15 kilo afgevallen!

15 kilo afgevallen

Wow, nog maar een even geleden schreef ik het blogje dat ik 10 kilo afgevallen was en inmiddels tik ik de 15 aan. Echt bizar snel gegaan voor mijn gevoel en ik ben er heel blij mee. Ik ben vanaf september tot nu altijd best langzaam afgevallen (0,5 kilo per week ongeveer) en hier ben ik erg tevreden mee. We weten allemaal dat snel afvallen niet goed is en zorgt voor het “jojo effect”. Toch gebeurde er de laatste week iets waardoor ik opeens 3 kilo verloor. Ik klets jullie graag weer even bij!

15 kilo afgevallen

Het klinkt bizar maar het is toch echt zo. 15 kilo afgevallen…. Wel moet ik nu meteen zeggen dat het nu wel klaar is. Nog 1,5 kilo tot mijn streefgewicht en dan kap ik ermee. Ik begon met 89 kilo, inmiddels zit ik op 73,5. Ik ben altijd wel “curvy” geweest en wil graag mijn heupen en billen behouden, ze horen bij mij en ik ben er trots op. Zoals jullie vast wel weten ben ik dus afgevallen met WeightWatchers en ga, eenmaal op mijn streefgewicht, stabiliseren. Dit houdt in dat je meer punten mag eten op een dag en dus stabiel gaat blijven en niet meer afvalt. Sowieso heb ik niet het idee dat ik er iets voor gelaten heb. Ik heb gewoon alles gegeten waar ik zin in had en niet het idee dat ik iets niet mocht. Aten we patat? Ik at gewoon mee. Na het uitgaan ’s nachts naar de McDonalds? I’m in! Ik heb dus echt mijn leefstijl veranderd en ik zal jullie binnenkort vertellen hoe precies.

Lang leve de buikgriep

Wat er dus laatst gebeurde… De griep kreeg me te pakken. De buikgriep welteverstaan. Het was alweer een jaar of 2/3 geleden dat ik dit voor het laatst had en men, ik was even vergeten hoe verschrikkelijk het is. Het begon zondag al. Ik werd wakker met een misselijk gevoel maar dacht dat dit kwam door de wijntjes van de vorige avond. Net voor ik naar de hondentraining ging met Nora kwam mijn maaginhoud in de wc terecht en daarna was het klaar. Dacht ik.

Maar dinsdagavond begon het pas écht: diarree en overgeven, het leek wel water. Ik kon geen slokje water binnenhouden en het werd zwart voor mijn ogen door het enorme vochtverlies. Ik moest me ziek melden op mijn werk en tot op heden ben ik nog steeds niet de oude. Ik leef nu op bouillon, wit brood en fruit en ga af en toe weer eventjes naar buiten. Ik hoop dat ik snel weer fit ben. Maarre die kilo’s zijn er wel lekker makkelijk af gegaan… Haha.

Een goed gevoel

Weetje, ik vond mezelf nooit echt dik maar kon me steeds minder identificeren met wie ik zag op de foto. Ook vond ik kleding niet zo mooi staan en had ik niet het lichaam wat ik zelf mooi vond. Inmiddels is dit allemaal veranderd: ik kan alles dragen wat ik wil, heb weer maat 36/38 en vind mezelf mooi op foto’s. Ik voel me gewoon héél goed! En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait, toch?

Zijn jullie bezig met een gezonde levensstijl?

Follow on Bloglovin

PS: Ik heb pas een spiegelreflex camera gekocht van Nikon en wat een TOP ding is dat zeg! Verwacht dus heel veel mooie foto’s op mijn blog binnenkort.

Volg:

4 Comments

  • Marjoleine
   12 februari 2017 / 3:51 pm

   Aw dankjewel! Op gewicht blijven is inderdaad heel lastig, las pas zelfs dat je lichaam na 7 (!!) jaar pas gewend is aan een nieuw gewicht. Echt bizar. Jij ook succes met afvallen 🙂

 1. 18 februari 2017 / 4:59 pm

  Wauw wat goed van jou, mede WW’er! JE ziet er supermooi uit. En fijn he, dat je met WW niet zo streng voor jezelf hoeft te zijn? Ik hoop dat ik jouw voorbeeld snel kan volgen en ook de -15 aantik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.