hele grote ramen waardoor je in contact staat met de natuur en zo over het water kunt kijken. Ook heel tof: in de zomer kun je er picknicken, fietsen huren en dineren in een kas. Ook staat er een podium waar ze muziek en theater willen laten zien.

Dinsdag en woensdag werk ik en probeer ik nog wat aan school te doen. Ik moest een “startdocument” maken met competenties en leerdoelen erin en ik kreeg daar hele positieve feedback op, dat was zo fijn!

Woensdagavond ging ik met mijn ouders en oma uit eten. Dat hadden we al lang geleden afgesproken en kwam er nu eindelijk van. We gingen naar de Smaeck van Brielle en zaten op een super leuke plek bij het raam. Het eten was super lekker en het was heel erg gezellig!

We gingen allemaal voor carpaccio als voorgerecht en die was zó lekker! Dat wist ik stiekem al wel want ik heb hier ook een paar keer geluncht met carpaccio op briochebrood (en dat doe ik later deze week gewoon weer). Het allerlekkerste vind ik trouwens dat hier gedroogde tomaten op zitten, ik hoú van gedroogde tomaten.

Hoofdgerecht! Mijn moeder en ik gingen voor Tournedos en dit was ook echt heerlijk. Mijn vader en oma aten allebei vis en dat was ook heel lekker volgens hen 🙂

En dit was het toetje! Een bol van chocolade met ijs erin en een soort chocolade crumble eromheen. Ook dit was wederom heel erg lekker. Ik had nog nooit bij dit restaurant gegeten maar het was echt de moeite waard. Als ik weer een keer uit eten ga weet ik waar ik heen wil 🙂 Ook leuk: ze hadden best veel vega opties op de kaart!

Kroelen met mijn lieve Nora <3

Ik vond deze quote op Pinterest zo mooi! Ik deelde op Instagram dat ik het af en toe heel moeilijk heb door mijn verbroken relatie en dat was zo fijn en bevrijdend om te doen. Mijn werk is heel erg fijn en ook een goede afleiding en daarnaast heb ik vriendinnen en familie om me heen wat heel fijn is. Maar zij zijn natuurlijk niet altijd bij me en de momenten dat ik alleen ben zijn soms best verdrietig. Ik kreeg zo enorm veel lieve reacties en dat heeft me echt een boost gegeven. Bedankt <3

Donderdag had ik school en vrijdag werkte ik voor het eerst een avonddienst. Zaterdagochtend sliep ik lekker een beetje uit en kwam Noa bij me kroelen.

Zaterdagochtend ging het weer een beetje beter en rolde er een blog uit mijn vingers. Deze was heel kwetsbaar en ook daar kreeg ik heel veel lieve reacties op <3 Ik ging op zaterdag dus lunchen met mijn moeder en we aten wederom carpaccio. Zo lekker!

Daarna deden we gelijk boodschappen en bij 2 Oreo producten kreeg je deze sokken. En die wilde ik natuurlijk hebben als Oreo lover 🙂

Zondag waaide het echt super hard en toen ik Nora ging uitlaten waaiden we bijna weg. Ze keek me ook echt aan van “Ik wil niet meer”, uiteindelijk liepen we nog wel een rondje.

En toen snel weer naar huis om onder een warm dekentje te kruipen!

’s Avonds had ik een pizzadate met twee vriendinnen en dat was echt super gezellig! Ik ging voor de Meatlovers van NY pizza, zo slecht maar zo lekker. Het was echt super gezellig, we hebben mega veel gelachen zoals altijd. Op de maandag dat ik deze blog schrijf ben ik ook nog vrij en dinsdag werk ik. Verder laat ik me maar gewoon verrassen door wat de week brengt.

Hoe was jouw week?

 

 

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  evelien
  12 maart 2019

  Wat heb je een super lieve hond. <3
  Zo gezellig dat je met je oma en ouders uiteten bent geweest.
  Ik wens je een hele fijne week!
  Liefs,
  Evelien

 • Beantwoorden
  Yvonne
  12 maart 2019

  Wat een leuke zaak in Brielle! En die quote, zo mooi & waar. Fijn dat het je zo’n goed heeft gedaan <3

 • Beantwoorden
  Anna
  12 maart 2019

  Je hondje is zo liefff! Wat fijn dat je je zo gesteund voelt door alle leuke, lieve en bemoedigende reacties <3

 • Beantwoorden
  Sanne
  12 maart 2019

  Ziet er super leuk uit, dat zaakje waar je was gaan zitten. Mijn topografische kennis laat me even in de steek, want ik heb geen idee waar dit is haha. Je hondje ziet er ook zo lief uit 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   13 maart 2019

   Het was ook echt super mooi! Misschien dat ik er later nog uitgebreider over schrijf 🙂 Brielle is in provincie Zuid-Holland net iets onder Rotterdam, haha.

 • Beantwoorden
  Rachel
  14 maart 2019

  Nora heeft echt zo’n AAHWWWW smelt gezichtje! En dat toetje ziet er erg lekker uit! 🙂 Brielle ligt niet heel ver van mij vandaag, rotterdam is voor mij ruim een halfuurtje rijden ongeveer. En utrecht ligt op 20/25 minuten afstand!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 maart 2019

   Haha jaaaa ze is zo lief! Ik ben wel benieuwd waar jij dan woont trouwens 🙂

 • Beantwoorden
  Erna
  16 maart 2019

  Weer mooi geschreven marjolein ,je kan het zo goed neerzetten.Net als mijn dochter met haar nieuwe pup kijk maar eens op mijn face book naar Sandra de jong. En ook voor jou gaat de zon weer schijnen let maar op geniet er maar van, met je lieve ouders en je diertjes.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.