Diaries

DIARY week 32+33 | Zomervakantie vieren in Maastricht, Soest en de tuin van 2020

We gaan weer even terug in de tijd, naar een maandje geleden! Ik had zomervakantie en we zaten midden in de hittegolf. Ik denk wel met weemoed terug aan die tijd hoor: ik heb er zo van genoten. Het voelde net als Griekenland maar dan gewoon thuis. Het was echt heerlijk! Omdat deze weken gewoon een blogpost verdienen, neem ik jullie even mee terug in die hittegolf met mijn foto’s.

Mijn eerste vakantiedag luidde ik gelijk goed in! Ik ging gezellig in de jacuzzi bij een van mijn beste vriendinnen en toekomstige huisgenoot. We aten pizza, dronken Amstel Bright (Curacao memories) en kletsten bij. Hele fijne avond!

Dit wil ik heel graag in mijn tuin!

Op mijn vakantie heb ik echt alles gegeten en gedronken wat ik lekker vond en enorm genoten. Deze foto is gemaakt op een normale maandag, toen ik ging lunchen met mijn moeder. Mijn telefoon was gerepareerd maar viel het weekend hiervoor opeens uit.. Het scherm reageerde helemaal nergens meer op en ik kon er dus niks meer mee. Omdat ik de dag daarna een nachtje wegging wilde ik wel graag dat hij het deed. Uiteindelijk bleek het een softwarefout te zijn en werd het gelukkig gefixt!

Daarna ging ik met een vriendin richting Soest! We hadden het een paar weken daarvoor geboekt omdat we zoveel zin hadden om even lekker luxe te ontspannen. We kozen voor het DoubleTree hotel in Soesterduinen. Het was zó bizar mooi en van alle gemakken voorzien. Er zat een zwembad onder en toen we aankwamen hebben we daar eerst een uurtje doorgebracht. Vervolgens gingen we lekker eten, vlakbij zat een heel lekker rest`aurant.

Waar we begonnen met heerlijke carpaccio! Eén van de lekkerste die ik ooit heb gegeten, al moet ik zeggen dat er iets teveel kaas op zat naar mijn smaak. Daarna aten we nog een heerlijk biefstuk en dronken we rosébier. Beetje jammer dat er net de dag ervoor een wespennest was weggehaald en we steeds door ze worden lastiggevallen.

Dit hotel was zó mooi! Het lag ook nog midden in de natuur en op korte afstand van restaurants en winkeltjes. Als ik deze foto zie krijg ik meteen weer heimwee.

De volgende dag checkten we om 11 uur uit en wilden we nog iets leuks doen. We besloten naar Dierenpark Amersfoort te gaan, wat een idee op de warmste dag van het jaar. Het was heel erg leuk maar zó warm! Opzich is het Dierenpark niet zo heel groot maar wel leuk om een keertje heen te gaan.

De dag daarna lunchen met mijn lieve oma! 87 and still going strong <3

En die avond naar de Tuin van 2020! Wat was het leuk om weer bij een concert te zijn. Het was in Brielle, vlakbij waar ik woon. Super leuk dat dit zo in de buurt was. Nick & Simon traden deze avond op en dat was zó leuk! Hele leuke avond voor in de boeken 🙂

Yes daar waren ze hoor! Het concert was helemaal coronaproof georganiseerd, iedereen zat aan tafeltjes en op afstand van elkaar. De tafels waren ingedeeld, je kon dus niet zelf uitzoeken waar je zat. Wij zaten niet zo heeeel dichtbij maar we konden het heel goed zien, het was een intiem concert.

Wat een heerlijke sfeer en een leuke avond!

En de vakantie was nog niet voorbij: ik ging daarna samen met mijn moeder naar Maastricht voor 3 nachtjes! We waren er allebei nog nooit geweest en we wilden graag een moeder-dochtertripje maken naar een fijne stad. Ik struinde internet af en boekte uiteindelijk een hotel net buiten Maastricht, genaamd Buitenplaats Vaeshartelt. Een prachtig hotel in een oud kasteel/landhuis.

Wat is Maastricht leuk! Super gezellig, veel terrasjes en leuke winkels. Sfeertje hoor! Wat ik hier trouwens nog niet wist, is dat ik een dag later een appartement in Rotterdam toegewezen zou krijgen met een vriendin samen. We hadden ons op vrijdag ingeschreven en op maandag hadden we een huis. Ik ga dus het huis uit!

Op zaterdag gingen we naar het kattencafé, midden in het centrum van Maastricht. Hier wonen 8 katten en is alles in kattenstyle. Het eten en drinken is vegan (!) en je kunt er ook nou leuke souvenirtjes kopen. Aanrader! Zie hier de website van Pluk Kattencafé. Je moet uiteraard wel reserveren voor een tijdsvak in verband met corona..

Die avond aten we bij ons hotel. Het was er zó mooi en ook hier hadden we nog steeds heerlijk weer! We aten op het terras, de sfeer was heerlijk en het eten ook. Ik zou hier zonder twijfel weer naar terug gaan!

Het Vrijthof in Maastricht! Eén van de bekendste pleinen van Nederland, leuk om het nu een keertje in het echt te zien. Wat is Maastricht een leuke stad, het voelde echt als een vakantie in het buitenland en alsof er even helemaal geen corona was. Ik probeer later nog een uitgebreidere blogpost te plaatsen met tips!

Toen we uit hadden gecheckt gingen we nog even de grens over in Duitsland. Daar gingen we naar de DM en moesten we mondkapjes op. Ik deed weer lekker inkopen, net als vorig jaar. Beetje jammer dat je blijkbaar in Aken een groene sticker op je ruit moet om te laten zien dat je auto milieuvriendelijk is. Ik wist dit niet en dus kreeg ik een boete thuis gestuurd.. Het was “maar” €35 maar toch zonde. Wees gewaarschuwd als je naar een Duitse stad gaat, vaak moet je zo’n sticker hebben.

En daarna weer thuiskomen bij mijn lieve Noor <3 Altijd fijn!

Voor Tom kochten we een muis met kattenkruid bij het kattencafé, hij was er zó blij mee. Hij is heel erg gevoelig voor kattenkruid en werd er helemaal wild van.

De dag daarna smeekte ik mijn moeder om asjeblieft mee te gaan lunchen. Het was zo saai om opeens weer thuis te zijn na al deze leuke dingen, ik wilde graag nog even de deur uit. We streken neer in Brielle en aten onze favoriete club sandwich. Wat een leuke weken waren het, de hele hittegolf had ik vakantie en kon ik dat ook volop vieren. Ik hoop dat jullie ook een fijne zomer hebben gehad. En nu dooooor naar de herfst!

Ben jij weleens in Maastricht geweest?

 

Ook leuk

10 reacties

 • Beantwoorden
  Kelly
  20 september 2020

  Wat een gezelligheid met oma! 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2020

   Ja he! Zo blij dat we dit soort leuke dingen nog met elkaar kunnen doen 😀

 • Beantwoorden
  Rachel
  20 september 2020

  Wat gezellig zeg en die carpaccio ziet er ook echt heerlijk uit! Verder snap ik dat je een jacuzzi ook in de tuin wilt haha ik ook!

 • Beantwoorden
  Saskia
  20 september 2020

  Wat een heerlijke foto’s! Die jacuzzi ziet er heeeeeerlijk uit

 • Beantwoorden
  Anna
  21 september 2020

  Wat een fijne foto’s! De hittegolf was echt genieten he? Ultiem vakantiegevoel! Wat leuk trouwens dat je in Rotterdam gaat wonen 😀

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2020

   Jaaa op dat moment vond ik het af en toe wel wat té warm, maar toch heb ik er enorm van genoten! Ben zelf ook super excited om in Rotterdam te gaan wonen 🙂

 • Beantwoorden
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  29 september 2020

  Wat een leuke week! <3
  Ik kende jouw blog nog niet, maar je artikels en manier van schrijven vind ik heel leuk. Ik ga je volgen dus haha. <3

  Liefs
  x

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   30 september 2020

   Ahh wat leuk! Dankjewel 😀 Ik ga ook even op jouw website rondneuzen, leuk!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.