Diaries

DIARY januari ’23 | Veel tijd met Rozie, naar de huidtherapeut en ziek

De eerste maand van 2023 is alweer voorbij! Mijn doel voor dit jaar is om over elke maand een diary te schrijven. Dus, hier is een dagboekje van januari! Normaal heb ik weleens last van een flinke winterdip, ik vind januari altijd zo’n saaie en grijze maand. Maar dit jaar heb ik gelukkig geen erge dip gehad en dat is heel fijn. Het gaat gelukkig sowieso goed met me en ik zit lekker in mijn vel. Waar ik vroeger in januari het liefst in diepe winterslaap ging, geniet ik nu van de dagen die toch al wat langer worden en de gezellige dagen thuis. Ik vierde oud en nieuw, kroelde veel met Rozie en werd helaas ook ziek. Lees je mee?

Oudejaarsavond vierde ik bij mij thuis met een paar vriendinnen. Het was zó gezellig! Ik ga niet zo vaak meer uit, dus ga ook niet zo vaak meer los met kleding en make-up. Voelde wel heel fijn om weer eens te doen! De avond en nacht waren echt heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar! Normaal werkte ik vaak met oud en nieuw, maar vond het nu leuk om een keer vrij te zijn en iets te organiseren. Vroeger ging ik weleens naar de stad, maar daar voel ik me nu niet meer zo senang. Vind het leuker om bij iemand thuis te borrelen en daarna gewoon mijn bedje in te duiken.

Ik had niet zoveel gedronken en daarna dus ook geen kater! Ik ging op nieuwjaarsdag naar mijn ouders om te kroelen met Rozie. Zo fijn! De week daarvoor had ik wel een beetje teveel gedronken dus het stond me daarom ook tegen. Ben toen zo ziek geweest… Vreselijk. Met Rozie gaat alles heel goed, ze is steeds minder bang en wordt nu zelfs een beetje ondeugend.

Begin januari had ik een weekje vakantie, ik was heel moe en er echt even aan toe. Ik ging een huis bezichtigen in het mooie Hellevoetsluis. Ben aan het rondkijken om iets te kopen, dat zou echt een droom zijn. Het huis kocht ik uiteindelijk niet maar het is wel heel exciting om met zoiets nieuws in mijn leven bezig te zijn. Hopelijk lukt het binnen nu en een jaar (of twee…).

Ik bestel eigenlijk nooit meer eten (voordeel van in een dorp wonen) en heb altijd standaard dingen in huis; zoals aardappelen en uien. Mijn favoriete makkelijke maaltijd zijn aardappels uit de oven. Beetje olijfolie, knoflook, rozemarijn en tijm, 20 minuutjes in de oven en dan heb je heerlijke aardappeltjes!

Rozie is een paar keer bij mij geweest in januari! Ik kocht deze donutmand voor haar via Aliexpress en daar ligt ze heerlijk in, het is echt haar veilige plek. Ik merk wel dat ze het nog spannend vindt om in de auto te gaan en ergens naartoe te gaan, ook hier is het nog spannend voor haar. Af en toe gaat ze mee om te oefenen en dan zal het steeds meer wennen.

Ik ging naar mijn werk en hoorde opeens een raar, rammelend geluid aan mijn auto. Ik vertrouwde het niet en ook mijn collega raadde aan om toch de ANWB te bellen. Na een uurtje wachten kwam de ANWB en bleek mijn uitlaat los te hangen… Ik ging gelijk naar de garage en gelukkig kon het meteen gemaakt worden! Een paar uurtjes later en €190 armer had ik een nieuwe uitlaat, nu kan ik er hopelijk weer een hele tijd tegenaan 🙂 

Zo lief! Als ik bij mijn ouders kom, komt ze helemaal tegen me aan liggen om te kroelen. Soms komt ze op schoot liggen en legt dan haar hoofdje helemaal op me. Het is gewoon ontroerend om te zien hoeveel vertrouwen ze ons geeft.

En thuis heb ik natuurlijk nog mijn lieve katjes Cas en Coco. Ook met hun gaat het super goed!

Ahhh Rozie <3 Op een of andere manier is ze bang voor mijn vloer, ik denk omdat het een beetje glad is. Ze zit dus vaak op het vloerkleed en durft daar bijna niet vanaf. Zo sneu. Ik hoop dat het met oefenen steeds beter gaat.

Lekker kroelen op een make-uploze zondag.

Altijd zo heerlijk als ik mijn bed heb verschoond en het weer helemaal strak opgemaakt is. Dit beddengoed kocht ik ooit bij H&M en vind ik nog steeds heel tof. Mijn slaapkamer is open, met een trap. Ik kan het dus niet afsluiten door een deur dicht te doen. Elke ochtend liggen Cas en Coco lekker bij me en dat vind ik stiekem helemaal niet erg.

Velvet skies <3 Ik geniet altijd zo van mooie luchten.

Ik kocht een nieuwe winterjas! Eindelijk een heerlijke lange jas waarbij het voelt alsof je in een slaapzak loopt, love it. Ik koop vaak mijn jassen in deze tijd van het jaar, dan is er vaak sale en zijn ze een stuk goedkoper. Ben heeeel blij met mijn lekkere, warme winterjas en woon er echt in. Hier een linkje, hij is van H&M en was in de sale. Echt een aanrader!

Ik ging weer naar de huidtherapeut. Het was alweer even geleden en het was tijd voor een TCA peeling. Een best heftige behandeling, maar het geeft wel een goed resultaat. Bij een peeling denk je al snel aan een fijne, relaxte behandeling maar een TCA peeling is pijnlijk. Het brandt gigantisch en de dagen daarna ga je vervellen. Hierdoor vernieuwt je hele huid en gaan littekens en vergrote poriën weg. Ik schrijf er nog een keer een apart blogje over! Sinds ik therapieën bij de huidtherapeut heb gehad, is mijn huid heel erg verbeterd.

Ik ben tegenwoordig helemaal into pokebowls, zo lekker! Ik maakte deze thuis voor mijn moeder en mijzelf. Ik vond het lekker, maar de gerookte zalm iets te overheersend. Volgende keer verse zalm of kip.

Ook ging ik weer bootcampen! In december zat ik iets minder goed in mijn wekelijkse ritme en ik doe nu mijn best dat weer op te pakken. Ik denk dat sporten ook een belangrijke reden is dat ik nu zo goed in mijn vel zit. Het is een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken. Bootcamp is altijd buiten en dat vind ik ook heel fijn!

Ik zette deze jas op Vinted, hij is van Monki maar ik draag hem eigenlijk nooit. Tijd voor een nieuwe eigenaar dus 🙂 Mocht je het leuk vinden, hier kun je mijn kledingkast vinden.

Eind januari werd ik ziek… Zo stom. Ik moest al mijn plannen afzeggen voor dat weekend. Mijn oma zou komen eten maar ik was zo beroerd en kreeg ook steeds meer koorts. Ik had heel veel hoofdpijn en was echt niet fit. Na een aantal dagen flink uitzieken en veel slapen was ik weer redelijk de oude en kon ik gelukkig weer werken en leuke dingen doen. Al moest ik nog wel even rustig aan doen.

Inmiddels zitten we alweer even in februari, maar al met al was januari een goede maand! Nog even en we gaan weer richting de lente, daar kijk ik heel erg naar uit.

Hoe was jullie januari?

 

Ook leuk

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.