Diaries

DIARY | Weer eten bij de Pastakantine & oma 86 jaar

Hoi! Ik ben er weer met een diary van de afgelopen weken. Normaal probeer ik het iedere week of om de week online te zetten maar dat lukte nu echt even niet. Ik ga denk ik niet in details vertellen wat er aan de hand is/was, want dat voelt nu nog niet echt goed. In ieder geval is er met mijzelf qua gezondheid niets aan de hand, het gaat verder prima maar ik ga gewoon even door een wat lastigere periode omdat ik iemand moet missen die ik helemaal niet wil missen. Met ups & downs zegmaar… In ieder geval heb ik voor vandaag weer wat foto’s klaarstaan van mijn afgelopen weken! Kijk je gezellig mee?

Even een sprongetje terug in de tijd… Dit was eind januari toen ik nog niet was begonnen met werken. Ik had een hele week vrij en besloot gewoon weer naar Culemborg te gaan om bij mijn “zus” te logeren. Het was, zoals altijd, weer heel gezellig!

Op Pinterest vond ik een plaatje van hoe je bloemen kunt knutselen van papier. Super leuk en helemaal niet moeilijk 🙂

In Culemborg zit sinds kort een theewinkeltje (het heet “Theezusje”) waar ze súper veel verschillende soorten thee verkopen. Ik nam 4 zakken mee, waaronder deze witte champagne cassis thee. Heel erg lekker! Omdat ik van die losse zakjes niet zo leuk vind staan, kocht ik bij Action ook meteen potten om de thee in te doen. Ze zijn van steen met een houten dekseltje.

Mooie luchten <3

Nora is dus helemaal fan van deze octopus en ze lag er zoooo lief mee. Op woensdag 6 februari ging ik naar een minorbeurs op school. Ik zag het eigenlijk helemaal niet zitten omdat ik me niet top voelde maar dwong mezelf toch om te gaan. Ik heb al heel lang de droom om een minor in het buitenland te doen en ik ging naar een voorlichting hierover. Op het moment zelf dacht ik “JA!” bij die minor, maar later ging ik toch weer twijfelen. Inmiddels neig ik toch naar wel gaan ipv niet. Het is zo’n geweldige kans die je maar één keer in je leven krijgt.

Op vrijdagavond ging ik met mijn moeder eten bij de Pastakantine. Zoals je in een vorige diary misschien al zag, had ik hier super lekker gegeten. Omdat ik het een beetje lastig had wilde ik samen met mijn moeder iets leuks plannen en dus gingen we hier lekker eten. We gingen allebei voor Spaghetti Carbonara en dat was zoooo lekker.

De week daarna begon ik met werken! Super spannend maar heel erg leuk. Ik studeer nu dus duaal, dit houdt in dat je werkt en een dag naar school gaat. De instelling waar je werkt betaalt de opleiding en je krijgt ook een salaris. Daarentegen heb je dan natuurlijk geen schoolvakanties meer en werk je af en toe ook weekenden, maar dit is voor mij geen probleem. Die middag kreeg ik dit pakketje binnen van Monki. Ik bestelde mijn lievelingsjas (die witte fluffy) ook nog in het bruin.

Het is zo ontzettend fijn om Nora te hebben, altijd vrolijk en altijd blij je te zien.

Werken in de thuiszorg is: een pakje drinken en reep chocola krijgen van cliënten. Lief! Ik heb het er heel erg naar mijn zin.

Vrijdag was jahr jarig! Aangezien sloths haar spirit animals zijn moesten we daar natuurlijk iets van kopen. We zagen ook deze kaart maar die kostte €5 (!) dus ik maakte er gewoon een foto van en liet die aan haar zien.

We gingen eerst eten bij de Pastakantine (again, haha) en daarna dronken we nog wat bij de Oude Haven. Het was een hele fijne en gezellige avond 🙂 Ik was redelijk op tijd weer thuis omdat ik geen zin (en geen energie) had om uit te gaan en omdat de volgende dag mijn oma haar verjaardag vierde.

Ze werd namelijk 86 jaar! Oma vierde het met een brunch in een restaurant bij haar in de buurt. Het was heel erg lekker en ook gezellig.

De carpaccio daar is niet normaal lekker! Leuk feitje: vorig jaar plaatste ik precies zo’n zelfde foto in de diary toen m’n oma jarig was.

Nora bleef thuis maar was ’s avonds heel blij dat we er weer waren. Ze is zo lief <3

Op zondag deed ik mijn dagelijkse blogrondje via Bloglovin en maakte m’n vader verse champignonsoep. Vroeger haatte ik champignons maar tegenwoordig vind ik het een van de lekkerste dingen om te eten. Deze soep was ook zo lekker! Hebben jullie trouwens nog leuke blogtips? Nieuwe inspiratie is altijd welkom 🙂 Je eigen blog spammen mag natuurlijk ook.

Zondagmiddag besloot ik even met Nora te gaan lopen en mijn hoofd leeg te maken. We liepen een stukje en daarna ging ik op het bankje wat je op de foto ziet zitten. Het was heerlijk weer, de zon scheen op mijn gezicht, Nora scharrelde in het gras en ik deed mijn jas zelfs even uit. Perfect om de afgelopen weken te overdenken en weer met frisse moed een nieuwe week te beginnen.

Zo, dat was ‘m weer voor deze week. Ik durf nog niet precies te zeggen wanneer er een diary online komt maar die zien jullie vanzelf verschijnen. Heel erg bedankt voor het lezen, ik waardeer het heel erg dat jullie mijn blog blijven bezoeken ♥

Hoe was jouw week? Heb je genoten van het lenteweer?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Irene
  19 februari 2019

  Wat voor hondje heb je eigenlijk? Ze ziet er zo cute uit! Gek hé hoe dat je mood helemaal kan laten omkeren als je hun schattige kopje ziet. Ik ben altijd helemaal happy door onze Archie ^^
  Ik kikker ook helemaal op van het zonnetje! Ik heb het gevoel alsof er zo’n zware deken van de wereld af is nu het zonnetje wat vaker schijnt. Word er elke dag helemaal blij van 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 februari 2019

   We weten niet wat voor ras ze is, ze komt uit Spanje 🙂 En precies wat je omschrijft heb ik ook, ik knap echt op van het heerlijke zonnetje!

 • Beantwoorden
  Marja
  19 februari 2019

  Kom op lieve Marjoleine..je bent goed bezig..leuk om.je blogs te lezen..

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 februari 2019

   Aw dankjewel! Komt wel goed <3

 • Beantwoorden
  Rachel
  23 februari 2019

  Van mij moet de carpaccio altijd wel met truffelmayonaise zijn haha, like lacubanita stijl zeg maar soort van!
  Maar wat een heerlijk overzicht zeg en een super mooie foto van jullie samen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   24 februari 2019

   Jaaa met truffelmayo is echt super lekker! Dat is ook wel een van mijn favorieten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.