Lifestyle

Mijn iPhone dilemma

Welkom weer op mijn blog! Ik ben soms nogal een twijfelkont en vind het heel lastig om te kiezen. Zal ik het ene doen of toch het ander? Soms leidt dat weleens tot dilemma’s… Vandaag vertel ik je over een dilemma wat ik al een tijdje heb: ga ik een nieuwe iPhone kopen of niet? En ga ik dan ook overstappen naar een andere provider of hou ik gewoon alles zoals het is? Iets waar ik al heel lang tegenaan hik maar wat ik steeds ontwijk omdat ik geen zin heb me er écht in te verdiepen.

Een nieuwe iPhone of niet?

Ik heb inmiddels alweer een paar jaartjes de iPhone 7 in mijn bezit. Inmiddels zijn er alweer een aantal nieuwe iPhones en mijn favoriet daarvan is de iPhone Xr. Mijn abonnement verloopt binnenkort en dus zou dit hét moment zijn om over te stappen op een andere telefoon. Dat ik sowieso een iPhone wil houden, had je misschien al gelezen in deze blog. De grote reden dat ik er nog over twijfel is eigenlijk vooral geld. Een nieuwe iPhone kost toch weer veel geld en die van mij is eigenlijk nog prima. Ook heb ik toen bewust 128 GB genomen zodat ik genoeg opslagruimte heb. Maar die nieuwe camera…. Die is zó goed en met de portretmodus kun je zulke mooie foto’s maken. Vooralsnog denk ik dat ik gewoon mijn huidige iPhone ga houden. Toch is er nog wel een kleine twijfel want mijn moeder wil ook graag een iPhone en dan zou die van mij kunnen “doorschuiven”.

Maar wat dan nu..?

Zoals ik al zei loopt mijn abonnement dus wel af dus moet ik in ieder geval wel actie ondernemen. Ik twijfel nog of ik ga overstappen van provider. Ik heb vaak slecht bereik bij de provider waar ik nu zit maar vind het zo’n gedoe om weer helemaal over te gaan stappen… Een nieuwe iPhone wordt het voorlopig dus nog even niet, ik zou dan echt mijn spaarrekening moeten plunder en daar heb ik niet zo heel veel zin in. Al blijft die iPhone Xr wel echt prachtig…. En vooral die foto’s die je ermee kunt maken en het feit dat je helemaal geen knopjes meer hebt. Wat trouwens voor mij echt heel chill is, is de “Niet storen” functie. Zo krijg je geen meldingen maar kun je wél instellen dat, als bepaalde mensen je bellen, je telefoon gewoon overgaat. Perfect voor ’s nachts! Ook laat ik altijd een glasplaatje over mijn iPhone scherm zetten, als ‘ie dan valt is het scherm niet meteen kapot. Nog meer hele chille lifehacks las ik in dit blogje van Cynthia.nl.

Wat heb jij voor telefoon? En heb je nog tips qua overstappen?

Foto boven dit artikel via Unsplash

Grappig feitje: ik gebruik áltijd horizontale afbeeldingen voor bij mijn artikelen maar ik vond deze zo leuk dat ik graag een uitzondering maakte.

Ook leuk

11 reacties

 • Beantwoorden
  Sanne
  21 maart 2019

  Ik heb een iPhone 8 Plus! Vorig jaar overgestapt vanwege de camera. Daarvoor had ik al jaren de SE, eerst met een abonnement en daarna sim only, maar die begon kuren te vertonen. Ik hoop dat ik deze nog wel een tijdje kan houden! Ik stap ook nooit zo snel over. Enige minpuntje: de grootte. Als ik had geweten dat erna weer kleinere iPhones op de markt zouden komen dan had ik denk ik nog eventjes gewacht.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 maart 2019

   Aah “goed” om te lezen dat jij de grootte juist als minpuntje ervaart, ik twijfel daar namelijk een beetje over. Aan de ene kant lijkt het me fijn maar aan de andere kant ook weer niet echt. Die camera is inderdaad wel écht een pluspunt!

 • Beantwoorden
  Yvonne
  21 maart 2019

  Overstappen vind ik echt geen moeite meer tegenwoordig. Alles wordt zowat voor je geregeld. Hier ook een iPhone. Intussen heb ik alles van Apple en het werkt gewoon zo fijn. Scheelt alweer in de keuzestress vind ik, haha. Zelf heb ik sinds het najaar de Xs en ben er echt blij mee. Als je het geld hebt om iets meer ineens bij te betalen voor het toestel dan zou je ook een abonnement van 1 jaar kunnen nemen. Dat is zo voorbij en dan heb je altijd vrij snel weer de mogelijkheid om te veranderen, mocht je toch spijt krijgen van je keuze.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 maart 2019

   Ja inderdaad! Ik heb ook een iPhone en Macbook en dat is heeeel chill. 1 jarig abonnement is inderdaad wel chill!

 • Beantwoorden
  Mevrouw Marloes
  21 maart 2019

  Jarenlang Samsung gehad (Samsung Star en die reeks tot en met de S3), alleen ging die elke keer kapot net na twee jaar als de garantieperiode verlopen was. Daar bleken die telefoons zo ongeveer op gemaakt te zijn. Nu heb ik al een paar jaar een Huawei (momenteel de Huawei P10 lite). Prima telefoon en betaalbaar. Maar ik neig ook wel erg naar de iPhone. Lijkt me ook praktischer, aangezien ik veel werk op mijn MacBook Pro. Een goede camera op mijn mobiel is trouwens ook wel een pre.

  Liefs,
  Marloes

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 maart 2019

   Ik snap het! Ik heb altijd iPhone gehad (heeeel vroeger een Blackberry) maar ben echt mega tevreden. Het is inderdaad wel heel fijn dat alles synchroniseert met elkaar, dat vind ik wel echt een voordeel!

 • Beantwoorden
  Rachel
  21 maart 2019

  Hmm dit is lastig. Sowieso schrok ik pasgeleden in de t-mobile winkel. Ik heb al jaren een iPhone, ook een iMac macbook etc. Maar ik had allemaal problemen met mijn iPhone X en na 5 weken kon ik hem weer eindelijk ophalen. Toen adviseerde die jonge man in de winkel mij een totaal andere telefoon. Huawei of LG. Dit blijken namelijk veel betere telefoons te zijn, goedkoper, betere camera en een veel langere batterijduur. Dus de volgende keer ga ik toch echt nadenken om over te stappen of een tweedehands te nemen..

  Mijn vriend zijn abonnement was ook afgelopen maar die heeft een sim only abonnement genomen.

  • Beantwoorden
   Rachel
   21 maart 2019

   Die heeft dat gedaan omdat het dan niet meer zo duur was en de iPhone nog prima werkt. Misschien een nieuwe accu erin maat that’s it! 🙂
   Ik snap dat de keuze lastig is maar laat je anders even adviseren in een winkel. Overstappen is tegenwoordig niet zo’n heel groot probleem.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 maart 2019

   Wow bizar eigenlijk dat Apple eigenlijk “bekend” staat als een van de beste telefoons maar dat LG en Huawei ook super goed zijn. Wellicht toch maar een keer naar kijken inderdaad 🙂

 • Beantwoorden
  Irene
  22 maart 2019

  Ik heb net na 2,5 jaar mijn Iphone omgeruild voor een Huawei Mate 20 via mijn werk. Heb veel plezier gehad van mijn Iphone maar er begonnen toch wat dingen aan te mankeren helaas. Ik snap je twijfel. Ik had zelf in mijn hoofd dat als ik een nieuwe telefoon zou kopen ik ook voor een Iphone Xr zou gaan maar het is echt idioot duur vind ik! Haha.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   27 maart 2019

   Oeeh ik ben heel benieuwd hoe Huawei je bevalt! Ik ben zelf ook echt team iPhone maar ze zijn zoooo duur, is echt niet normaal idd.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.