Mindstyle Persoonlijk

Love yourself

Plus-size modellen worden niet getoond in de meeste bladen, er wordt veel gephotoshopt en tegenwoordig is maat 38/40 al plus-size. Soms vraag ik me af waar het heen gaat. De invloed van de media wordt steeds groter en de ‘norm’ steeds magerder.

Ik las ooit dat wij jongeren al zoveel beelden hebben gezien van reclame e.d. dat we op een bepaalde manier al helemaal geïndoctrineerd zijn. Bizar toch?

Gelukkig komt de modewereld wel steeds meer ‘in opstand’ tegen graatmagere modellen. Toch vind ik dat er nog steeds veel te veel echt dunne modellen zijn. Ik denk dat als je jong en onzeker bent je hier ontzettend in kan doorslaan: je vergelijkt jezelf met anderen, dat doet iedere jongere. Als je hier gevoelig voor bent en onzeker dan kan het echt misgaan.

Tegenwoordig maken ook de superfoods zijn intrede, zelf heb ik hier echt helemaal niks mee. Alles moet gezond zijn: gezonde pizza, gezonde friet, gezonde ijsjes. Je voelt je bijna schuldig als je een keer een lekkere ongezonde maaltijd eet, toch? Ik ben ervan overtuigd dat je een balans moet vinden tussen gezond en ongezond eten: een frietje op zijn tijd moet kunnen, als je het maar niet te vaak doet.

Toen ik nog wat jonger was, was ik ontzettend onzeker. Ik vergeleek mijzelf met anderen en kwam dan steeds tot de conclusie dat het wel beter kon. Als ik nu foto’s terugzie maakte ik me echt druk om niks, ik zag er prima uit! Vroeger zeiden mensen vaak dat ik wel ‘stevig’ was, ik had geen graatmager lichaam en nu nog steeds niet. Ik heb curves en daar ben ik trots op. Stevig zou ik mezelf zeker niet willen noemen, maar als mensen dat van jongs af aan tegen je zeggen ga je het vanzelf geloven. Best slecht eigenlijk..

Wat ik wil zeggen is: wees blij met jezelf en met je lichaam! Of je nou klein, groot dik of dun bent: ieder lichaam is mooi en vergelijk jezelf vooral niet met anderen. En al helemaal niet met modellen uit de media 😉
Eet gewoon die pizza als je daar trek in hebt, zo lang je het maar niet elke dag doet!

En boven alles: GENIET!

Hoe denken jullie hierover?

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Naomi
  17 december 2015

  Ik ben het helemaal met je eens. Afgelopen jaar heb ik wat meer geprobeerd om te sporten en gezond te eten, maar ik merkte dat ik er toch wel mee bezig was en dat ik gelukkiger ben als ik er niet zo over na denk! Ik ben ook trots op mijn curves!

  x

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   17 december 2015

   Super goed om te horen!!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.