Persoonlijk

Kletspraatje – Blaasontsteking & buitenlandstage

Hi all! Hoe gaat het met jullie? Ik had voor vandaag een blog ingepland over blaasontsteking omdat dat helaas op het moment heb. Toch vond ik het niet zo’n leuke post en leek het me leuker om gewoon even een kletspraatje te maken over alles wat me bezighoudt.

Zoals ik net dus al zei heb ik helaaas een blaasontsteking, ik liep er al een tijdje mee maar dacht dat het wel weer over zou gaan. Uiteindelijk kreeg ik best veel pijn en besloot ik toch maar urine in te leveren bij de dokter. Ik kon bellen voor de uitslag en ja hoor, blaasontsteking. Er lag een kuur voor me klaar die ik kon ophalen en nu zit ik dus aan de antibiotica. Ik heb al een aantal keer eerder blaasontsteking gehad, maar nu voelde het anders. Ik heb namelijk erge pijn in m’n onderrug en buik. Hopelijk ben ik er snel vanaf!

Urineweginfectie

Op blue monday kwam deze post online waarin ik openlijk vertelde over depressies en probeerde een beetje het ‘stigma’ te verbreken door er open over te zijn. En wat werd hij veel gelezen, wauw! Ik kreeg zelfs van heel veel mensen (privé)berichten. Dit was precies de reden waar ik het voor deed, dat mensen zouden weten dat ze niet alleen zijn.

Deze week kreeg ik op school te horen dat ik volgend jaar stage kan lopen in het buitenland. Er zijn heel veel landen waar je uit kunt kiezen: Australië, Oeganda, Curaçao en Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Aan de ene kant denk ik “JA! Ik wil dit!” maar aan de andere kant twijfel ik ook heel erg. Het lijkt me super tof maar een halfjaar van huis, dat is wel echt lang. Ik ben best gehecht aan Nederland en aan mijn familie en vrienden. Ik zou denk ik de hele weg naar het vliegveld huilen en denken “waarom?”. Maar aan de andere kant is het ook een hele toffe kans die je niet vaak krijgt, en zal het ook wel wennen om weg te zijn. Ik twijfel gewoon héél erg. Ik heb besloten om te kijken naar de mogelijkheden en te mailen naar de coördinator om te kijken of het (qua geld enzo) überhaupt haalbaar zou zijn. Zuid-Afrika en Curaçao trekken mij trouwens het meest.

Dat ik ooit naar deze landen toega staat voor mij vast maar of het tijdens een stage van een halfjaar is betwijfel ik nog een beetje.

Verder ben ik nu klaar met mijn minor op school. Ik vond het eerlijk gezegd niet zo heel leuk en ben dan ook blij dat het voorbij is! Volgende periode ga ik stagelopen in het ziekenhuis, dat begint 8 februari. Tegen die tijd vertel ik jullie er meer over.

Zouden jullie een buitenlandstage willen doen en hebben jullie nog advies voor mij?

signature

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Mariska
  22 januari 2016

  Hopelijk ben je snel van je blaasontsteking af, dat is echt heel vervelend! : (
  Wat buitenlandse stage betreft: Ik stem voor Curacao! Curacao ben ik vroeger geweest en zou ik ook een half jaar heengaan. Heel kort van te voren bleek dat ik toch niet kon gaan. Maar ik had al wel alles voorbereid, en zou je wel wat dingen kunnen aanraden/tips voor voorbereiding als je daar toch stage wilt gaan lopen 🙂 het is een prachtig eiland, pracht weer, je hebt er gewoon een Albert Heijntje maar ook heel veel antilliaanse cultuur natuurlijk. Super veel lekker eten, enz. Succes met kiezen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 januari 2016

   Aah wat tof dat je op curacao geweest bent, jammer dat je halfjaar daar niet doorging.. Als ik naar Curucao ga en tips nodig heb weet ik je te vinden 🙂

 • Beantwoorden
  Mariëlle
  25 januari 2016

  Gedsie blaasontsteking!! Als je er eenmaal gevoelig voor blijkt te zijn, komt het met regelmaat terug.
  Ik heb er zelf iets op gevonden.
  Na tig keer antibiotica voorgeschreven te hebben gekregen, was ik het zat.
  Ik ben op internet gaan zoeken en kwam steeds positieve verhalen over cranberrys tegen.
  Als ik nu voel dat het er aan zit te komen, koop ik een zakje cranberrys ( Albert Heijn)
  Ik kook ze even kort met wat suiker, en doe ze in een schaaltje.
  Over heel de dag pak ik iedere keer zo wat cranberrys uit de schaal en eet ze op.
  Hiermee help ik echt voorkomen, blaasontsteking te krijgen, en heb het ondertussen al 3 jaar niet meer gehad.
  Het is het proberen waard 😉

  Buitenlandstage is een mooie kans om de wereld buiten je “veilig haven” te ontdekken.
  Welk land kiezen lijkt me er moeilijk.
  Curaçao is prachtig, maar volgens Nien, als vrouw alleen soms onprettig.
  Succes Marjoleine!!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   26 januari 2016

   Dankjewel voor de goede tip!! Ik zit nu aan het cranberrysap maar zal dit ook zeker onthouden 🙂
   Qua buitenlandstage.. Ik weet het nog niet hoor haha. Ik moet er nog eens goed over nadenken! Zo moeilijk om een keuze te maken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.