Recept – Moussaka

Nog op zoek naar een lekker gerecht voor het weekend? Stop met zoeken, je hebt het hier gevonden.
Moussaka is van oorsprong een Grieks gerecht. Deze variant vond ik ooit op de app “Appie” van Albert Heijn. Het leek me erg lekker en ik maakte het een keer, sindsdien bleek het zo’n succes en maak ik het eens in de zoveel tijd. Ik kan het zeker aanraden! Kijk mee als het je ook lekker lijkt : )

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen:
– 2 aubergines
– 2 uien
– 500 g half-om-half gehakt
– Kaneel (1 theelepel)
– Blikje tomatenpuree (140g)
– Aardappelschijfjes (700g)
– Pot besciamella saus

Eventueel:
– Olijfolie om in te bakken
– Kaas ter garnering voor een krokant korstje
– Zout om de aubergine te zouten

Verdere info:
– Ovenschaal van 20×30 cm
– Oven op 180 graden.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de aardappeltjes even. Dit om te voorkomen dat ze nog hard zijn als je de schotel uit de oven haalt. Giet ze daarna af in een vergiet en laat even staan.

2. Snij de aubergines in blokjes. Bestrooi ze met zout en laat dit intrekken. Snij ook de uien, doe dit op een aparte plank: de uien heb je eerder nodig.

3. Begin met bakken van het gehakt, bak dit rul. (Ik gebruik trouwens gekruid gehakt van de slager, je kunt natuurlijk ook ongekruid gehakt gebruiken: kruidt het dan zelf een beetje) Voeg vervolgens de uien toe en bak dit een paar minuten. Vervolgens voeg je het blikje tomatenpuree en een beetje kaneel toe.

4. Bekleed ondertussen met de aardappelschijfjes de ovenschaal, gebruik ongeveer de helft. Schep het gehakt/ui mengsel hier bovenop.

5. Doe vervolgens weer olijfolie in de pan en begin met bakken van de aubergines tot deze goudbruin zijn. Schep dit ook in de ovenschaal.

6. Dek het mengsel in de ovenschaal af met de resterende aardappelschijfjes.

7. Giet de besciamella saus over de schotel en eventueel een beetje geraspte kaas, dan krijg je een krokante korst.
Zet hem 30 minuten in de oven op 180 graden.

(We hadden hem al aangesneden toen ik erachter kwam dat ik nog een foto moest maken! Hoe bedoel je hongerig?!)

Eet smakelijk van deze heerlijk moussaka!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge