Koken&voeding

HOTSPOT | Heerlijke burgers bij Pickles Rotterdam

pickles rotterdam

Burgers en wijn: wie houdt er niet van? Ik wel in ieder geval! In 2018 wou ik graag meer hotspots laten zien op mijn blog; leuke plekken waar ik graag kom en die ik met jullie wil delen. Vandaag vertel ik jullie over Pickles Rotterdam, een burger- en wijnbar, gevestigd in de Markthal. Ik ging er eten met vriendinnetje Jahra en de burgers waren héérlijk. Het was niet de eerste keer dat ik er kwam, ik kom er namelijk telkens weer terug. Daarom vandaag een blog over de heerlijke burgers van Pickles.

pickles rotterdam

Over Pickles

Pickles heet officieel “Firma Pickles” en begon in 2013 in Utrecht. Het vlees dat gebruikt wordt is biologisch en er staan ook een aantal vega opties op de kaart. Lekkere burgers met een goed glas wijn in een gemoedelijke sfeer, dat is waar Pickles voor staat. De menukaart is lekker uitgebreid: “Klassieke” burgers, zoals een BBQ burger en cheeseburger worden afgewisseld met wat apartere varianten zoals een Surf&Turf burger, paddo burger en een Bresse kipburger. Voor ieder wat wils dus 🙂 Alles wat je bij Pickles geserveerd krijgt, is trouwens zoveel mogelijk zelf gemaakt: het brood is door henzelf ontwikkeld, de augurken zijn zelf geteeld en de sauzen homemade. De wijnkaart is zeer uitgebreid met meer dan 30 wijnen in verschillende prijsklassen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nog niet zoveel ervaring mee heb omdat ik meestal nog moest rijden.

pickles rotterdam

pickles rotterdam

Pickles Rotterdam

Pickles Rotterdam is gevestigd in de Martkhal. Er zijn zitplekken met banken tegen de muur, maar ook aan de lange tafels in het midden kun je gezellig zitten. Zoals je op de foto’s ziet, was het heel rustig toen wij er waren voor een lunch. Ik koos deze keer voor de smoked BBQ burger met homemade BBQ saus, rode ui en sla. De vorige keer had ik de Pickles Burger en die vond ik zelf nóg iets lekkerder. Jahra is vegetarisch en koos voor de Paddo burger. De burger is gemaakt van paddestoelen en linzen en was volgens haar ook heel lekker. Ook kun je per burger extra toppings kiezen zoals cheddar kaas, bacon, ui en extra saus. De frietjes met mayo zitten standaard bij iedere burger en ook krijg je er een augurk bij, die trouwens ook heel smakelijk is.

pickles rotterdam

Hoe, wat, waar?

Je kunt Pickles Rotterdam dus vinden in de Markthal:
Grotemarkt 186 in Rotterdam.
Openingstijden: iedere dag van 11:00 tot 00:00

Mocht je graag een lekkere burger willen eten maar niet in de buurt van Rotterdam zijn, niet getreurd. Er zijn ook vestigingen in Utrecht (zelfs twee!), Scheveningen en Den Haag. Ik zou zeggen, ga het proeven want de burgers zijn heerlijk. Voor een burger met frietjes betaal je tussen de €14 en €18 euro, wat ik heel erg vind meevallen. De porties zijn vrij groot en ik kon de frietjes vaak niet eens allemaal op (en ik kan écht goed eten!). De menukaart kun je hier vinden.

pickles rotterdam

Hebben jullie weleens bij Pickles gegeten? 

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Rowan
  13 februari 2018

  Oh wauw wat een leuke hotspot! Het eten ziet er lekker uit en de inrichting is geweldig.. Daar hou ik van!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   13 februari 2018

   Ja he! Ben er nu al meerdere keren geweest en nog nooit teleurgesteld 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.