Persoonlijk

Dit was mijn 2017!

Hi! Allereerst een heel gelukkig nieuwjaar! Dit jaaroverzicht had ik al een tijdje op de planning maar liep een beetje vertraging op. WordPress had een storing waardoor ik geen foto’s meer kon plaatsen. Gelukkig is dat inmiddels opgelost en is hier dan, met een beetje vertraging, alsnog een terugblik op mijn 2017. Tijd om nog even terug te blikken op dit afgelopen jaar voordat we vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Kijk je mee?

♥ 17 kilo afgevallen

In september 2016 begin ik met afvallen. Begin 2017 bereikte ik al snel mijn streefgewicht en viel ik in totaal 17kg af. Voor het eerst draag ik nu rokjes en jurkjes en vind ik het ook allemaal leuk staan. Ik ben veel fitter en voel me zelfverzekerder. Ik draag alles wat ik leuk vind qua kleding, zelfs dingen die ik eerst nooit “durfde” te dragen. Het fijnste is dat ik me minder onzeker voel en trots ben op mezelf en mijn lichaam. Tot nu toe ben ik nog steeds op gewicht. Natuurlijk schommelt het soms een beetje maar over het algemeen weeg ik nog steeds hetzelfde als een halfjaar geleden.

♥ Blogsamenwerkingen met o.a. Thermen Bussloo

2017 was ook het jaar van de blogsamenwerkingen. Ik werd begin dit jaar uitgenodigd om naar Thermen Bussloo te komen. Een super groot wellnessresort op de Veluwe. Ik nam mijn moeder mee en samen werden we een dagje in de watten gelegd. We kregen een heerlijke massage en genoten de hele dag van de sauna’s en stoombaden. Verder ontving ik o.a. thee van Tastea, een prachtige foto op hout en een heerlijk hoofdkussen. In 2018 wil ik wellicht mijn blog gaan inschrijven bij de KvK maar wil ik eerst proberen te groeien qua bezoekersaantallen.

♥ Vakantie Holten met mijn ouders

In april ging ik sinds een hele lange tijd weer eens op vakantie met mijn ouders. We gingen vroeger altijd naar Holten en zo’n 7 jaar geleden moesten we eerder naar huis omdat mijn moeder haar enkel brak. Nu was het eindelijk tijd om die vakantie in te halen, samen met Nora. Het was een heerlijke vakantie met veel quality time met mijn ouders, wandelingen door de bossen en veel gezelligheid. Voor herhaling vatbaar!

♥ Begonnen met yoga

Ook in april zat ik er even helemaal doorheen. Op mijn werk had ik het idee dat ik mezelf niet kon ontplooien en ik liep tegen bepaalde dingen aan. Op school ging het allemaal prima maar de combinatie van werk en school vond ik toch minder leuk dan gedacht. Om meer innerlijke rust te krijgen begon ik met yoga en dat was een héle goede keuze. Ik leerde mijn lichaam en geest te ontspannen en dingen los te laten. Inmiddels zit ik stukken beter in mijn vel maar yoga blijf ik doen, het is heerlijk.

♥ John Mayer concert

In mei van dit jaar ging ik samen met een vriendinnetje naar het concert van John Mayer. Dat was zeker een heel groot hoogtepunt van het afgelopen jaar! Hij is zó goed live en ik ben zijn muziek nog meer gaan luisteren. Bijna iedere dag denk ik nog wel even terug aan dit concert. Mocht je de kans hebben hem live te zien: doen!

♥ De spiraal

In 2017 kwam ook het “spiraal-verhaal” op gang. In april liet ik de koperspiraal zetten, net voor mijn 21e verjaardag en nog vergoed door de verzekering. Een week of 8 later kwam hij er, tot mijn grote verbazing, opeens uit met de menstruatiecup. Een tijdje later liet ik wéer een spiraal plaatsen, maar dit keer de Mirena. Deze bevalt goed, enige jammere is dat ik het nu zelf moest betalen. Doei, €200….

♥ Weer gaan studeren op het HBO

Wat eigenlijk voortvloeide uit het niet optimaal naar mijn zin hebben op mijn werk, is de keuze om mijn HBO studie weer op te pakken. Op het moment dat ik dat besloot was ik zó ontzettend opgelucht. Ik nam mijn ontslag en ben nu dus weer lekker fulltime aan het studeren. De beste keuze ooit. Ik ontmoet veel gelijkgestemden en leeftijdsgenoten, kan met andere studenten stoeien over bepaalde projecten en voel me gewoon heel erg op mijn plek. Ik heb tot nu toe nog niet zo heel veel tentamens gehad maar heb wel alles gehaald. Ik heb nu de uitdaging die ik miste op het MBO en ga er 100% voor om dit af te maken.

♥ 21e verjaardag

Ik werd 21 en dat werd natuurlijk gevierd met de liefste vriendinnen, zoals er wel meer dingen gevierd worden met hen. Op zaterdagavond vierde ik het met hen en op zondag was ik echt jarig. Het was super mooi weer en we konden de hele dag buiten zitten. Een heerlijk weekend was dat!

♥ Festivals

Ook festivals ontbraken niet in 2017. Het begon op koningsdag, toen ik naar Supersized ging in Eindhoven. Daarna volgden A day at the park, Solar en een weekend Mysteryland. Vooral Mysteryland was ontzettend tof en die staat alweer op de planning voor het komende jaar.

♥ Vakantie naar Egypte

Met mijn moeder ging ik op vakantie naar het heerlijke Egypte. Tot een paar weken voor onze vertrekdatum hadden we nog geen idee waar we heen wouden. Griekenland, Spanje of toch Turkije..?! Ik keek weer eens alle vakantiesites door en mijn oog viel opeens op Egypte. Dat zag er prachtig uit, en die prijs viel ook heel erg mee. Al snel waren we het erover eens en zaten we een paar weken later in het vliegtuig naar Marsa Alam. Egypte is een prachtig land, maar de mannen waren helaas wat opdringerig naar mij toe waardoor ik me soms best awkward voelde. Afgezien van dat was het een hele leuke vakantie!

♥ Nieuwe baan

Toen ik mijn baan opzegde, dacht ik meteen “Hoe moet het nu met mijn auto? Kan ik dat nog wel betalen?” Gelukkig vond ik snel nadat ik ontslag nam weer een nieuwe baan, bij een uitzendbureau hier in het dorp. Ik bepaal zelf waar en wanneer ik werk, en dat is heel erg fijn. Ik werk nu vaak bij dezelfde plek en heb hier erg naar mijn zin, en bovenal voel ik me gewaardeerd.

♥ Leuke dingen met mijn beste vriendin

Al 10 jaar vriendinnen en dit jaar weer veel leuke dingen gedaan. Zoals de dagen Drenthe, dagjes in Den Haag en het concert van Douwe Bob. Ook in mindere tijden kunnen we altijd goed met elkaar praten en helpen we elkaar er doorheen. That’s what friends are for <3

Dit was mijn 2017, wat neem ik mee naar 2018?

Wat ik heb geleerd is dat het belangrijk is om voor jezelf op te komen en dat mensen jouw gevoelens moeten respecteren zoals ze zijn. Ik heb het afgelopen jaar gemerkt dat mensen de neiging hebben dingen voor je te bepalen en te doen alsof je bepaalde dingen niet mag voelen. Als ik terugkijk zou ik willen dat ik daarin meer voor mezelf was opgekomen. Maar goed, daar heb ik van geleerd. Uiteindelijk ben ik heel erg blij dat ik weer ben begonnen met studeren. Ook boekte ik met een vriendin een vakantie naar Indonesië en gaan we daar in juli naartoe (ik geloof het nog steeds niet helemaal!). Eigenlijk was 2017 een heel fijn jaar en ik hoop dat de goede vibe van het afgelopen jaar door blijft gaan in 2018.

Hoe was jullie 2017? Ik ben heel nieuwsgierig!

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Sabine
  2 januari 2018

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug! En zo gaaf da je naar Indonesië gaat. Nooit geweest nog, maar lijkt me zo mooi! Heel veel geluk en liefde gewenst voor 2018!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 januari 2018

   Dankjewel Sabine! Hetzelfde voor jou X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.