Diaries

DIARY week 36+37 | Gezonder eten en een afscheidsfeestje

Hoi loves! Daar ben ik weer met een nieuwe diary voor jullie, vol met foto’s van mijn afgelopen weken. Voor bloggen moet ik echt in een bepaalde “vibe” zitten, anders heb ik het idee dat niks lukt. Inmiddels voel ik die vibe gelukkig weer en leek het me leuk weer een diary online te zetten met weer heel veel foto’s! Ik begin met nog een paar foto’s van augustus en laat je daarna mijn afgelopen week zien. Kijk je mee?

Deze foto maakte ik heel spontaan maar vind hem zó schattig. ’s Ochtends komt Nora vaak bij me liggen en ik vind het zo schattig als ze dan komt kroelen. Heel fijn wakker worden zo! Het is trouwens ook heerlijk als ik niet om 6 uur hoef op te staan om te werken maar gewoon lekker kan blijven liggen, ik hou van uitslapen.

In die laatste week van augustus ging ik ook nog gezellig met mijn ouders uit eten bij onze favoriete Italiaan in Brielle. Ze hebben altijd “soep van de dag” en dat was tomatensoep! Deze is zo ontzettend lekker en vers, ik heb nog nooit betere tomatensoep gegeten dan hier.

In het weekend gaf mijn bestie een feestje omdat ze voor een halfjaar naar Curacao gaat :'( Het was echt zo gezellig en ik ga haar echt missen! Inmiddels is ze al een week of 3 weg en hebben we gelukkig veel contact via FaceTime en WhatsApp en voelt het eigenlijk helemaal niet alsof ze aan de andere kant van de wereld zit. En het leukste: in januari ga ik haar bezoeken! Ik heb nu m’n vakantie aangevraagd en als ik zeker weet dat ik het krijg ga ik boeken!

Gin Tonic <3 Ons favoriete drankje en vooral met rozensiroop echt zó lekker.

Een paar dagen later kwam m’n lieve nichtje logeren! Dit hadden we al heel lang geleden afgesproken en is sinds vorige zomer een traditie geworden. Het was nog lekker weer, net na die dagen dat het bizar warm was, dus we gingen pannenkoeken eten en naar het zwembad! In mijn dorp is een buitenzwembad waar ik zelf ook al jaren niet geweest was, maar het was zo leuk er nu weer te zijn. In de avond mocht ze lang opblijven en aten we chips, de volgende dag gingen we ijs eten. Wat was het gezellig <3

De week daarna was het voorbij met de vakantiepret en begon school weer! Ik ben aan mijn minor begonnen en daarmee in het 4e jaar aangekomen Eindelijk! Deze foto maakte ik toen ik een stukje boterkoek at en Nora me heel smakend aan zat te kijken, het is eigenlijk een “burst” en dan zie je nog net haar tong uit haar mond komen :’)

Deze plant! Ik heb een tijdje geleden deze Monstera plant gekocht en hij krijgt steeds meer nieuwe bladen, zo leuk. Ben er helemaal fan van.

Ik stuurde deze foto naar m’n vriendin op Curacao om te vragen wat de beste spot is om een appartement te huren. Ik ben al aan het rondkijken en zie zoveel leuke dingen! Kan niet wachten tot het januari is…

Ik kocht een cadeautje voor mezelf… Al heel lang leek een Apple watch me zo tof, maar ik vond het steeds te duur en onnodig om voor mezelf te kopen. Het is natuurlijk niet iets wat je écht nodig hebt. Echter wil ik nu proberen om weer wat gezonder te leven en meer te bewegen en daar kwam deze Apple watch wel heel goed bij van pas. Ik had er geld voor dus dacht: fuck it, ik koop het gewoon. Vorige maandag kwam hij binnen en ik ben er ZO blij mee! Ondanks dat ik het eerder nooit heb gehad zou ik hem nu toch al niet meer kunnen missen.

Mooie luchten <3

Ik rolde Nora in dit dekentje en dat was zo schattig. Ik maakte een aantal foto’s en ze zijn echt leuk geworden.

Eten met Hello Fresh! Zoals ik al eerder zei wil ik weer een beetje gezonder leven en besloot daarom om een keertje Hello Fresh te bestellen, er zaten hele lekkere gerechten bij en ik zocht er 3 uit. Vaak heb ik niet zoveel inspiratie om verschillende, gezonde dingen te koken en het leek me zo handig als we dingen in huis hebben en niet meer hoeven te bedenken. In de eerste box zaten deze gehaktballetjes met zelfgemaakte barbecuesaus en friet uit de oven. Oké, niet heel gezond maar wel helemaal vers gemaakt!

Ik vond het ZO leuk toen het bezorgd werd, er kwam een hele grote doos met zakken erin met de ingrediënten voor iedere maaltijd. Er zitten kaarten bij waar precies op staat hoe je het moet maken en die je ook kunt bewaren voor een volgende keer. Ik ben echt helemaal fan! Afgelopen week kregen we geen box maar voor komende week heb ik hem weer besteld met weer 3 lekkere gerechten, kijk er nu al naar uit.

Op zondag ging ik thee drinken met mijn lieve beste vriendin die ik alweer even niet gezien had! Nora ging mee en vond het ook helemaal leuk. Vaak doe ik op zondag niet zoveel boeiends maar het was juist wel heel leuk om een keertje wel weg te gaan. Voor herhaling vatbaar!

Dit waren de gerechten die ik afgelopen keer besteld had! De filet mignon en de broodjes met gehaktballen waren heel lekker, de lasagne viel een beetje tegen. Mijn ouders hadden hem gegeten want ik moest werken, maar ze vonden hem niet zo geweldig. Ik probeer ook iedere keer een vega gerecht te bestellen, wel zo gezond toch? Mocht je het nou ook leuk vinden om Hello Fresh te krijgen, dan kun je de code MARJOVANR gebruiken voor €25 korting op je eerste box. En mooi meegenomen: dan krijg ik ook weer korting! #nospon #zelfbetaald

Op maandag moest ik naar school voor mijn minor en op dinsdag had ik avonddienst. Op woensdag ging ik even naar mijn oma toe omdat ik haar al even niet had gezien. Nora ging mee en toen we door de Maastunnel gingen (hij is weer open na 2 jaar!) sprong ze opeens bij me op schoot :’) Ze zit wel altijd vast aan een riempje maar die is net lang genoeg om op schoot te kunnen. Ik liet het maar even zo en hoopte dat niemand het zou zien, haha.

Mijn oma met Nora <3 Ze zijn helemaal weg van elkaar, dat zie je misschien ook wel aan de manier hoe Nora naar oma kijkt. Ze volgt oma bij alle stappen die ze doet en het liefst zit ze de hele tijd op schoot. Als we er zijn, laat ik Nora altijd los en rent ze keihard naar mijn oma’s appartement en is ze helemaal door het dolle heen.

Op donderdag en vrijdag was ik vrij maar weet ik eigenlijk niet meer wat ik deed. Ik kan trouwens niet wachten tot ik vakantie heb, ik heb niet echt zomervakantie gehad en ben er écht aan toe. Ik bestelde voor Nora stickers voor op haar tuigje met haar naam erop. Normaal staat er Julius K9, dat is het merk, maar je kan dus gepersonaliseerde stickers bestellen. Ik vind het zo schattig staan! Volgens mij is ze er zelf ook wel content mee, wat denken jullie?

Goed, dat was het weer voor nu! Hopelijk zit ik weer regelmatig in de goede vibe om een blogpost te plaatsen en vonden jullie het leuk om weer een diary te lezen. Het komende weekend ben ik lekker vrij en ook volgende week ben ik nog een paar dagen vrij. En nog 3 weken dan heb ik vakantie! Ik heb er zoveel zin in!

Hoe was jouw afgelopen week?

 

 

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Sanne
  19 september 2019

  Ah wat een fijn vooruitzicht dat je naar Curacao gaat! Ik ben er vorig jaar geweest en heb daar een hele fijne vakantie gehad. Super lief ook dat Nora en je oma zo’n dikke vrienden zijn haha.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2019

   Oooh wat leuk! Heb je nog specifieke Curacao tips? Ik kan echt niet wachten om te gaan 🙂

 • Beantwoorden
  Anna
  20 september 2019

  Wat een leuke diary weer! Dat gepersonaliseerde tuigje is zo leuk, haha. Wat is Nora toch ook een schat, welk ras is ze eigenlijk? Ben ik wel benieuwd naar :-). Heerlijk dat je nog een vakantie in het vooruitzicht hebt! En wat tof dat je een Apple watch hebt gekocht 😀

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2019

   Dankjewel meis! Ja lief is ze he! We weten niet wat voor ras ze precies is, ze komt uit Spanje en we hebben heel weinig informatie over haar. Ben er wel sinds kort achter gekomen dat ze waarschijnlijk een “Kokoni” hondje is, dat is een buitenlands ras en daar lijkt ze super veel op.

 • Beantwoorden
  Rachel
  22 september 2019

  Ik had hetzelfde met een Apple watch maar mega blij mee! en oeh die plant is gaaf, wij hebben ook twee weken geleden onze eerste plant gekocht, en ik ben ook serieus verkocht! Hij is zo tof! Fijne zondag nog 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2019

   Aaah leuk! Wat voor plant heb je gekocht? Ook een monstera? En tof dat je ook een Apple watch hebt, hij is fijn he! Kan nu echt al niet meer zonder.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.