Favorieten Koken&voeding

Short tip: Herbruikbare ijsblokjes

herbruikbare ijsblokjes

Wellicht een beetje laat, zo na de zomer. Maar toch vond ik deze ontdekking de moeite waard om met jullie te delen. Ik vond bij de Action herbruikbare ijsblokjes voor maar 79 cent! Ik legde ze meteen in de vriezer en vervolgens vergat ik ze een beetje. Toen er opeens een hittegolf kwam herontdekte ik ze, en jeetje wat zijn ze handig!

Herbruikbare ijsblokjes: wat een uitvinding

Kennen jullie dat gedoe met ijsblokjes in zo’n vorm? Je moet ze vullen met water, vervolgens moet je ze in de vriezer doen en mogen ze niet scheef staan want dan loopt al het water eruit. Als je ijsblokjes goed zijn moet je ze er nog uit zien te krijgen… Ik had weleens gelezen over herbruikbare ijsblokjes maar verder had ik daar niet meer bij stilgestaan. Toen ik ze bij Action zag liggen voor een spotprijs nam ik ze natuurlijk meteen mee.

herbruikbare ijsblokjes

Je legt alle ijsblokjes in de vriezer in bijvoorbeeld een plastic zakje. Vervolgens bevriest het water wat erin zit en kun je ze in je drinken doen. Het water ontdooit weer en vervolgens doe je ze weer in de vriezer. Zo kun je ze blijven hergebruiken. Hoe handig! Ik denk niet dat ik nog normale ijsblokjes ga gebruiken. Ik vind dat zo’n gedoe met die vorm in de vriezer, altijd lekt het wel bij mij en vervolgens krijg ik ze er heel moeilijk uit. Herbruikbare ijsblokjes for the win! Ik kocht deze bij Action maar ook bij Blokker heb ik ze gezien en Xenos heeft ze denk ik ook wel. Hoe leuk zijn ze trouwens voor een feestje of voor in je wijntje?

signature 2.0

Volg op Bloglovin

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Melike
  15 september 2016

  Ik heb ook zulke maar dan steentjes die je gewoon in de diepvries laat liggen, die zijn voor whisky zodat dat niet met water mixt.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 september 2016

   Daar zijn ze idd super handig voor! Ik drink zelf geen whisky maar voor in een wijntje zijn ze ook heel handig 🙂

 • Beantwoorden
  Charlotte
  15 september 2016

  Jaa deze ijsblokjes zijn super handig! Ik heb ze ook in de vriezer liggen 🙂

 • Beantwoorden
  Saar
  18 september 2016

  Is inderdaad heel handig!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.