Diaries

DIARY week 20 + 21 | Dorpsfeest, mijn verjaardag en eerste tattoo

Wat gezellig dat je deze nieuwe diary weer bekijkt! Ga er maar even goed voor zitten want deze diary is extra lang. Vorige week kwam er geen diary online omdat ik een enorm feestweekend achter de rug had. Nu dus dubbel zoveel foto’s! Wat waren het heerlijke weken: het was prachtig weer, het was paardenmarkt en ik werd 22. Verder deed ik iets heel spannends: ik liet namelijk mijn eerste tatoeage zetten. Kijk je mee naar mijn afgelopen twee weken?

We nemen even een sprongetje terug in de tijd: namelijk naar maandag 14 mei. Ik bestelde packing cubes via AliExpress en ze kwamen binnen, het zijn er zes. Drie met een doorzichtig stukje en drie die niet doorzichtig zijn. Ik denk dat ik ze wel ga gebruiken als we naar Indonesië gaan, het lijkt me veel fijner dan alle kleding los in je tas te doen. Meestal pak ik alles in en is na twee dagen mijn hele koffer ontploft omdat ik niks kon vinden… Ik bestelde ze trouwens hier.

Die dinsdag hoorde ik opeens dat er aanslagen waren geweest in Indonesië. Meteen schoot onze vakantie door mijn hoofd en besloten we het reisbureau te bellen. Zij vertelden ons dat we extra alert moeten zijn en uit de buurt moeten blijven van hele drukke plekken. Dat gaat nogal lastig als je alle hoogtepunten van Indonesië gaat zien 🙂 Inmiddels hebben we er heel goed over nagedacht maar gaan we toch gewoon. De aanslagen waren in een tempel en op een politiebureau, geen plekken waar wij onze hele vakantie doorbrengen. Daarnaast ben je tegenwoordig ook in Nederland niet meer veilig. Ik ben heel blij dat we toch naar Indonesië gaan, a dream coming true.

Mijn pileaplanten moesten verpot worden. De plant in het zwarte potje heb ik zelf gestekt en heeft inmiddels zelf al heel veel stekjes. Kleine kindjes worden groot… Hahaha. Inmiddels heb ik 3 stekjes die ook beginnen te groeien en zijn er ook alweer een paar nieuwe in aantocht. Misschien kan ik een handeltje beginnen?

Wat was het heerlijk weer! Het lijkt wel zomer 🙂

Wandelen met Nora, een paar meter van ons huis vandaan. Prachtig he?

Donderdag liep ik stage en toen was het tijd om naar de tattooshop te gaan! Ik dacht er al jaren aan om een tatoeage te laten zetten maar durfde steeds niet. Een paar weken geleden wou ik het nog steeds zo graag en dacht ik: ik ga het gewoon doen. Ik maakte een afspraak en op 17 mei gebeurde het. Mijn beste vriendin ging met me mee en uiteindelijk kwam dit ontwerp eruit. Ik wou heel graag twee rozen omdat dat voor mij een bijzondere betekenis heeft, ik ben er zooooo blij mee! Hij zit aan de binnenkant van mijn bovenarm.

Nog even naar de AH om wat drank in te slaan voor het weekend, ook al was ‘ie bijna onbereikbaar geworden.

Dit was tijdens het tatoeëren. Het duurde maar een minuut of 15 en toen zat hij erop! De pijn viel me mee: het voelde alsof iemand met een warm snijdend mesje in je huid prikt. Niet lekker, maar ook zeker niet super pijnlijk.

Even op de foto zetten 🙂 Ik was zoooo blij na het zetten van die tattoo, er ging echt enorm veel adrenaline en blijdschap door me heen.

Op vrijdag was ik vrij maar voelde Nora zich niet lekker 🙁 In december en februari heeft ze een keertje een soort epileptische aanval gehad en nu kreeg ze het weer. Ze was enorm suf en kon bijvoorbeeld de trap niet meer op lopen. Omdat het pinksterweekend eraan komt durf ik het niet aan te blijven kijken en bel ik de dierenarts. We kunnen gelukkig meteen langskomen.

Eenmaal aangekomen bij de dierenarts weigert Nora over de drempel te lopen… Daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Ik til haar op en in de wachtkamer zit ze bij mij op schoot. Andere hondjes willen kennis met haar maken maar daar heeft ze niet zoveel behoefte aan. Er is niet meteen een oorzaak te vinden voor de aanvallen. Inmiddels is er een bloedonderzoek geweest en ook daar kwam niks geks uit. Het is dus gewoon even afwachten of het nog vaker gaat gebeuren en hoe heftig de aanvalletjes dan zijn. In ieder geval waren alle testen en onderzoeken goed.

Eenmaal thuis worden er 75 flessen wijn bezorgd… Klaar voor het weekend! Ik schreef trouwens een uitgebreide blog over mijn verjaardagsweekend, die kun je hier vinden.

Zaterdagochtend kijk ik, een beetje brak, naar het huwelijk van Harry en Meghan. Ik heb echt zitten zwijmelen: wat een prachtig huwelijk en prachtige mensen. Ik vond ook dat moment dat die auto’s richting de trouwlocatie gingen zooo spannend en natuurlijk het moment dat Meghan de kerk binnen kwam. Wauw.

Zaterdagavond: weer opgefrist voor een nieuw avondje uit!

Zondag vierde ik vast mijn verjaardag! Mijn oma kwam langs en nog meer gezellige visite, het was zo’n leuk weekend!

Op maandag was ik echt jarig en kreeg ik van mijn ouders o.a. een gele dopper. Mijn moeder kwam er pas dit weekend achter dat het inpakpapier op was en dus verpakte ze het maar in een A4’tje. Ik moest zó hard lachen toen ik dit kreeg.

Happy 22! Het was een heerlijk weekend en een super leuke verjaardag. Nogmaals, ik verwijs je door naar mijn blog over dit weekend als je meer wil lezen 🙂

En toen was het weekend weer voorbij! Moet eerlijk zeggen dat ik daar best een beetje moeite mee had: ik had er zo lang naar uitgekeken en dan gaat het zo snel voorbij. Gelukkig heb ik de komende weken en maanden nog zoveel mooie dingen op de planning, ik stond het mezelf dus niet toe om lang te treuren. Mama maakte op dinsdag ovenschotel met spitskool, dat was heel lang geleden en weer heeel lekker. Ze haalde het recept ooit uit de Libelle en sindsdien is het een succesnummer hier thuis.

Woensdag was het nog steeds heerlijk weer. We hadden nog vlees over van de barbecue op mijn verjaardag, dus we staken de barbecue weer aan. Een vriendin van mij kwam ook gezellig langs en als toetje hadden we deze heerlijke aardbeien. Vroeger vond ik aardbeien nooit zo geweldig maar tegenwoordig kan ik er geen genoeg van krijgen.

Liefde voor de camera van de iPhone 7+ hoor! Deze foto van Nora is gemaakt met de portretfunctie. Ik wil ook zo graag die functie op m’n telefoon maar wil niet meteen zo’n mega telefoon. Vind het tijd worden dat ze die camerafunctie op de normale iPhones gaan zetten. iPhone X zou trouwens wel een optie zijn maar zooooo duur.

Donderdag maakte mijn vader lasagne voor ons tweeën, zo lekker! Dit is echt één van mijn lievelingsgerechten. M’n moeder houdt er niet zo van dus eten we het meestal samen.

Zoals jullie zien at ik heeel erg gezond (not). Vrijdag liep ik stage en eenmaal thuis had ik zóveel trek in McDonalds. Ik haalde mijn moeder over om mee te gaan en gelukkig wilde ze dat. Het was bizar druk, allemaal kinderen enz maar het eten was heerlijk!

Ik leverde eindelijk mijn onderzoeksverslag in! Ben er best een beetje trots op want in het begin had ik geen idee hoe ik het ooit ging doen. Uiteindelijk ben ik erin geslaagd goede hoofd- en deelvragen te maken en deze goed te onderbouwen met literatuur. Toen ook nog die fijne APA-vermelding erbij en toen was ‘ie grotendeels klaar. Wat een opluchting!

We hebben dus 3 katten en onze oudste kat, Tom, kijkt echt totaaaal niet om naar ons eten. Zelfs als er een broodje grillworst  voor z’n neus staat blijft hij lekker slapen. Zou hij stiekem vegetarisch zijn?

Zaterdag ga ik met een vriendin uit eten in de stad, nog voor mijn verjaardag. Het is super heet dus ik doe mijn nieuwe broek van Zara aan en m’n Quay zonnebril op en maak stiekem even een selfie in de metro.

Uiteindelijk gingen we eten bij Gusto, we zaten lekker buiten op het terras en het was super gezellig. Het eten daar is ook altijd zo lekker, pizza’s maar dan net iets anders dan bij een klassieke pizzeria. Als toetje had ik nog een aardbeien-ricotta taartje en Jahra een scroppino. Thanks girl voor de gezellige avond!

Zondag loop ik stage en maak ik thuis deze foto om mijn tattoo te showen. Hij zit aan de binnenkant van mijn bovenarm en valt niet super erg op, dat kan ook niet met mijn werk. Ik ben er zoooo blij mee, kan hem nu al niet meer wegdenken van mijn lichaam. ’s Middags kreeg ik nog wat bezoek voor mijn verjaardag wat ook heel gezellig was

Zondagavond sluit ik de week af met deze prachtige lucht, zo mooi. Ik heb trouwens de app “touch retouch” gedownload voor mijn iPhone. Hiermee kan je dingen van je foto weghalen, zoals op deze foto die lelijke lantaarnpaal.

Deze week loop ik stage tot en met donderdag, ik heb dus lekker een lang weekend! Vrijdag ga ik met mijn mams naar de stad en ’s avonds uit eten met m’n ouders. Zondag ga ik naar de TongTong fair, waar ik ook van plan ben een verslagje over te schrijven. Zie ik je snel weer?

Wat zijn jouw plannen voor komend weekend?

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Lieke van Veen
  31 mei 2018

  Wat een mooie tattoo!
  Hopelijk gaat het snel beter met je hond en blijft de situatie in Indonesië stabiel.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   31 mei 2018

   Dankjewel! Ik hoop het ook zo, wil er heeel graag naartoe.X

 • Beantwoorden
  naomi
  1 juni 2018

  De tattoo is echt heel mooi! Het doet me denken aan de roos van Beauty and the beast. Bij ons thuis is er ook vaak geen inpakpapier en dan krijg ik ook altijd iets creatiefs hahaha.

  x

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 juni 2018

   Aw dankjewel, ben er ook super blij mee 🙂 X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.